onsdag 7 mars 2018

I planeringstagen

Just nu är det mycket som ska fixas innan påsk. Det är ett par veckor dit, men jag tycker inte om att stressa. Vi får storbesök under påskhelgen och det är en del saker som måste ordnas innan Hanna och Daniel kommer. Först och främst har vi köpt en spjälsäng. Bo hittade en annons om en säng till salu och han körde och hämtade den. Dessutom lyckades han få kontakt med en familj som gratis lånar ut sin sittvagn i två veckor. Det finns snälla och givmilda människor även om de inte växer på trä´n. Idag har jag ringt och bokat en bilbarnstol, som ska hämtas dagen innan de anländer. Vilken tur att det går och hyra eller köpa begagnat. Jag har ingenting kvar från mina egna barn och de övriga kusinerna är "stora" så de behöver inga sådana grejer. Det hade varit bra med en matstol också, men kan vi inte fixa det så löser det sig ändå. Jag vill inte ha en massa barnsaker stående här, för nästa gång Hanna kommer hit är hon minst ett år äldre och då behöver hon ingen vagn. Hon går lite stapplande nu, men nästa gång tror jag inte hon går....då springer hon säkerligen för barn har alltid bråttom.


I garaget står en "trillevagn" som jag köpte när Rasmus var liten och den är väl använd. Alla de tre större kusinerna har åkt i den och det kan Hanna också göra. I mellantiden har jag använt den som en mobil drivbänk. Den är perfekt att flytta runt växter och annat i. Det går att lasta en hel del i den, och jag använder den ibland i trädgården i stället för en skottkärra.

När Hanna och Daniel med föräldrar varit här en vecka kommer även Zoé och hennes föräldrar på besök. Rasmus har påsklov så han kommer att vara här hela tiden. Det är bara Ulrika och Bo som inte har semester, men de kommer naturligtvis hit efter jobb. Det är så sällan vi får till några gemensamma träffar med alla barn och barnbarn så tiden måste utnyttjas maximalt.

22 kommentarer:

 1. Jag har sparat allt efter tjejerna. Fast vagnarna ratade Therese, så jag funderar på att skänka den till Kupan eller Lions. Bilbarnsstolarna har vi nu slängt.
  Men alla leksakerna är nu bra att ha, eftersom Astrid är här ganska så mycket.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bilbarnstolar har ju ett bäst-före-datum. Alla leksaker och böcker tog mina barn med sig när de flyttade, så det använder deras barn hemma hos sig nu.

   Radera
 2. allt kan man inte köpa, bra att låna saker som används sällan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill inte ha en massa barnsaker stående här som utnyttjas väldigt lite. Det fungerar bra att de finns att tillgå under tiden barnen är här.

   Radera
 3. Smidigt när man kan låna vissa saker. Vi har avyttrat allt men kanske investerar vi i en resesäng. Vi får se. Även här blir det besök i påsk vilket ska bli trevligt. Men först dop på lördag och då ansluter sonen och yngsta fröken. Blir en del att förbereda på fredag och lördag. Men visst är det roligt med besök.

  En sådan vagn hade jag när jag var liten men hos oss kallades den för "pinnavagn".

  Kram och god onsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också haft resesängar tidigare, men de kasserades för några år sen. Vi hade tur att kunna köpa en fin spjälsäng med madrass för 200 kr. Jag ser extra mycket fram emot påsken i år.

   Radera
 4. Vad mycket trevligt du har att se fram emot. Förstår att det är massor att fixa. Skönt att det finns de som ställer upp.
  Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Perfekt med lånade eller begagnade saker.

   Radera
 5. Du har mycket på gång nu och jag förstår att du ser fram mot påsken.
  Lycka till med allt planerande!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Sådant här planerande är jättekul.

   Radera
 6. Härlig att få träffa alla. Av egen erfarenhet vet jag att man blir lite trött efteråt, men det är det värt.
  Leksaker, spel och pussel har jag köpt på loppis... billigt och tillräckligt bra. Barnmatstol har jag också köpt begagnad och madrasser lägger jag på golvet så att barnen får sova där. Än så länge "funkar" det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har samlat på mig böcker, leksaker och i mitt hobbyrum finns en del "pyssel" som barnbarnen gillar. Sängplatser hade jag till alla förutom Hanna. Känns lite tryggare att ha henne i en spjälsäng, men nu är det med ordnat.

   Radera
 7. Så roligt att få träffas! Förstår att du ser fram emot det :)
  Kram och ha en fin onsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer säkert att bli en mycket intensiv men också mycket rolig påsk.

   Radera
 8. Oj så roligt,myspys med familjen,härligt...
  Ja dom ungdomarna kunde dansa swing..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt när vi kan träffas alla på en gång.

   Radera
 9. Yvonne Ulla Bengtsson7 mars 2018 kl. 18:12

  Så roligt att du får storbesök i påsk!
  Visst är det bra att vara lite galen och lycklig!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Förstår dig precis, man kan inte spara på allt 'utifallatt', nä om man kan hyra eller låna blir det perfekt den korta stund man träffas.
  Så kul att få träffa och samla familjen, ja alla har ju sina egna liv med olika händelser, men bättre att få träffas en kort stund än ingen alls.
  Här är det oxå svårt att samla dem fast det är bara Tina som bor utomlands för tillfället. Till sommaren är det meningen att alla ska försöka 'hitta en tid' som passar alla för en 'släktträff'. De dagarna måste oxå vara 'strålande sommardagar'
  Tänk att Påsken snart är här och än har vi snö ända upp till nocken, hihihi . . .
  nä det var väl att ta i, men nästan, så känns det.
  Hoppas ni får det underbart, stressa jag vi absolut inte, jag älskar påsken mer än julen, påsk är kravlöst och vårligt härligt.
  Har ni ingen snö ?

  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag har det kommit en del snöflingor, men de ligger bara kvar någon timme sen är allt borta igen. Jag undrar om det inte är bara för att irritera mig.

   Radera
 11. mycket som ska förberedas! Bra när man hittar bra begagnade saker och jättebra att man kan låna eller hyra det man behöver :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju bara några år till som de här barnsakerna behövs, sen är Hanna också stor.

   Radera