torsdag 14 maj 2015

Privatskola stänger

Vi har i ett antal år haft en privatägd skola i Åstorp, men för ett tag sen kunde vi läsa att den skulle stängas. Eleverna som går där kommer att få fortsätta sin skolgång på de kommunala skolorna så det löser sig ändå. Nu har ännu en privatägd skola fått slå igen. Blåmesen på Björnås som startade jordnötskurserna har tyvärr varit tvungen att om inte stänga för gott så åtminstone göra ett uppehåll.


Undervisningen fungerade bra ett tag, men sen började några huliganer komma och terrorisera verksamheten. Kajorna tyckte det var väldigt praktiskt att komma och plocka av studiematerialet. De var för stora att sitta på själva behållaren, men de satte sig på en gren bredvid och sträckte på sina halsar som om de var giraffer. Till en början knackade vi på köksfönstret och då flög de iväg, men bara för en kort stund. Till sist tröttnade jag på det och letade fram en rulle silvertejp. Jag tejpade över hålet på jordnötsbehållarna och än så länge sitter tejpen kvar. Jag hoppas att kajorna tröttnar på att komma hit nu, för det är inte den sortens gäster jag vill servera på mitt café.

10 kommentarer:

 1. Men vad trist att jordnötskurserna har blivit inställda....Tänk att det alltid ska finnas några som förstör!
  Men hoppas de tröttnar och hittar ett annat ställe att "stjäla" på, så caféet med kurserna kan starta igen :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Bra privatskola som också har ett café! Kajorna är ett otyg - förstår inte hur de klarar av att ta med sig talgbollarna hela som jag hängde upp under mitt fågelbord. Inte är de ett dugg rädda heller. Synd om eleverna som måste gå kommunalt - kan inte vara lika trevligt som i din privatskola!
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trist när elever måste byta skola, men den kommunala skolan här har gott rykte så det ska nog gå bra.

   Radera
 3. Du vill ha ordning och reda i din "skola" .........................................Har man ingen snurrelampa så rekommenderar jag dom gungan som jag hade i ett annat inlägg ! Kram !

  SvaraRadera
 4. Hej, ibland är man nödd och tvungen att ta till drastiska åtgärder...hoppas skolan kan öppna vid senare tillfälle igen! Bäver har jag sett men ändå inte, de simmar ju djupt i vattnet så man ser bara en liten del av huvudet o möjligen en släng av svansen. Dessutom på långt avstånd...sen ska man lyckas vara i närheten när dom har sin lektimme dvs. precis vid skymningen. Ha en fin fortsättning på helgen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas med att jag kan ta bort tejpen och få se när de dyker ner i behållaren igen.

   Radera
 5. Ha ha . . .ja tänk att man alltid måste hålla ögonen öppna, så fort man vänder blicken bort, så vips hände det 'saker'.
  Ja jisses vad kul du är Gunnel . . . . men visst så är livet även för fåglar, *fniss*
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju inte så lämpligt att sätta ut en fågelskrämma där...då sticker väl alla iväg.

   Radera