söndag 7 juni 2015

UpplyftandeIngen kan känna sig nere med en ballong.


Jag tror förståss inte att det räcker med endast en ballong för att jag ska känna mig upplyft. Det fodras nog ett helt tivoliknippe. Jag var hos optikern i fredags och det var inget kul alls. Det visade sig att jag har starr på båda ögonen, så några nya glasögon blev det inte. Däremot en remiss till ögonläkaren. Sen blir det operation så småningom. Jag, som kan bli hysterisk inför minsta lilla stick i fingret, känner mig inte alls bekväm med detta. Vad jag har kunnat läsa mig till på nätet så görs operationen med lokalbedövning. Jag hade hoppats på sövning. 

När jag satt och väntade hos tandläkaren i onsdags, så kom en äldre herre in i väntrummet. Han satte sig bredvid mig och jag la märke till att han hade inga glasögon. Han satt och "tjuvläste" min tidning, upptäckte jag, för han gjorde en del kommentarer om det som stod skrivet. Vi började prata och då berättade han att han blivit opererad i ögonen. "Jag tog båda två", sa han, "det var en enkel operation." Han sa inte detta för att trösta eller ingjuta mod i mig, för han visste inget om mina ögonproblem, så jag får väl lita på honom. 

30 kommentarer:

 1. Uffe opererade båda sina ögon för starr i oktober. Allt gick på en timmes tid och så såg han förträffligt igen med sina nya linser. De är oerhört skickliga de som gör det. Du kan gott lita på mannen som satt bredvid dig. Alternativet är mycket värre....att sakta bli blind. Lycka till Gunnel! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina tröstande ord. Det känns tryggt att höra.

   Radera
 2. Lita du på honom! Kjell har gjort det och han sa att det inte var så hemskt som han trodde att det skulle vara.......SVAR:..Absolut en bra medicin !!!Kram kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört samma från de flesta som gjort operationen och jag hoppas att jag kan säga det samma efteråt.

   Radera
 3. Hejsan Gunnel !
  Har också blivit opererad för gråstarr, högra var akut,
  Tog vänster efter ett år, det ångrar jag, för jag fick efterstarr,6 laserbehandlingar det blir inte bättre.
  Har även gula fläcken.
  Besvärligt med bara syn på ett sedan dålig hörsel, urusel balans,
  utslitna knän och ben, annars ör det ingen fara med mig.

  Funderar på att skaffa en rullator men jag vill inte gå dubbelvikt

  Nationaldagen var kall och blåsig, for bara till Dennis med fasadflaggan han önskat sig
  Någon montering blev det inte, hoppas han gör det innan 75-årsdagen den 15.6.

  Må så gott och tack för dina rader till mig.Nu kan vi "ses" via Google+ det blir ju bra.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 4. Hoppas jag slipper sånt elände.

  SvaraRadera
 5. Det är aldrig roligt när man ska behöva besöka läkaren! Men både min morfar och min svärfar har opererats för starr och båda sa likadant som mannen i väntrummet, det var enkelt och kändes ingenting.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så glad jag blir när jag läser detta. Jag var livrädd för att det skulle göra ont.

   Radera
 6. Här har du en som också håller sig ifrån allt vad sprutor och doktorer heter...
  Men ibland måste man ju släpa sig iväg trots alla fjärilar i magen, Och när det kommer
  till kritan så brukar det inte vara så eländigt.
  Tur att vi lever på 2000-talet och sådant som starr och annat är lätt att fixa.
  Läkekonsten är verkligen fantastisk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Starr lär visst vara en av de vanligaste operationerna i Sverige, och den klinik som jag ska opereras på senare sysslar bara med starroperationer.

   Radera
 7. Jag har också hört av vänner att det är en enkel operation och att resultatet blir suveränt bra! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir så glad varje gång jag läser sådana här positiva kommentarer. Tusen tack!

   Radera
 8. Du klarar det!!Ska jag komma och hålla hand??? Kram!

  SvaraRadera
 9. Inget kul besked, men det kommer säkert att gå jättebra! Minns en gammal dam som var nästan blind p.g.a. grå starr - efter operation kunde hon ta fram sina virknålar igen :)
  Kram

  SvaraRadera
 10. Det går ju väldigt bra i de allra flesta fall. Och det är ju inget val man har, om man vill kunna se. Lycka till. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, tyvärr har jag nog inget val.

   Radera
 11. Hej! Det var inga roliga nyheter du fick, men tack o lov går de att åtgärda. Jag har många omkring mig som för tillfället har samma åkomma. En väninna opererades i veckan i ena ögat, det andra har blivit opererat tidigare. En annan väninna fick nyligen diagnosen diabetes och när hon plötsligt såg mycket sämre trodde hon det berodde på diabetesen men det var starr hon fått. Tydligen är det ärftligt. Du ska se att det kommer att gå jättebra och enkelt. Lätt att säga, jag vet, men jag kan ärligt säga att jag inte hört om en enda starroperation som inte lyckats!
  Styrkekram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack! Jag suger i mig alla positiva kommentarer som en svamp. Nu känner jag mig nästan lite modig.

   Radera
 12. Min mamma var så rädd inför sin starroperation. När den sen var klar på ett litet kick sa hon: "Pöh, jag var väl inte ett dugg rädd och när jag frågade när de skulle börja, ja, då var det redan klart!"

  Förresten, jag tror att det var här jag läste om syrensaft förra året. Provade nu i dagarna och den blev gudomligt god! Tack för det tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu kan jag sova lugnt i natt. Tack för det! Det är inte jag som gjort syrensaft, men jag har också läst om det på någon blogg. Kul att det blev bra.

   Radera
 13. Inget roligt besked men numera tycks de ju kunna fixa ögonproblem relativt enkelt.
  Ser att du fått många uppmuntrande kommentarer så det går säkert bra.
  Lycka till! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det känns så skönt när man läser alla positiva kommentarer.

   Radera
 14. Trist att drabbas av starr i båda ögonen. Men operationen är enkel, för Tobbe gjorde en i augusti och han såg riktigt bra redan samma dag. Han var orolig innan för han har bara ett öga som han ser med och det var i det han fick starr. Fast jag känner som du, att det inte är en enkel sak, för det måste kännas tufft att de opererar i ögat och man är vaken under tiden. Hoppas du får en tid snabbt, så det inte drar ut på tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas med att det inte dröjer för länge.

   Radera
 15. Många av mina släktingar och vänner har drabbats av grå starr med operation som följd. Och alla har tyckt att det gick snabbt och bra. Nästan en "baggis". Nu har jag också fått starr, på båda ögonen, och antagligen blir det operation även för mig. Och jag känner precis som du. Jag är inte alls bekväm med det framtidsscenariot. Men jag tror att när synen blivit uschlig nog så känns operationen inte så skrämmande längre. Åtminstone hoppas jag det... Vi får peppa varandra, vi skumögda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser fram emot när operationen är över, men vägen dit är inte så kul. Jag har precis som du bara hört positiva saker om en sådan här operation.

   Radera
 16. Ta det med ro! Jag opererade nyss mitt öga och det gick faktiskt bra och var inte hemskt, fast jag är jätterädd av mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag blev jätteglad när jag läste detta. Så skönt och höra någon som själv varit med om det och inte tyckte att det var så hemskt.

   Radera