måndag 11 maj 2015

KalasdagsI lördags var vi bjudna på kalas. Rasmus pappa fyller år i morgon, men vi firade honom under helgen i stället. Ulrika hade gjort världens godaste smörgåstårta med lax och räkor, och Rasmus hade stått för tårtan till kaffet. Han varvade chokladbottnar och marängbottnar med sylt och grädde emellan och på toppen låg små maränger med M&M-karameller runt ikring. Den var supergod. Jag har redan lagt in en tårtbeställning till mitt kalas i sommar.

Jag älskar att planera fester. På grund av avstånden är det tyvärr mycket sällan vi kan träffas alla vid födelsedagar eller andra stora helger. I år verkar det som om vi ska kunna samlas med alla barn och barnbarn igen till sommaren. Det ser jag fram emot.

Nu arbetar min hjärna för högtryck med vad för slags fest vi ska ha. Det är minst lika roligt att planera och förbereda en fest som att sen vara med om den. Har vi tur så blir det en fin sommar. Allt blir så mycket lättare när man kan vara utomhus. Ulrika, Katarina och jag brukar slå våra kloka huvuden ihop när det är dags för större fester. När jag fyllde jämnt förra gången hade jag en Pippifest eftersom vi är jämngamla. Jag tror inte Rasmus minns så mycket av den, men han har sett foton från den och han fastnade för sockerdricksträdet, så det måste jag nog ha i år med. Jag hade hängt läskflaskor från grenarna på plommonträdet så de barn som var med på festen kunde plocka när de blev törstiga. Plommonträdet går att använda till mycket. Till de vuxna hade jag hängt mindre flaskor i en stor Benjaminfikus. Jag hade gjort egna flasketiketter och limmat på där det stod 60% så det var starka grejer. Fikusen lever tyvärr inte längre så det blir torrt på den fronten.

32 kommentarer:

 1. Vilken trevlig Pippifest du ordnade....Verkligen påhittigt! Förstår att alla uppskattade det :)
  Och visst är det kul att planera!
  Ha en fin dag....Just nu visar sig solen :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fester är kul! Solen börjar smyga sig fram här med ser jag.

   Radera
 2. Det är kul att fira när det är fest för barnbarnen eller till sina egna barn !!

  Men jag är dålig att fira mig själv, för
  när gästerna gått drar man en lättnadens suck,
  bara disken kvar, när gästerna gått, hahaha...!

  En planerad kram till dig !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill fira allt som över huvud taget går att fira.

   Radera
 3. Hoppas alla är på högform som på din bild, när det är dags för kalas i sommar. Du är verkligen påhittig, så det kommer nog bli något extra kul. Nu har ni ju förstärkning av Rasmus, som säkert kan komma med goda ideer. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Rasmus blir en stor hjälp i sommar.

   Radera
 4. Jag har alla tomater och chilisar i växthuset hela tiden. Ute har jag försökt men det blir inte lika bra. Uterum går ju också bra. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske därför inte mina paprikor växte. Tomaterna klarade sig dock och gav bra skörd.

   Radera
 5. Ja men vad är roligare än att ordna fest. I så fall skulle det vara att bli inbjuden till fest....
  I går firade vi morsdag här i Finland, så då blev det fest hos svärmor som seden bjuder.
  Till den festen brukar alla barnen (med familjer), barnbarnen och barnbarnsbarnen komma.
  Innan hade jag firat med kaffe och varm äppelkaka med vaniljkräm ute på en dammig solig åker
  tillsammans med sambon och sonen. Fest kan se ut på så många sett!
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fester behöver inte vara några dyra tillställningar. Jag tycker det är roligast när man kan använda sin fantasi och göra dekorationer och annat skoj själv. Dessutom ska det inte vara så mycket jobb innan så man inte orkar njuta av festen. Jag tycker det lät som trevliga morsdagsfester du varit med om.

   Radera
 6. Vad duktig han är din Rasmus!
  En Pippifest låter helt underbart. Du är påhittig! Och vad roligt att få hem hela ditt gäng i sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli så kul att alla tre barnbarnen kommer att vara här samtidigt. Det är 1 1/2 år sen sist.

