måndag 15 juni 2015

I lånta fjädrar


Jag tittade på bröllopet i lördags eftermiddag när Rasmus kom hit. Han satte sig också i soffan men var väl inte så värst intresserad.....inte förrän Carl Filip och Sofia satte sig i kortegevagnen. En uniformsklädd herre räckte prinsen ett par handskar som han tog på sig. Då vaknade Rasmus till. -"Titta! Han har ju fotbollshandskar på sig. Tror du det är Nike?" Det enda jag var helt säker på var att det inte var samma märke på handskar som jag brukar använda.

Jag fick den äran att spela fotboll med Rasmus igen för ett tag sen. Han tyckte att jag skulle vara lite mer rätt klädd så jag fick låna ett par "riktiga" målvaktshandskar av honom. Det var faktiskt stor skillnad mot Findus frysvantar, det måste jag erkänna. Dessa var mycket hårdare så det gjorde inte alls så ont i händerna denna gången. Jag fick t.o.m. ha kaptensremsan om armen en liten stund. Då sträckte jag på mig rejält, för det var första gången.

Att jag står i mål beror på många orsaker. Jag har inga riktiga fotbollsskor så det gör så in i hoppsans ont om jag sparkar på bollen med tårna. Det ska man visst inte göra har jag fått lära mig utan man ska sparka med insidan av foten. Av nån underlig anledning så hamnar bollen ändå väldigt ofta på tårna. Då är målvakt ett bra alternativ. Jag kan bara kasta ut bollen till spelaren.

Det är så bra ordnat med målet på lekplatsen att det finns inget nät i det. När Rasmus har sparkat bollen i mål, som han oftast gör, så rullar den bara iväg en bra bit på andra hållet. Då är det bara för mig "målvakten" att göra helt om och försöka ta bollen som nu kommer från motsatta hållet. Rasmus springer glatt från den ena sidan av planen till den andra, medan jag bara vänder ett halvt varv. När vi spelat klart är vi ändå nästan lika trötta, för vår kondition är inte precis likvärdig.

22 kommentarer:

 1. Du... det verkar vara en bra överenskommelse att du är målvakt och behöver bara snurra ett halvt varv. Du kan till och med missa att ta bollen med flit så får Rasmus springa av sig!!.... SVAR: Dom är ett fantastiskt gäng som sjunger och spelar De har en sån livsglädje! Ha en bra dag Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag behöver inte ens låtsas missa....jag missar på riktigt. Min talang som fotbollsmålvakt är nog inte mycket att skryta över.

   Radera
 2. Vilket smart mål som man kan använda från båda hållen :)
  Förstår att ni har roligt du och Rasmus....
  Ha en fin måndag
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt praktiskt att bara svänga ett halvt varv.

   Radera
 3. Jag skulle inte ens klara av att kasta ut en boll. hihi...!
  Jag gillar inte sport på tv,
  men nu, hihi...är det annat, för jag är en stolt mormor och farmor som gillar fotboll, för mina barnbarn,
  två pojkar, en 14 åring och en 18 åring spelar fortboll. Därför intresset !

  Det är ju mycket bättre att sparka en boll, och ha sina idrottskompisar,
  än att sitta med någon gäng och bara göra konstigheter !

  Kram på dig du fotbolls mormor !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig varit speciellt intresserad av fotboll tidigare, men Rasmus har fått mig att gilla den här sporten.

   Radera
 4. Det hade varit roligt om prinsen haft fotbollshandskar, eller Findus frysvantar för den delen. Så härligt att ni tar del av varandras intressen på ert eget lilla vis, båda två.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns så mycket roliga saker man kan göra tillsammmans. Det behöver inte var några konstigheter alls. Lite fantasi och gott humör räcker länge.

   Radera
 5. Du är en cool målisfarmor. Med eller utan både Findus- och Nikehandskar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag är stolt så länge jag inte blir petad som målvakt.

   Radera
 6. Det måste verkligen gälla att hålla reda på spelaren....kan inte vara helt lätt när anfallen kommer från båda hållen.
  Ursäkta mej målisen...men jag hoppas att han gjort riktigt många mål! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Det gäller att vara på alerten. Han överlistar mig allt som oftast.

   Radera
 7. Hihi, du har inte funderat på att köpa dig ett par fotbollsskor? De kanske har billiga på kupan eller Erikshjälpen, om du inte vill köpa nya. Men jag förstår om du inte köper några, bara du inte gör som min svärmor då hon spelade med våra tjejer, hon hade trätofflor på sig. Tjejerna insåg faran, så hon fick byta till skor istället.
  Kram Lisa

  SV: Servettananasen är inte svår, då man får kläm på den. Man viker lika hela tiden. De första 8 sätts samman med gem för att hålla formen.
  Det är kul med porslinsmålning. Jag går ju på kurs, men min farbrors dam "I" hon målar jättemycket och säljer.Så hon har en egen speciell ugn för porslinsmålning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får göra ett besök på nån loppis, för nya är alldeles för dyra.

   Radera
 8. Du ska ha all ära för att stå i mål, det kan göra ont också, och kräver stenhårt kroppsligt och mentalt engagemang...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ser så lätt ut på TV, men det är inte riktigt så enkelt har jag fått känna på.

   Radera
 9. Visst är det härligt mes dessa barnbarn. HAde ju ett av dem här i lördags. Vi var oxå på bröllopet. Roligt med lite fotboll. Bra att du får låna riktiga handskar. Ha det gott. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillsammans med barnbarnen har man aldrig trist.

   Radera
 10. Härligt med barnbarn... och så bra att du fick låna både kaptensbindel och riktiga målvaktshandskar... du står verkligen högt i kurs hos Rasmus :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner mig väldigt hedrad.

   Radera
 11. Ha ha ha så himla roligt. Jag kan nästan se framför mig hur ni leker. Jag tror du är en kanonmålvakt i barnbarnets ögon. Heja dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får faktiskt beröm av honom ibland så jag är nog inte helt värdelös som målvakt.

   Radera