måndag 5 oktober 2015

Vaccineringsbehov
Det finns en sak jag måste berätta omedelbart, nämligen den att alla skåningar är inte förståndsbefriade. Det är bara ett fåtal som hamnar i den kategorin. Naturligtvis tänker jag på alla handlingar och uttalanden som gjorts riktat mot invandrare. Det började med Åstorpspolitikern som ville stå på Öresundsbron med en kulspruta. Resultatet blev att hon nu inte längre är med i partiet och inte heller nämndeman. Nästa klavertramp stod ännu en nämndeman för. Det var inte direkta uttalanden utan mer att han sympatiserat med nazistiska partier. Precis lika illa, enligt min mening. Det senaste i raden av huvudlösa uttalanden kom från en politiker som jämförde invandrare med djur. Han hade troligtvis varit på besök på flyktinganläggningen i sin kommun eller bara gjort ett uttalande ändå. På sin Facebooksida hade han skrivit att han varit på safari, men inte sett några djur. Han antog att de var skygga. Jag glömde skriva att de här tre personerna är SD-medlemmar, men det tog jag för givet att alla redan räknat ut.

Finns det något virus i luften eller vad är det som händer? Efteråt  när de blivit ifrågasatta har de här personerna försvarat sig med att de inte riktigt förstod vad som gällde, eller att de var på dåligt humör eller bara skämtade. Att uttala sig som de här politikerna gjort är inte humor...inte ens sjuk humor....det är bara plumt och helt korkat. Finns det ingen bot mot sådant här? Tänk så bra om det uppfanns ett vaccin, som kunde ges åt alla som är i riskzonen....ett slags Nalle Puh-sunt-förnuft-vaccin. Tyvärr behövs nog det här vaccinet på fler ställen i landet och inte bara i Skåne.

14 kommentarer:

 1. Sorgligt när man hör sånt. Även om man ursäktar sig så det som är sagt, sagt och kan aldrig tas tillbaka. Det visar på en total avsaknad av empati för sina medmänniskor.
  Kram
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan begära mer av en vuxen person.

   Radera
 2. Håller med dej. !! Ska du och jag uppfinna ett sånt vaccin? WOW så rika vi hade blivit!!. Då hade vi skänkt alla pengar till flyktingarna Det hade varit rättvist!!!!!!! ....................................SVAR:Ja det är en sån självklar sak men tyvärr inte för alla! kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns nog en hel del i riskzonen som är i behov av detta.

   Radera
 3. Du kan väl skicka hit en hel laddning Nalle-Puh-sunt-förnuft vaccin också. Här i Finland händer så mycket hemskt att det behövs massor. Vi har ju sannfinländarna, motsvarar SD, i regeringen och nu tror några att man kan säga och göra vad som helst. Suck! Trots att de är ett fåtal hörs de och syns....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det som är så skrämmande...de är så väldans högljudda, så det låter som de är många. Tack och lov så är de inte i majoritet, men det går inte att slå sig till ro, utan bekämpa dem så mycket det går.

   Radera
 4. När jag läser tidningarna (på nätet) brukar jag ibland avsluta med slaskpostsajten Avpixlat, eftersom jag vill veta hur åsikterna löper. Den sistnämnda är så vedervärdig, så hatisk att man baxnar. Om jag vore en modig Puh, skulle jag bli medlem där och ryta ifrån men dithän har jag inte vågat mig ännu. Det är helt riktigt som du skriver i svaret ovan, de som gapar är i minoritet, men som de gapar! Men... jag har känslan av att det börjar vända nu. Som jag hoppas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns hopp så länge många reagerar och tycker att de här hemska åsikterna är helt fel.

   Radera
 5. Visst är det konstigt! Men politikerna verkar kunna vräka ur sig precis vad som helst :(
  Kram

  SvaraRadera
 6. Jag blir så arg att jag nästan tappar andan! När finnar och andra från öststaterna behövde hjälp i andra världskriget, så gick det bra att fly till väst. Nu när andra behöver hjälp så stänger de sina gränser. Dessutom måste vi dras med SD. Jag har svårt att förstå hur många människor i Sverige kan lägga sin röst på en parti med bruna undertoner. Lär man sig aldrig av historien?
  Puh, nu fick du i gång mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr har många människor väldigt kort minne och de som inte var med påstår t.o.m. att det är uppdiktat.

   Radera
 7. Som politiker eller annan offentlig person så måste man ju tänka sig för vad man säger. Och som dessa personer som du syftar på uttalat sig, så får man bara inte ens tänka.
  Dessa arma människor som lyckats ta sig hit, tragiska liv och hemska minnen. Jag lider med dem, och önskar dom ett bättre liv.
  Kram, och lycka till med "Nalle Phu-vaccinet"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns tyvärr många egoistiska människor som inte har en susning om vad empati betyder.

   Radera