   Radera
 7. Visst är det kul med kalas. Både att gå på, och att fixa själva.
  Inte behöver ett kalas vara märkvärdigt, roligare om det är i enkelhet.
  Kram Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte man behöver slänga så mycket pengar på onödiga saker. Det viktigaste är ändå att man träffas och har kul. Alla kan bidra med något tlll en fest.

   Radera
 8. Jag tycker det är helt okej att köra en Pippifest igen. Varför inte göra det till en trevlig sommartradition. Jag förstår att du längtar efter att samla hela gänget på samma gång. Rasmus kanske blir konditor om några år. Måndagskram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer alldeles säkert att bli något Pipppi-inslag. Rasmus tycker det är kul att baka och laga mat, så det blir kanske något sådant i framtiden.

   Radera
 9. Vilka kuliga kalas du har!!........................................Du har så rätt ett skratt är alltid bra! Kram!

  SvaraRadera
 10. Vad duktig du är. Här planeras ingenting. Jag fyller på julen och alla är så less på julmat och allt som varit så de är överlyckliga över en kopp kaffe och tårta och annat smått och gott till.
  Så skulle jag försöka ordna en fest blev det nog katastrof.
  Men visst är det roligt när man kan samlas allihop. Ska på kalas på lördag då ett av barnbarnen fyller 18 år. Kul bild du har med Nalle Puh och kompani.

  Jo jag misstänkte nog att den lille killen jag hade har något påbrå av dans.

  Må så gott

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte man måste servera massor av mat utan det går att ta det så enkelt som möjligt. Knytkalas är också kul. Det är definitivt lättare att anordna större fester på sommaren när man kan vara utomhus.

   Radera
 11. Hej, det är lätt att förstå att du ser extra mycket fram emot när hela familjen kan samlas, beroende på avstånd och få möjligheter att ses. Jag är dålig på festplanering, det har liksom aldrig varit naturligt i min familj som var så väldigt liten. Som barn på mina födelsedagar kom min gudfar och en äldre kvinnlig släkting på tårta hos mamma, mormor och mig. Några födelsedagskalas med kompisar hade jag aldrig hemma, det var helt enkelt för trångt. När min dotter var liten ordnade jag nog några barnkalas vad jag kan minnas, men det var nog det enda. Planera du, av hjärtats lust, för planeringen är halva nöjet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att planeringen är det roligaste....så den drar jag ut på så länge jag kan.

   Radera
 12. Vilken god tårta!
  Visst är det roligt att planera kalas och fester. Jag minns när min pappa fyllde 50 och det stora partaj som vi då ordnade.
  Om din fest blir lika roligt som Nalle Puhs ;) blir det säkert lyckat.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får vi hoppas att den blir.

   Radera
 13. Fest och ställa till en fest är ju alltid kul.
  Mindre kul är disken. Detta som man blir Steel i huvudet av dagen efter.
  Man sliter i sitt hår....tar några tunga kliv mot diskbänken där man kavlar upp ärmarna och spott i nävarna.....näe...nu måste man sätta gång att diska. Ja då Äre inte kul inte haha.
  Men trevligt å Nice med fest.
  Ha en fin ny vecka nu.
  Kramkram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bara plockar in servisen i diskmaskinen så jag kan inte påstå jag tycker det är så jobbigt längre.

   Radera
 14. Så roligt att planera och se fram emot en sommarfest. Jag gillar att ha fest men det har blivit lite glest med dem på senare år när jag tappade orken och dessutom flyttade till en ny stad. Den här sommaren hoppas jag kunna få bjuda på kalas ute vid kolonistugan.

  SvaraRadera
 15. I år är det 70 år sedan första boken om Pippi kom ut - så en festdag till både din dag, Pippi och Astrid Lindgren låter underbart! Eller med någon annan av hennes figurer... men så var det ju det här med med sockerdricksträdet, då... och det det där med småflaskorna var ju kul! Kanske mannen i huset som är så händig, kan snickra ihop ett litet träd...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en bra idé! Jag ska lämna in en beställning till Göran på ett miniträd.

   Radera
 16. Vad spännande att få planera till en fest där alla du önskar kommer. Låter väldigt kul med temafest. Det hade jag också när jag fyllde jämt. Då fick alla klä sig efter året de träffade mig och det blev riktigt roliga kreationer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så fantasifullt! Det lät jättekul.

   Radera