onsdag 6 maj 2015

Att ta hjälp av tänkarluvan


Ibland verkar det helt tomt på hjärnkontoret när man ska skriva ett inlägg. Då brukar jag antingen strunta i att skriva nåt eller dra ner tänkarluvan över ögonen och bara vänta på att det dyker upp nån idé. Något som jag gillar är olika teman. Då är det så lätt att komma på nåt att skriva om, för då har man ju redan ett givet ämne. I skolan gillade jag att skriva uppsats. Jag valde alltid ett ämne där jag kunde få skriva fritt och fantisera som jag ville.

Här på bloggen har jag egna teman som t.ex. Färgtema. Det började med att jag en januaridag för två år sen tyckte det var så trist i naturen och beslöt mig för att leta efter regnbågsfärger i skogen. Sen flöt det bara på och blev till sist att jag ibland skriver inlägg en hel vecka som alla handlar om eller har någon anknytning till en viss bestämd färg. Jag har betat av några färger och funderar nu på nästa som kommer lite längre fram i sommar.

Läskiga djur är ett annat tema som jag börjat på. Lite då och då kommer lite synpunkter på vad jag anser är läskiga djur. Något som definitivt inte är läskigt är Nalle Puh-söndagarna. Han är den gulligaste och mest förnuftiga björn jag vet.....nästan mänsklig. I december i fjor hade jag en adventskalender här på bloggen, där samtliga inlägg handlade om änglar. Änglar är nämligen en av mina många passioner.

Blogg 100 är något som många deltar i. Det startade jag med på någon gång i mars. Man ska då skriva ett inlägg varje dag i 100 dagar, och eftersom jag i stort skriver på det viset, tyckte jag det var en kul grej. Inspirationen och lusten att skriva tog tyvärr abrupt slut när vi miste vår lille Santos. Jag har därför hoppat av från det temat. Att skriva kan jag ändå inte sluta med, märker jag. Det är som en slags terapi, så det kommer jag att fortsätta med de dagar jag tycker det känns roligt att skriva.

35 kommentarer:

 1. Men... vad läser jag Har du mist Santos??? Vad tråkigt!! Vet hur du känner det.. Kramar om dej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är drygt två veckor sen Santos somnade in. Känns väldigt tomt.

   Radera
 2. Förstår absolut att inspirationen försvinner när något tråkigt händer.....Men ändå blir skrivandet som en slags terapi.
  Men jag älskade också att skriva uppsats i skolan, då hamnade jag i en helt annan värld - men ibland måste jag också dra ner tänkarluvan långt över öronen :)
  Hoppas du får en bra dag
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det märks att du har fantasi och gillar att skriva. Det går inte att tvinga fram inspirationen utan man får snällt vänta tills den dyker upp.

   Radera
 3. Förlåt det har jag missat!! Kram!

  SvaraRadera
 4. Nu har jag läst om Santos .Ni gjorde ett rätt beslut 1 Kram1

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi tycker det med, och veterinären övertygade oss om att det var det bästa för Santos. Det kändes faktiskt väldigt bra. Sorgen och saknaden är ändå stor, men man får inte vara egoistisk. Han har det bra nu.

   Radera
 5. Det är så roligt att läsa din blogg, du tar upp de mest spännande ämnen så jag hoppas du fortsätter med dina dagliga skriverier. Sällan vet jag vad jag skall skriva om när jag sätter mig ner framför datorn, men jag fotar ju mycket så det är bara att kolla upp vad som finns i kameran.... Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vad roligt att du tycker så. Jag är ingen mästerfotograf, så jag får ofta ta hjälp av bilder från nätet till mina inlägg.

   Radera
 6. Det är inte alltid så lätt att hitta på inlägg, men kan det hjälpa med luva...? Jag gillar också olika teman och det är så roligt att se hur olika alla har tolkat temana. Tyvärr har jag inte hålligt i något själv. Det känns betungande. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner inte heller för att hålla i ett tema. Det är enklare att vara ensam om det.

   Radera
 7. Ja det finns en del orsaker när man helt enkelt inte känner för att skriva.
  Och det måste ju alla få ha, så är det bara, men det brukar återkomma när man mår bättre.
  Och att mista en kär vän som du gjorde kan ju inte gå oförmärkt förbi.

  Här regnar det idag...eller kanske är det flytande solsken ???

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flytande solsken tycker jag låter bra.

