fredag 5 april 2019

En gul, kul helg


Nu närmar sig påsken med stormsteg. Om en vecka börjar påsklovet i skolorna och då kommer Zoé hit. Hon och Rasmus är lediga samtidigt, men Zoé är även ledig veckan efter påsk, fast då måste hennes föräldrar jobba så det blir fritids för henne. Gult är den regerande färgen när det gäller påsk...i varje fall enligt mitt sätt att se.


Som barn skalderade vi ramsor om alla färgerna och då hette det alltid att gult är fult. Det tycker inte jag. Det finns så många gula nyanser och det är en glad färg som piggar upp efter vintermörkret. När det gäller kläder finns det inte så mycket gult i min garderob, men när jag var yngre var jag mycket modigare och blandade vilt både färger och mönster. Ibland var det bara för att få se reaktionen hos andra....lite provocerande kanske, men ganska kul. Kycklinggul är nog den enda nyansen av gult som jag tycker endast passar på just kycklingar.


Jag hade även gula skor, som jag var väldigt förtjust i. Det fanns skor i alla färger och modeller i min skogarderob på den tiden. Det var så enkelt när jag kom till skoaffären att leta upp rätt storlek och sticka ner foten i skon. 9 av 10 gånger så passade den perfekt. Idag är det inte så enkelt. Mina fötter är inte lika medgörliga längre och jag får leta länge innan jag hittar ett par som känns behagliga. Dessutom går det inte lika lätt att fynda skor billigt när man måste ha en viss typ av skor. Men jag har bestämt mig för att jag ska starta upp en ordentlig skogarderob igen. Den ska innehålla alla modeller och färger som tänkas kan. Ett par fräsiga skor kan piffa upp en annars alldaglig klädsel.


Inför påsken pyntar jag inte lika mycket som till jul av förklarliga skäl. Det rör sig om så få helgdagar, så det känns inte lika nödvändigt. Det blir mest hall och kök som får lite uppiffning.


Något som jag alltid plockar fram är vepan som mor sydde för längesen. Då är det påsk på riktigt.

18 kommentarer:

 1. Köpte gula tulpaner för några dagar sedan. Så vackra! Det blev lite påskigt.

  SvaraRadera
 2. Jag påsk pyntar heller inte så mycket. Påskduk på köks och soffborden, och några kycklingar. Sen får det räcka. Jag har alltid gillat färgen gul.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag har inte heller mycket gult i min garderob.
  Svar..Helgen är såååå välkommen!
  Ha det så bra!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Jag har några saker som jag brukar plocka fram till påsk, men inte blir det mycket pyntning inte. Man hoppas ju på fint väder, så att man kan vara ute.
  Så roligt att ni får Zoé på besök!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli så kul när hon kommer hit. Hoppas på fint påskväder.

   Radera
 5. Förstår du tar fram vepan. Förstår också att du längtar efter att Zoé dyker upp. Spännande. Gul var min mammas favoritfärg. Under Ystad-åren slutade vi ta fram påsksaker. Ingen verkade sakna det längre.
  Helgkram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktum är att det blir mindre och mindre påsksaker här med, men helt kommer det nog inte att försvinna.

   Radera
 6. Så härligt att få besök av Zoé. Gult gör mig glad! Själv köpte jag godis till barnens påskägg häromdagen. Fick lägga godiset i Kerstins (grannen) förråd. Varför då? Jo, för annars äter jag upp det innan påsk, och blir tvungen att köpa nytt! Det är sant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Oj, vad vi är lika när det gäller godis.

   Radera
 7. Så mysigt att få besök av favoriterna. Den ramsan sade vi också men tyvärr håller jag med. Fast egentligen inte för gult är en fin färg men jag tycker ändå inte om det, förutom på blommor då.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Påsk med Zoé kan ju aldrig bli fel!
  Härligt!
  Fattar inte att det redan börjar "påskas". Måste nog ta fram hönan och hänga henne på dörren i helgen.
  Ha en fin helg Gunnel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska också plocka fram påskpyntet i helgen så jag får njuta av det lite längre.

   Radera
 9. Hej Gunnel håller med dig helt gult är verkligen påskens färg även om man numera kan blanda in syren lila mint grönt med mera.. Jag minns när ditt barnbarn Zoe föddes då bodde dom väl i Österrike.. Jag ska plocka fram mitt påskpynt efter helgen då hinner man njuta lite av det innan påsken är över.. Önskar dig en fin helg nu kram Nicki �� �� �� ☀️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zoé har bott i Luxemburg hela tiden, men det ligger ju nära inpå.

   Radera