söndag 14 juni 2015

Ensam är inte stark


Det är bra mycket trevligare att vara två.


Jag satt och tittade på bröllopet igår, och Sofia och Carl Filip visade verkligen att de tyckte det var trevligt att vara två. Det var många överraskningsmoment  under deras bröllop och det tyckte jag var kul. Bröllop är en glad fest och då måste man få "rucka" lite på traditionerna och följa med i tiden. Det verkade som att alla var med på noterna.  För mig var det lite av julafton att få titta på den ena tjusiga klänningen efter den andra svassa förbi i TV-rutan. Inte bara klänningarna glänste utan även smycken och frisyrer. Snart är alla veckotidningar renodlade bröllopsnummer och då kan man få se både håruppsättningar och klänningar i detalj. Det ser jag fram emot.
26 kommentarer:

 1. Arbetade hela em och kvällen så jag behövde inte ens fundera på om jag skulle titta eller ej. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju inget arbete som inkräktar på min fritid mer. Riktigt härligt!

   Radera
 2. Då var du och jag på samma bröllop!! Jag tyckte att brudparet var så fina! hann inte med att se alla klänningarna Ögonen gick åt alla håll för att hinna med att se allt.. ha en bra dag karm!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där var så mycket folk, så jag såg dig inte.

   Radera
 3. Lämnar över en säck kramar Du får dela ut dom som du vill!:-)

  SvaraRadera
 4. Visst är de ett vackert par. Det riktigt lyser om dem :)
  Och alla dessa vackra klänningar är ju en fröjd för ögat!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Det var ett väldigt fint bröllop och kärleken lyste verkligen om dem. Jag gillade utgångsmarschen skarpt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den tyckte jag med om. Den passade så bra till både brudparet och stilen på hela bröllopet.

   Radera
 6. Intresset för kungligheter upphör inte att förvåna. Men det stör mig inte nämnvärt, bara jag slipper titta. Vilket jag slapp, utom på nyhetsprogrammen förstås. Nej, kungligheter är inget kul alls. Ursäkta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar mode och placerar mig framför TV:n så fort det är tillstymmelse till chans att få se nåt vackert, sen spelar det ingen roll om det är ett kungligt bröllop eller en filmgala eller vad det nu kan tänkas vara. Däremot bojkottar jag sportprogram, som jag tycker det visas alldeles för mycket av på TV. Det lär vara nyttigt att idrotta, men hur pass nyttigt är det att sitta still timme efter timme och glo på svettiga karlar...eller kvinnor?

   Radera
 7. Eftersom jag själv aldrig levt i en bra tvåsamhet, så känns ensamheten trygg för min del och med tanke på skilsmässostatistiken så hjälper inte all romantik i världen alla gånger. Självklart önskar jag ändå prinsen och hans Sofia all lycka. Har tittat på klipp på nätet och gläds åt deras lycka, särskilt eftersom prinsen så ofta blivit rent mobbad i media men nu verkar ha fått en helt ny självsäkerhet. Han har ju inte själv valt att födas som prins.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan inte vara kul att alltid jagas av media. Ju smaskigare skvaller desto fler tidningar säljs. Helt sjukt!

   Radera
 8. Jag kom hem lagom tills Sofia gick altargången fram, sen tittade jag sporadiskt till och från under kvällen. Somnade dock i fåtöljen innan bröllopsvalsen så den fick jag se på Play idag...
  Jag tror att man fick rucka mycket nu på konventioner och traditioner, dels för att det var tredje kungliga barnet som vigdes och dels förstås för att tiderna förändras. Sofia har huvudet på skaft och kommer att bli en tillgång för kungafamiljen. Jag är inte rojalist men tycker det svenska kungahuset gör ett bra jobb och deras pr-värde ska man inte underskatta.
  Ha en skön ny sommarvecka, midsommarvecka rentav

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag avundas dem inte deras liv. Fy för den lede att vara så påpassad alltid.

   Radera
 9. Visst var det ett vackert bröllop. Då de visade tidigare kungliga bröllop, så kunde vi varken se då vi gifte oss, ej heller dottern Therese och Christian, de måste ha glömt oss. hihihi.
  Bibeltexten som Viktoria läste, läste dottern Sofie på dottern Therese´s bröllop. Och psalmen "En vänlig grönskas rika dräkt" hade dottern också på sitt bröllop. Mån tro att Carl-Filip och Sofia tog efter Therese och Christian??? hihihi.
  Ha en fortsatt trevlig söndag!
  Kram Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! De hade med all säkerhet kikat på era tidigare bröllop.

   Radera
 10. Jag bänkade mig också framför tv-n igår kväll. Uffe lagade maten och skötte om att stänga butiken....service för mig som antog inbjudan av brudparet att övervara festligheterna via tv-rutan.
  Det var ett vackert, avslappnat och skönt bröllop i motsats till hur det kan vara...på något sätt så gjorde de bröllopet mera folkligt den här gången. Jag älskar liksom du att se på kläderna, uppsättningar och kreationer osv...och varför inte njuta när man får möjlighet att göra det och tycker om det.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade också fått inbjudan att vara med via TV och det var trevligt.....fast det är klart en stor bal hade väl inte varit fel.

   Radera
 11. Som rojalist blev det en lååång dag framför TV:n i lördags. Man gläds verkligen åt det unga prinsparets lycka och glädje. Carl-Philip har blivit så mycket säkrare och ledigare sedan han träffade Sofia. Jag tror de båda kommer att bli ett superteam som representanter för Sverige. Och man önskar dem allt gott i tvåsamheten som äkta makar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev en lång dag här med. Jag tyckte det var ett trevligt bröllop att titta på...inte så uppstyltat utan mer som en familjefest.

   Radera
 12. Jag satt också bänkad. Fast inte hela tiden, jag trillade in vid Ja-sägandet. Jag och en kompis var på en stadsvandring i Gamla Stan, så vi råkade få se en del "live". Klänningar och smycken är det som drar :) Den gula skapelsen som norska drottningen bar fick Krusidullan att skrika högt. Inte för att den var snygg, alltså ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där håller jag helt med Krusidullan. Tror nog att det fanns annat i garderoben som var snyggare.

   Radera
 13. Pappa är här och jag passade på att fråga honom om linsbytet. Han sade att det tog max 15 min per öga och kändes ingenting. Efteråt hade han nya ögon! (Man kan säkert få lite lugnande medicin också men det behövde han inte.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir överlycklig när jag läser din kommentar. Det är nästan så jag ser fram emot operationen och att sen kunna se tydligt. Jag ska få opererat ett öga i taget.Det går inte att hitta din blogg idag.

   Radera