   Radera
 8. Började fnissa bara jag såg katten. Så söt.
  Du brukar alltid lyckas hitta på att skriva om något läsvärt, det är du bra på. Och om du läser "Ur jord är de komna" får du något till ditt läskiga djur-tema att skriva om ...

  Vad kul att du vill komma på mitt virtuella releaseparty! Du är så välkommen! Måste bara fylla på godsakerna först ;)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha! Så du vet att jag är en gottegris. Nu måste jag börja läsa redan ikväll. Blev så nyfiken.

   Radera
 9. Nej det är inte alltid så lätt att komma på vad man ska skriva om. Har man då tappat inspirationen så är det ännu värre.
  Många styrkekramar //Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog så för de flesta, tror jag.

   Radera
 10. Kära Gunnel!
  Så sorgligt!
  Att inte förmå sig att skriva i svåra perioder vet jag vad det innebär. Ta hand om dig!
  Stor kram!!!

  SvaraRadera
 11. Jag brukar säga att jag går i stå. Ungefär som kossorna gör fastän de går i sin :) men precis som du så
  får man till det på något sätt i alla fall. Att hålla sig till ett tema är alltid bra, även om jag funderar en del inför ett sådant också.
  Du är bra på att få till trevliga, lättsamma inlägg med många olika poäng i.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är så glad att du gillar mina inlägg. Ibland tycker jag man kan få tips och inspiration genom att läsa andras bloggar. Helt plötsligt har man hittat ett ämne som är intressant.

   Radera
 12. Jag har inte heller inspiration eller tid att skriva varje dag. Men kommer nog aldrig sluta att blogga helt. Tyvärr räcker inte heller tiden till att läs alla bloggvänners inlägg varje dag. Men det jag läser gillar jag... som är hos dig.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan också känna ibland att jag skulle varit flitigare med att kommentera. Ibland är fantasin slut när det gäller att kommentera med. Jag är betydligt flitigare med att läsa. Nu när det börjar bli ljusare är det så mycket man vill göra och det finns tyvärr bara 24 tim/dygn...även för pensionärer.

   Radera
 13. Du är så välkommen att skriva, jag gillar att hälsa på dig här i ditt bloggutrymme!

  SvaraRadera
 14. Om du gillar olika teman att skriva om tycker jag du ska vara med i vårt lördagstemagäng. Det är väldigt roligt att läsa hur vi alla uppfattar temat - jag tror aldrig jag har läst något som är likt ett annat.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul att utgå från ett tema.

   Radera
 15. Jag måste ha inspiration att skriva. Har jag inte det, låter jag bli.
  Skriver man utan inspiration blir det inte bra.
  Allt går i vågor. Tycker du trots allt skrivit mycket sedan Santos fick somna in.
  Roligt att vi hittade till varandra.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läser din blogg med glädje. Jag skriver sällan långa inlägg och då blir det naturligtvis lättare.

   Radera
 16. Klart att inspirationen går ner när ngt tråkigt händer som i ditt fall. Jag kan känna avsaknad av inspiration när jobbet bara tar och tar. Då brukar jag i och för sig skriva av mig, men det räcker med några meningar för att få ur mig det värsta. Som det jag skrev igår... Idag är jag ledig och tänkte kika på det där med blogg 100...Vet inte riktigt vad det är bara... Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hittar inte till din blogg. Den adress jag kommer till stämmer inte.

   Radera
 17. hihi...för ibland skulle man nog behöva en tänkarluva !

  Jag med Gunnel, jag skriver så länge det känns roligt att skriva !
  Och man hoppas ju alltid att få en och annan kommentar också.

  Tänkande kramar till dig !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jättekul när någon kommenterar, men det får inte bli som ett tvång. Man måste få kunna läsa en blogg och bara bläddra vidare. Nästa gång kanske man har nåt att skriva i en kommentar.

   Radera
 18. Tema frusen skulle passa bra för mig just nu. Jag vet inte om jag någon gång frusit in en vår så mycket som i år. Antingen är det svinkallt eller blåsigt eller så regnar/haglar/snöar det. Jag tog ut min trädgårdsstol för läänge sen o placerade den vid husgaveln där det är lä. En gång har jag suttit där, i fem minuter typ, sen frös jag häcken av mig! Nuu har jag klagat tillräckligt, nu önskar jag dig en trevlig helg istället

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har precis likadant trist väder här. Våren har kommit av sig alldeles.

   Radera