torsdag 22 oktober 2015

Fler presenter


Det är roligt att fylla jämnt. Det är roligt att fylla år över huvud taget, men när man nollar så brukar det avspegla sig på presenterna. Här har en nolla stor betydelse. Jag har berättat om en del presenter som jag fick i somras, men jag fick så många fler.

Bl.a. fick jag en svart läderväska som Michael Kors hade designat. Jag gillar hans stil på kläder, för de är klassiska och passar oberoende av ålder. Tyvärr passar de inte alla plånböcker....min t.ex. Det finns ett amerikanskt sy och modeprogram som heter Projekt Runway och där agerar han domare. Åtminstone hela första halvan av programmet är som vilken annan dokusåpa som helst. De tävlande intrigerar och pratar skit bak ryggen på varandra samtidigt som de ritar mönster, klipper och syr. Den delen hoppar jag glatt över. Men sen kommer vi till själva slutklämmen där deltagarna får visa upp sina färdiga skapelser för domarna. Ibland ser modellerna ut som jag vet inte vad, men oftast är de väldigt fantasifulla och vackra.


 Det händer ibland att de får i uppgift att designa någon accessoar och det är alltid intressant. Smycken, väskor och skor är lika viktiga som själva klädmodellen. I går fick jag ännu en väska av en designer från Kvidinge. Det var ingen födelsedagpresent utan en mormorpresent. I textilslöjden ville läraren att eleverna skulle sy något av avlagda jeans. Det är jättebra att återbrukstänket naturligt kommer in undervisningen. Rasmus valde att sy en väska till mig, eftersom han vet att jag gillar väskor.Han fodrade den med ett orange tyg och det höjer genast värdet. För mig är den här väskan oersättlig.

26 kommentarer:

 1. Den pojken har huvudet på skaft!! Så fyndigt och att inte missa ett fräsigt foder. Får se vilken väska som hänger bäst på axeln. Vi kör ofta förbi Åstorp. Jag ska hålla utkik. Har jag sagt grattis i efterskott föresten? / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Jag får hålla väskan halvöppen så fodret syns ordentligt.

   Radera
 2. Vilka fina väskor! Och den sista som är gjord av designern Rasmus, tyckte jag speciellt mycket om. Den ska du vara rädd om!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev väldigt glad för den. Han blir kanske en berömd designer med tiden.

   Radera
 3. Rasmus väska är fantastisk!!! Vad månde bliva av den killen??? ...................Prova!!Sur-rut! Jag tycker mycket om det! Kram!

  SvaraRadera
 4. Vilken fin väska du fick av Rasmus! Han är verkligen en gullig gosse och vem vet vad det blir av honom. En stor designer kanske. Anlagen saknas tydligen inte.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är väldigt givmild och omtänksam.

   Radera
  2. Vilken fin väska du fick. Perfekt i storlek och färg och passar till allt. Hos oss firar vi bara när det är en nolla, för andar födelsedagar ringer vi bara och grattar varandra. Bara barnen blir firade varje år.

   Jag tittar också på det programmet, för det är så kul att se dem skapa många vackra kläder.

   Radera
  3. Man får alltid en del idéer när man tittar på de programmen.

   Radera
 5. Ja, frågan är väl vilken väska som är dyrbarast...Jag förstår att båda dessa väskor ligger i topp hos dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är inte pengavärdet det viktigaste.

   Radera
 6. Älskar denna jeansväska! Den är helt suverän. Så kul att du är också såld på orange. Orange, limegrön och lila är mina absoluta favo fäger.

  Stort tack för titt-in hos mig:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är tydligen inne på samma färglinje, för lila och limegrön är något som förekommer en del hos mig också.

   Radera
 7. Så gullig han är, din Rasmus. Mormors ögonsten.
  Tänk att jag också ska få en ögonsten, i februari.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt! Du har verkligen något att se fram emot.

   Radera
 8. Vilken underbar kille han är Rasmus! Häftig jeansväska... wow!

  SvaraRadera
 9. Rasmusväskan är faktiskt en juvel! Den måste du vara mycket rädd om! Vilken kille! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev jätteglad för den.

   Radera
 10. Vilken lycka att få en egenhändigt tillverkad väska av barnbarnet! Kul att han valde det fodertyget :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han brukar kommentera att jag alltid vill ha saker i orange.

   Radera
 11. Hej på en lördagskväll
  Vilken häftig väska det blev av jeansen. Allt kan återanvändas, det är bara man själv som kan hindra sin fantasi och kreativitet. (och tiden förstås)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar att göra saker av gammalt som jag redan har hemma. Lite synd att kassera sånt som är helt, men kanske bara omodernt.

   Radera
 12. Dra på trissor vilken snygg jeansväska. Kanoners!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är också imponerad av hans syskicklighet.

   Radera