fredag 26 april 2019

En dansant kväll


Ikväll ska jag titta på Let´s dance igen. Även om programmet har hållit på i många år, så tröttnar jag ändå inte på det. Deltagarna byts ut för varje säsong och det blir aldrig riktigt som det var under de tidigare programmen. Domarna har också bytats ut, men Tony och Anne hoppas jag blir kvar länge. Proffsdansarna som hjälper de tävlande är mycket skickliga och deras dansnummer håller hög klass.

Jag tycker det är modigt av de som ställer upp och tävlar. De flesta har aldrig sysslat med dans och det märks, speciellt i början. Men jag måste säga att jag är imponerad av hur snabbt de lyckas lära sig alla danssteg. Naturligtvis är deras lärare mycket skickliga på att se vad de kan klara av, men det ligger mycket jobb bakom varje dansframförande.

Varje säsong är det alltid en eller ett par som höjer sig över mängden. I år är det Kristin Kaspersen som är i en klass för sig. Hon är oerhört skicklig. Även Linnea tycker jag klarar sig galant. Som under alla säsonger måste det klart var med en "clown" också som inte kan dansa. Den här personen hänger kvar länge p.g.a. att svenska folket röstar på honom eller henne. Jag undrar vad de personer tänker som ger den här tävlande sin röst. Ibland undrar jag om det är för att det ska finnas någon i programmet att skratta åt, och då tycker jag det är väldigt elakt att göra så. Ibland kanske det är för att personen i fråga är väldigt folkkär och då är det väl kanske acceptabelt, men inte rättvist när duktiga tävlande röstas ut.


Denna omgången är det Tomas Ravelli som får agera "clown", även om han gjort en del framsteg. Jag kan inte för mitt liv begripa varför det är så märkvärdigt med honom. I alla intervjuer eller program han medverkar i dras det där fotbollsbronset upp. Men ärligt talat.....det är 25 år sedan!!! Brott preskriberas efter 25 år. Samma borde gälla för fotbollsprestationer.

14 kommentarer:

 1. Jag har inte följt med med ordning, men nu och då har jag tittat på Let´s dance och njuter för det mesta av fägring och dans.
  Jag håller med dig om clowneriet, det finns ju någon varje år som blir clown och fånigt är det. Jag får en känsla av att det ska höra till stycket, att manuset är skrivet så. Men det hedrar inte clownen. Det faller ett löjets skimmer över det hela, tyvärr. Ha en fin fredag och njut av programmet ikväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta vet väl vad de är kapabla att klara av, så jag förstår inte varför en del ställer upp i danstävlingar. Pengar, kanske?

   Radera
 2. Håller med dig om Thomas Ravelli och även andra i samma position det tjatas i det oändliga om deras prestationer fast det är både tjugo och trettio år sedan, när det gäller lets dance så är jag dålig på att följa det men visst är det ett bra program.. Ha en jättefin helg nu kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror de här personerna gjort många andra bra saker senare i livet, men det blir helt nonchalerat. Det blir lite patetiskt.

   Radera
 3. Jag tittar också på programmet, men det är onte SÅ viktigt för mig. Ändå lite underhållande.
  Många av nutidens tv-program bygger ju på "B-kändisar", så att säga. Då tycker jag nog att Let´s dance tillhör de bättre.
  Jag skippar totalt alla de andra... vet att det finns program med Wahlgrens, Hyséns, Laila Bagge, Parneviks, Hollywoodfruar, och jag vet inte allt. Varför i all sin dar ska jag följa med i deras liv? Så totalt ointressant och intetsägande för mig. Jag vägrar att medverka till deras lyxliv.
  Men tydligen finns det många andra av annan åsikt, annars skulle det väl inte löna sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag följer inte heller någon av de programmen du skriver om. Har inget intresse av hur deras liv är.

   Radera
 4. Jag hoppas att det inte är för att skratta åt någon utan att det i stället handlar om att vissa personer är folkkära. Dit hör gärna idrottsmän och med tanke på programmets målgrupp blir jag inte helt förvånad. Det blir liksom att någon tävlar i popularitet och några i dansskicklighet. Lite skumt...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det inte är dansskickligheten som ska bedömas tycker jag programmet borde byta titel.

   Radera
 5. Jag ska också se Let´s dance ikväll .
  Hål har man alltid gott om att stoppa i.Alltid bra att tjäna en slant!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Ska bli spännande att se vem som röstas ut.

  SvaraRadera
 7. Jag har inte sett alla program ... men visst är det konstigt att det alltid måste finnas någon som får agera clown - just det gillar jag inte.
  Kristin har varit fantastiskt duktig i de program jag sett :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas på att Kristin och Magdalena blir kvar till finalen.

   Radera
 8. Jag önskar att de kunde starta ett Let´s dance för panchisar. Då skulle jag anmäla mig, för jag skulle sååå gärna vilja kunna dansa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken bra idé! Jag hade röstat på dig varje gång.

   Radera