tisdag 6 oktober 2015

Presenter


Jag har inte berättat så mycket om vad jag fick i födelsedagspresent i somras. Det var en hel massa olika saker. På min stora dag blev vi bjudna på middag på en restaurang i närheten av Rasmus och hans familj. Då fick jag även ett presentkort på en hudvårdsbehandling, och det utnyttjade jag i förra veckan. Nu är jag vacker som en dag. Kan jag bara hitta en skicklig frisör också så dröjer det säkert inte länge tills jag kan använda ovanstående foto i mitt pass.

Rasmus hade köpt ett mobilfodral till mig.......i orange. Den killen har smak! Det hörde till en pekpenna och det behöver jag verkligen. När jag ska skicka sms får jag radera och skriva om femtioelva gånger för att det blir fel. Jag tycker inte mina fingrar är tjocka som korvar, men de lyckas alltid trycka på bokstaven bredvid den jag har tänkt mig. Bokstavsrutorna är så minimala. De kan inte vara avsedda för normala fingertoppar. Jag kunde klart ha ställt in på det där att mobilen själv skriver ordet bara jag börjar på det, men jag gillar inte det. Ibland vill jag skriva ett annat ord och då är det lögn att få det genom censuren utan att ändra inställningen.

Jag fick ännu ett presentkort......på en lakritsprovning. Den ser jag fram emot. Lakrits är det godaste som finns. Jag har lakritspulver som är jättegott när man gör pannacotta. Det fanns andra recept också på både sylt och marmelad, men det har jag inte testat än. När jag någon gång köper lösgodis så köper jag nästan enbart lakritsfudge. Jag har en sådan tur att det är inte Görans förtjusning, och jag tänker inte försöka övertyga honom heller. Det tycker jag hade varit en dum idé.


36 kommentarer:

 1. Jag älskar 💕 lakrits och pekpennor och det där med det skrivna ordet man får gratis är nog bara en vana. Men alla är vi olika... Om jag bloggar från mobilen eller skriver sms på bussen, ja, då kan det bli vad som helst egentligen... Pekpennor är bra... Ha en fin fintisdag!

  SvaraRadera
 2. Ett presentkort på en hudvårdsbehandling är nog alltid välkommen till alla kvinnor ! Helt underbart, bara sitta och njuta av behandlingen !
  Lakritsprovning skulle passat för min man, hahaha...han älskar lakrits och brukar köpa också åt sig själv !

  Mitt barnbarn, en flicka, fyller 17 om två veckor, det firar vi på en restaurang (blir inte stökigt hemma hihi) hon ska får en lite större summa pengar av mig för hon håller på att övningsköra,
  för det är så dyrt att ta körkort numera !

  Önskar dig en härlig dag, kram !  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är viktigt att skämma bort sig själv ibland.

   Radera
 3. Jag gillar också lakrits, bäst är saltlakrits. Men jag får inte ha det ifred, Stefan och tjejerna gillar det också.
  Nu vet ju inte jag om du dricker alkohol, det är ju inte alla som gör det. Men något som är gott är att blanda sprit med turkisk peppar.
  Både text och bild kan variera och skilja sig om man skriver ifrån datorn eller mobilen.
  Hoppas att du hittar dig en ny frisör som du trivs med.
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har testat anislikör och det var jättegott.

   Radera
 4. Vilka fina presenter! Och lakritsprovning låter spännande :)
  Ha en fin tisdag
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilka trevliga presenter! Jag skulle vilja ha adressen till kliniken där du fick hudvårsbehandling om nu resultatet verkligen blev så bra som fotot utvisar. ;)
  När det gäller att skriva på mobiltelefonens minitangentbord fattar jag inte hur ungdomarna kan använda tummen. Jag har försökt, men en 75-årig tumme klarar absolut inte av det.
  Ha en skön dag!
  Kram, Ingrid
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kanske det att jag har en för gammal tumme.

   Radera
 6. Jag skulle vilja ha adressen till hudvårdskliniken du varit på, för om resultatet blev så fint som på bilden kanske det finns hopp för mig också.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag mailar adressen till dig. Jag blev faktiskt nästan så vacker...(du ser väl inte att jag korsar fingrarna bak ryggen?)

   Radera
 7. Hemma hos oss är det tvärtom. Lennart älskar lakrits och jag bara choklad, mycket praktiskt. Det var fina och bra presenter du fick. Vore inte dumt om man kunde bli så där snygg. Men jag är övertygad om att du redan är snygg.
  Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Skönhet är så olika från person till person. Det viktigaste är nog att man själv är nöjd.

