måndag 22 juni 2015

Storkleverans


Så har det då fötts ännu en liten bebis. Den här råkar även ha fått titeln prins av Sverige. Jag har två prinsar och en prinsessa i min familj, men jag tror att deras liv kommer att bli behagligare på så sätt att de slipper bli jagade av media. Som vanligt så har en del surkarter synpunkter på allt och inget. Jag undrar hur de hade reagerat ifall de själva blev utsatta för samma drev. Mina åsikter om kungahuset behåller jag för mig själv, för jag tror inte det kan intressera någon annan. Så borde nog Herrman Lindkvist också tänka ibland. Jag måste säga att jag blev förvånad över att han satt med i TV-soffan när det var dags att få veta den lille gossens namn. Efter hans uttalande om att Estelle lät som en nattklubbsdrottning, trodde jag han var ute i kylan när det gällde sådana här sammanhang. Den enda nattklubbsdrottning jag känner till är Alexandra Charles, en av grundarna till 1,6 miljonersklubben. Dessutom är Alexandra ett kungligt namn. 

Zoé och Estelle är födda med bara några dagars mellanrum och då för tre år sedan skrev jag nedanstående inlägg. Det är precis lika aktuellt idag.

Silvia och jag


Vi har båda blivit mormor till var sin liten flicka denna månaden. När vi fick reda på vad vårt lilla barnbarn skulle heta, tyckte vi att det var väldigt söta och passande namn, och jag antar att de tyckte likadant i Stockholm när de fick reda på den flickans namn. Att andra människor har synpunkter på allt och inget är så vanligt, så det behöver man inte bry sig om. Jag undrar hur många föräldrar som innan de väljer namn på sitt barn går runt i kvarteret eller sätter upp lappar på ICA och frågar vad folk tycker. Naturligtvis väljer de sådana namn som de gillar och tycker passar. Smaken är så individuell, och det går aldrig att säga vad som är rätt och fel. Det har aldrig funnits någon drottning i Sverige som hetat Estelle. Nähä! Då är det kanske på tiden då.

Inte ens första babybilden fick publiceras utan kommentarer. Någon i familjen hade tagit fotot och det blev omedelbart diskussioner om bildkvalitén. Att de bara orkar! Första babybilden på Zoé togs också av "någon i familjen". Den har inte publicerats än, men när den gör det och någon har några kommentarer om den så ställer jag vissa krav. Jag vill ha in det skriftligt i 3 exemplar och i A4 format. Det passar precis in i min dokumentförstörare.

24 kommentarer:

 1. Lycklig du, som har prinsar och prinsessa !
  Det har jag ju med också.
  Barnbarnen är nog något extra för man kan skämma bort dem
  på annat sätt än sina egna barn för länge sen.

  Önskar dig den bästa dagen idag, kram vännen !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är något speciellt med barnbarn som man inte förstår förrän man själv har barnbarn.

   Radera
 2. Alla nyblivna föräldrar vet hur stort det är att få barn och man vill ge dem de vackraste namnen för att visa hur stolt man är. Så även kungligheter skulle jag tro.

  Ha en fin dag!
  ~ Maria ~

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla föräldrar väljer givetvis namn som de själv tycker om, och det ska de få göra utan att andra människor lägger sig i.

   Radera
 3. Så klokt skrivet Gunnel! Jag håller med dig till fullo.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste få lov att döpa sitt barn till ett namn som man själv som förälder väljer ut. Ingen annan har rättighet att ifrågasätta detta.

   Radera
 4. Först trodde jag att det fötts ett barnbarn till dig.
  Angående namn bestämmer var och en själv. Fast då jag satt med mitt ena barnbarn (som då var yngre) och såg på dopet av Estelle, sa jag (så dumt) att det låter som chips. Nej, sa barnbarnet "det heter OLW". Det hade väl faktiskt blivit mer rabalder om det blivit det namnet. Tror jag. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Snabbtänkt barnbarn du har.

   Radera
 5. Ja, vad folk har synpunkter om allt hela tiden.....
  Jag har ju också en prins och när han var liten bredde jag alltid hans smörgåsar på morgonen och la dem på ett fat och ställde en glaskupa över. Och en morgon hade jag glömt att ta av kupan....Då ropar Max - Mamma, ska prinsen själv ta av kupan idag? :D
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Jag gissar att prinsen kan ta av kupan själv idag.

   Radera
 6. Jag håller fullständigt med dig. Mina åsikter om monarkin håller jag också för mig själv. Men när jag läste ett inslag i media om hur förlossningsvården går till för oss "vanliga" människor och hur det går till i den kungliga världen så kan jag bara tycka att det är rent ut sagt för jäkligt. Nu kan prinsessan Madeleine inte rå för att det är som det är, men vi är alla människor, kungliga eller ej. Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att alla ska behandlas lika. Finns väl ingen anledning att någon ska utnyttja sjukvården på ett sätt som inte alla kan göra. Tyvärr spelar nog pengar och titelsjuka in många gånger. Vi är alla lika mycket värda.

   Radera
 7. Jag håller helt med dig .Vi är alla lika och unika!!! .Vi har två Prinsar Per och Ola som gett oss sex småprinsar och småprinsessor . Ha en bra dag! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ganska skönt och vara en "helt vanlig människa" och slippa allt nyfiket skvaller.

   Radera
 8. Så underbart med prinsessor och prinsar hemma! Och jag som missade hela prinsbröllopet och visste inte ens att det var på väg en till baby i kungafamiljen. Visst dock att det var bröllop på gång ;-). Glatt överraskad blev jag! Fin måndagskväll till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla kungligheterna kommer hit i sommar, men det visas inte på TV.

   Radera
 9. Jag har alltid tyckt om namnet Estelle sedan jag såg henne live på ett scoutläger när jag var 9 år. Jag tyckte hon var den vackraste dam jag någonsin sett och hon log och var vänlig hela tiden. Det lär väl dröja ett tag innan lilla Estelle blir drottning så under tiden har väl folk vant sig...

  Jag har ju också fått två små prinsar och en prinsessa på gamla dar som förhoppningsvis inte ska behöva livvakter i alla fall.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Estelle är ett fint namn och jag har träffat på en del flickor med det namnet under de åren jag jobbade i skolan.

   Radera
 10. Så sant!
  Och så härligt med två egna prinsar och en prinsessa, du är lyckligt lottad du! Och fina namn har de också de dina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag tycker att mina barnbarn har namn som passar perfekt på dem. Ofta känner man som förälder nog vilket namn som passar på sitt eget barn.

   Radera
 11. Jag har varit så upprörd över Hermans uttalande om namnet men tänk att han kanske har stor erfarenhet av nattklubbar och damernas namn... Oavsett vad man har för åsikter om monarkin så har kungahusets medlemmar inte själva valt vilken familj de fötts in i och det är hemskt hur påpassade de är.
  Så jättesöt bild på din lilla prinsessa i ditt midsommaraftonsinlägg! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att Herman gått över gränsen för vad som är acceptabelt.

   Radera
 12. Det finns många som har åsikter om både det ena och det andra och de flesta åsikter är väldigt ointressanta.
  Jag skulle inte vilja stå i rampljuset som de kungliga gör och bli beskådade så fort de hittar på något.
  Att välja namn kan de kungliga nog inte göra helt utan yttre påverkan.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och lov att man kan själv få bestämma över sitt liv.

   Radera