tisdag 23 juni 2015

Jag har fått mail.....


......från Alice och Stine och Kristian och en hel massa andra personer. Jag vet inte vad det är för några, men de tycks känna mig, för alla börjar sina mail så käckt med: "Hej, Gunnel!". Tänk, att det finns så många för mig helt okända personer som gör sig besvär med att skriva till mig! Helt fantastiskt! Sen kan jag förståss tycka att innehållet i deras mail är lite underligt ibland. Det konstiga är att de skriver nästan om samma saker allihop. I ett mail blev jag uppmanad att anmäla mig till en tävling, annars kunde de inte skicka ett mycket värdefullt pris till mig. Det fattar jag väl att om jag inte deltar i en tävling, så kan jag inte vinna!!!! Hur korkad tror de jag är? Dessutom är jag lite misstänksam av mig, så jag tvivlar starkt på att jag vinner något utan att behöva betala för det.

Alla sådana här klämkäcka mail drabbas automatiskt av deleteknappen på min dator. Enkelt och smärtfritt. Jag önskar att det fanns en deleteknapp på fjärrkontrollen till TV:n med. Då vet jag precis vilka program jag skulle "deleta" och sen kvickt som ögat tömma papperskorgen, så det inte fanns en chans att få tillbaka dem.

31 kommentarer:

 1. Haha! Ja, en sån där knapp på fjärrkontrollen skulle jag också vilja ha....För tänkt så mycket skräp det finns där...På TV:n alltså :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om vi har många kanaler, så kan det ibland vara svårt att hitta ett program man gillar.

   Radera
 2. Ja dessa mail. Ibland så personlig hälsning. Och alla dessa erbjudande att låna pengar.
  Nej jag gillar inte alls mailen.
  Kram Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låneeerbjudanden dyker upp ofta. Det står sällan något om hur dyrt det blir i slutändan.

   Radera
 3. Jag får också massor. Även om jag inte läser dem, verkar de flesta handla om hur jag ska gå ner i vikt eller hur jag lätt lånar pengar. Är inte intresserad av något av det, Någon vinst verkar jag inte ha blivit erbjuden.
  Även om det är lätt att klicka bort dem, är det irriterande och kan kanske locka någon som är nyfiken, Usch för sådan bedrägerier, för det är det väl. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar inte heller läsa de där mailen. Ibland har jag klickat på att jag vill sluta prenumerera på dem....vilket jag aldrig ens har börjat på...men det hjälper inte.

   Radera
 4. Jag har också fått den typen av mail och gör precis som du, ner med dem i papperskorgen bara.
  Fjärrkontrollen till tv:n har jag inga problem med. Jag vet precis vad jag vill se och inte och resten bryr jag mig inte om.
  Ha en skön dag! Hoppas att det inte regnar lika mycket hos dig som det gör här på ön.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. För tillfället har vi uppehållsväder men väldigt mulet.

   Radera
 5. Såna käcka mail får jag med De åker i papperskorgen direkt .................................Dessa var ett bra fynd ,för de satt bra på.. ha en bra dag kram!

  SvaraRadera
 6. Tur att det finns en deleteknapp! Synd bara att det inte också finns en knapp för att sända en iskall dusch/elstöt till den som sände skräpet. Man ska aldrig klicka på någonting i mejlet utan bara ta bort det. Skräpavsändarna borde skaffa sig hederliga jobb. Men de håller ju på så länge någon enda går på deras lurendrejerier.
  När TV-tidningen kommer ringar jag in de program jag vill se under den kommande veckan och sedan knäpper jag bara på apparaten när det är något sevärt. Går bra när man ensam har hand om fjärrkontrollen. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en bra idé med iskall dusch, men hur löser man det.

   Radera
 7. Nämen, nu igen?! De ger sig inte, de där. Nån borde uppfinna nåt smart sätt att spisa av dylika störningsmoment så att de inte återkommer alls.

  ~ Maria ~

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör tydligen ingen nytta att "avsluta prenumerationen" som man aldrig startat. De kunde åtminstone hamna direkt i skräpkorgen.

   Radera
 8. Du verkar vara verkligt populär hos dessa skojare. De vet nog inte vem de har att göra med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är glad att jag inte är så godtrogen.

   Radera
 9. Fy vad orättvist att du får nya kompisar så lätt. Jag inser att du är rädd för att alla trevliga sportprogram ska försvinna. Måtte det aldrig hända dig. Kram Retstickan Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske inte den sortens kompisar jag vill ha. Jag känner dig nu Bosse, annars hade jag trott att du kanske missuppfattat det jag skrev. Jag funderar och funderar varför det ska visas så mycket sport på TV och jag har fortfarande inte kommit på någon vettig förklaring.

   Radera
 10. Jag förvånar mig också över att det är så många som känner mig så väl som jag inte känner alls. Trots att jag försöker spärra alla okända kompisar kommer det ständigt nya. Det flesta tror att jag behöver låna pengar men en del har också synpunkter på mitt sexliv eller min vikt. Förstår inte att en gammal dam som jag kan vara så intressant...
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 11. Ja man läser ju om hur många som blir lurade o även blir utsatta för försök till bedrägerier och annat lurendrejeri. Jag har pepparpeppar inte blivit drabbad, visst kan jag få skräppost i mejlen men inget personligt så. eller så är det min effektiva kompis, säkerhetsvakten som plockar bort all oönskad post, vad vet jag.
  Men nu tycker jag att de hållit på så många år att jag har svårt att begripa att folk fortfarande går på alla dumma mejl om att dom vunnit femtio miljoner om dom anger sitt kontonummer. Jag menar, hur dum får man vara...
  Ha en skön sommarvecka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår inte heller de som tror på de här luremejlen.

   Radera
 12. Ja, di där mallen... Ibland tror de nog att man är dum som en strut. Bästa du, eller kära vän... Så börjar ofta öppningsfrasen... Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan det verkligen vara lönande att skicka ut sådana mail?

   Radera
 13. ... och alla telefonsamtal från okända som vill att man ska anta just deras förslag! Jag har slutat att svara i telefonen vid okända nummer. Jag upptäckte att det var ganska otrevliga och tjatiga personer om man inte genast tyckte att deras förslag var bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oönskade telefonsamtal är minst lika irriterande.

   Radera
 14. Läser aldrig dessa skräpmail... de hamnar direkt i papperskorgen. Jag skulle också gärna deleta en hel del tv-program... det är för mycket sport - i alla fall för mycket fotboll!

  SvaraRadera
 15. Jag får en hel drös mail om att jag ska köpa Viagra *S*.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar som om de där mailen skickas ut väldigt slumpmässigt, för jag får också sådana erbjudanden.

   Radera