   Radera
 8. Rasmus är en klipsk kille . Lakrits äter jag inte det höjer blodtrycket .........................SVAR:Prova! Det är skonsamt för hela kroppen! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har lågt blodtryck, så för mig är det rena medicinen.

   Radera
 9. Den kvinnan på bilden är en tiopoängare. Jag gillar både lakrits, orange och choklad. Instämmer med att det hela tiden blir fel vid mobilskrivandet trots smala fingrar. Urtrist. Kan jag få låna pennan? ;) Jag och Jennifer firade hennes namnsdag och har precis kommit hem i blåsten från Olov viktors. Där fick hon en påse av deras lakrits. Jag hoppas hon är mer givmild än vad du tycks vara. :) Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag har faktiskt velat bjuda Göran på lakrits ibland, men han gillar det inte lika mycket som jag, och det respekterar jag givetvis.

   Radera
 10. Hej, kamfersprit köper man receptfritt i flaska på apoteket, men ibland får man beställa o vänta ett tag. Min väninna noterade hur mycket färre flugor jag fick på mig så nu ska hon också handla.
  Jag gillar inte mobiler överhuvudtaget för jag tycker att de inte passar varken mina händer eller fingrar. Jag trycker fel, stänger av den i misstag, kommer åt ljudknappen och hör ingen signal, ja det är ingen hejd på hur fumlig man kan vara.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del mobiler har onödigt små knappar.

   Radera
  2. Lakrits tillhör inte min favoritsmak, förutom finsk söt lakrits. Annars hoppar jag över sånt de få gånger jag köper lösgodis.

   Visst känns det som om fingrarna är tjocka och trycker på fel knappar hela tiden. Jag har en penna till min iPad och den använder jag ofta till mobilen här hemma. Så det var en bra present du fick, mobilskalet.

   Radera
  3. Jag gillar också den finska lakritsen.

   Radera
 11. Lakrits är gott! Är det salt är det supergott! Är det Djungelvrål är det hejdlöst gott!
  En till som gillar lakrits.
  Kramar Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror lakrits är väldigt nyttigt.

   Radera
 12. Härligt att du är så nära skönhetens gudinna som man kan vara ... :) Får gratulera till födelsedag och presenter, om än något för sent ...

  Jag är också lakritsälskare, och tycker om både söt- och saltlakrits ... ;) Lakritsfudge är supergott :D
  Har hört att det är bra om man har lågt blodtryck, men att man ska ta det lugnt om man har högt.
  Jag hoppas att jag har lågt då ... men tänker inte kolla om jag inte känner att det behövs ... hehe
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Det tycker jag är förnuftigt av dig.

   Radera
 13. Men vad trevligt med sådana presenter, vi som redan har allt (mer eller mindre) vill väl inte ha mera -
  - då passar verkligen presentkort med 'omhändertagande'.
  Lakrits gillar jag oxå, hade ingen aning att det finns lakrits pulver, måste kolla det.
  Glass med lakrits, hallon och citron är det bästa jag vet.
  Var finns den lakrits provningen ?

  Ha det så bra, kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska åka till Lakritsfabriken i Helsingborg....nära och bra.

   Radera
 14. Så många fina presenter! Ett orange mobilfodral... Rasmus vet hur han ska göra mormor glad :)
  Lakrits är gott, men det ska vara salt... som djungelvrål!
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också salt lakrits. Men det kan jag inte äta lika mycket av som sötlakrits.....fast det är kanske en fördel????

   Radera
 15. Nu var du inte snäll. Nu får jag sitta här och längta efter lakritspannacotta. Jag kan rekommendera att spetsa knäcksmeten med några teskedar lakritspulver - det blir gudomligt! Och så ser säkert du ut också efter din kur.

  Kram

  SvaraRadera
 16. Så trevliga och genomtänkta presenter. Lakritsprovning låter väldigt gott och intressant - att både få smaka och få information. Själv skulle jag gärna gå på chokladprovning. Mums!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som en bra idé. Det får jag önska mig grill nästa år.

   Radera
 17. Tack för bra ideer, dessa tider då vi redan har "allt".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Upplevelsepresenter är kul, för det är sånt man inte alltid bryr sig om att unna sig själv.

   Radera