tisdag 6 mars 2018

Vanligt sunt förnuft är ovanligtMan kan läsa mycket tokigt i tidningen, men det som stod där igår slår alla rekord. En man som åtalats misstänkt för misshandel av sin fru blev frikänd. Det är kanske inte så konstigt, för det har jag läst om andra gånger också. Nu vet jag inte hur det stod till med bevisen i fallet och om det hade nån inverkan. Men det som rätten skrev i sitt uttalande i den friande domen är så förståndsbefriat så man tror nästan inte att det är sant. Deras förklaring var att mannens familj verkade vara en bra familj. Vad har det med saken att göra? Det var väl inte hela hans familj som stod åtalade för misshandeln, som jag fattade det.

Rätten var oenig, så det fanns alltså en del förnuftiga människor med i församlingen. Det ansågs att det gick inte att lita på kvinnans uppgifter eftersom kvinnans familj inte verkade vara en bra familj till skillnad från mannens. Nu undrar jag bara vem som avgör vilken familj som är bra eller dålig och vilka kriterier man går efter då.

Bara för att någon kommer från en "finare" familj betyder inte det att det är en perfekt människa. Vi har väl så många gånger sett att det finns gott om rötägg bland det högre samhällsskiktet. Jag hoppas verkligen att domen överklagas och att man då ser till att det är vettiga människor som ska vara med och avgöra skuldfrågan. Annars blir uttrycket "vi är alla lika inför lagen" väldigt missvisande.

20 kommentarer:

 1. Jag blev så arg och besviken då jag hörde detta i går på nyheterna. Bara för att mannen kom ifrån än "finare" familj är kvinnan. Och vad har det med misshandlen att göra??
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svensk lagstiftning ska gälla i Sverige för alla som döms här.

   Radera
 2. Men visst är det ett totalt galet domslut som definitivt grundas på helt felaktiga grunder. Tack och lov fick båda lämna partiet med omedelbar verkan. Personer med sådana åsikter har inte i vårt rättssystem att göra. Skrämmande är bara förnamnet...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste idag att de blev uteslutna ur partiet och det får väl ändå ses som en framgång.

   Radera
 3. Yvonne Ulla Bengtsson6 mars 2018 09:49

  Jag hörde också det ..och tänkte har dom tappat förståndet dom som dömer??
  Bra att det kom fram så att de kan ändra vem som ska döma!
  S....Solen är här så... jag njuter extra bra av att se bra ut!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att de där två figurerna blev uteslutna.

   Radera
 4. Ja, jag läste det också! Man tror ju inte det är sant.....Helt galet. Det finns ju inga ord för hur arg man blir :(
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att det får avkunnas sådana domar i Sverige verkar inte klokt.

   Radera
 5. Hårresande.

  Trots allt tror jag de flesta människor är kloka eller förståndiga! Annars skulle vi nog inte ha det samhälle vi har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det visade ju sig vara två personer med mycket underlig människouppfattning som avgjorde det hela.

   Radera
 6. Det har ju kommit väldiga reaktioner på domen från alla håll så den kommer givetvis att överklagas. Nämndemännen som friade har dessutom uteslutits ur Centerpartiet. Förhoppningsvis har domaren, som kallat nämndemännen till sig i dag, också sparkat dem från nämnden. Det är ett flagrant exempel på extremislamistisk kvinnosyn. NT har i dagens tidning en ledare med rubriken "En bedrövlig dom på alla sätt och vis".
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det står nog om detta i alla tidningar idag och kommer säkerligen att diskuteras mycket. Det är bra för det får aldrig hända igen.

   Radera
 7. Inte är vi lika inför lagen, i alla fall inte så länge det är människor som ska bedöma vad som är rätt och vad som är fel.
  Jag läste just att 36% av anklagelserna för våldtäkt läggs ner p g a offret inte är tillförlitligt. 36%!!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 8. protokoll är offentliga, bara gå till källan, man kan också anmäla sig att man vill bli nämndeman.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde var större krav på nämndemän. Detta är inte första gången det visar sig att fel människor utsetts för uppdraget.

   Radera
 9. Läste om detta häromdagen och undrade hur det står till i Sverige nuförtiden.
  Man undrar om den här typen tankar börjar krypa in mer i svenska organisationer och myndigheter? Bra i alla fall att man tog ordentligt avstånd från detta och markerade.
  Debatten i Sverige är onekligen märklig med barnäktenskap, hedersrelaterat våld, månggifte osv.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med dig om att debatten är snedvriden.

   Radera
 10. Jag reagerade också på den artikeln som jag läste i YA igår.

  SvaraRadera