torsdag 29 oktober 2015

Frukost på Tiffany´sAtt ha en egen smyckesbutik i stil med Tiffany´s är något man bara kan drömma om. Jag får nöja mig med en liten filial. För ganska länge sedan köpte jag en liten byrå på IKEA. Där tänkte jag förvara mina armband och en del smycken som jag hade liggande i småaskar. Örhängena satte jag fast på smyckeskor, som egentligen var ämnade att ha ringar i. Jag upptäckte snabbt att det var nog det jag borde ha dem till i stället. Örhängena ramlade så lätt ur när man stötte till skon och eftersom det ibland rörde sig om pyttesmå örhängen, så var det ett helt företag att hitta dem igen.


Själva tanken bakom hur man fäste dem gillade jag, och tänkte att det skulle säkert gå att fixa till med lite fantasi. En papplåda klipptes av så den blev ca 7 cm hög och sen klädde jag den med krossad plysch. I källaren hade jag sparat skumgummiunderlägg och jag visste att Göran hade en kniv bland sina snickargrejer som var jättebra att skära skumplast med. Den liknar en machete och är rejält vass. Jag skar ut en bit som precis fick plats i lådan, sen klippte jag den i 2 cm breda remsor. Varje remsa täckte jag sedan med plysch och la ner i lådan.


Helt plötsligt hade jag tillverkat en smyckeslåda som hade plats för åtskilliga örhängen.


På Jysk hittade jag minibyråer med tre lådor. Helt perfekta att samla broscher i. 


Skorna som nu gapade tomma ska jag använda till ringar i stället. Ringsortimentet hos mig är inte så stort, men det är lätt att ändra på. Jag är fortfarande nöjd med handduksställningen som jag hänger mina halsband på. Nu har jag bättre överblick över mina "juveler".

20 kommentarer:

 1. Så fiffig och kreativ du är... och så bra det blev! Du har många fina smycken... själv använder jag aldrig smycken (p.g.a. allergi), så mina ligger i svärmors gamla smyckeskrin...i stort sett till ingen nytta.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har alltid gillat smycken, men det jag använder mest är örhängen.

   Radera
 2. Så fiffig du är, himla fin örhänge-förvaringslåda. Måste ha känts skönt att få i ordning på alla dina smycken.
  IKEAs halsbands hängare är himla bra till mycket.
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi köpte IKEA hängaren och hänger badlakan på i duschrummet. Det var då jag fick idéen till halsbanden som bara låg i en låda och snodde in sig.

   Radera
 3. Morn!! Du är så påhittig!!...... Ska se om jag kan få ordning på mina smycken! ...........Redig tös till att gissa rätt städer.. Ha en bra dag Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så irriterande när man ska ha tag på nåt och det bara trasslar in sig, så jag var nästan tvungen att fixa nåt om jag inte skulle fara i taket.

   Radera
 4. Vilken god ide. Jättefin ordning. Jag gillar också örhängen mer än andra smycken. Jag har mina i en dosett för läkemedel. Hängaren ska jag nog ta efter. Det är lätt att halsbanden trasslar in sig i varandra i en låda som jag har nu. / Britt

  SvaraRadera
 5. Men du är då verkligen en idéspruta....Så fint och praktiskt! Tack för tipset :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland får man en ljus idé och då gäller det att handla snabbt innan man glömmer den.

   Radera
 6. Du har verkligen ordning och reda bland dina smycken. Det ser inte riktigt lika ordningsamt ut här
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker om att organisera så att det är lätt att få tag på det jag vill.

   Radera
 7. Du är så fiffig och pysslig! Och smart - framför allt. Jag menar, hur listigt är det inte att ha en rejäl tillväxtmån för sitt blingbling?!

  Jag såg nyligen hur någon hade skruvat fast små krokar på undersidan av en trägalge och där hängde halsbanden på rad. Också smart.

  Tack för dina ord om mig <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är kul att kika på andras idéer. Helt plötsligt hittar jag något som passar alldeles utmärkt hos mig.

   Radera
 8. Mycket överskådligt och bra. Jag använder varken ringar eller örhängen så jag har inte några större behov av smyckelådor. Mina ädlaste smycken förvarar jag i en trasig smyckesask som jag en gång fick av en kär pojkvän för mer än 60 år sen. Den har jag gömt undan på ett säkert ställe när vi är hemma. Åker vi bort åker de smyckena in i bankfacket.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker om att använda smycken, och har gjort så sen jag var i tonåren.

   Radera
 9. Oj, vad du kan Gunnel, du är så uppfinningsrik och kreativ ! Ordning och reda för dina juveler !

  Kram vännen !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är roligt när man kommer på ide'er som inte är så dyra.

   Radera
 10. Men jisses så fiffig din örhängeslåda är. Där tänkte du till ordentligt.
  Och jisses så många örhängen du har. Jag har två och dom har suttit i öronen i minst 10 år. Vanliga enkla ringar. Hmmm.......undrar varför jag aldrig kommit på tanken att byta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har alltid varit förtjust i örhängen får ofta hejda mig så jag inte köper alla jag ser.

   Radera