torsdag 7 maj 2015

Nytt körkort


Förra veckan var jag hos frissan och fick klippt en ny, lite tuffare frisyr och imålat lite färg i håret. Denna gången blev det en varm rödbrun nyans med massor av ljusare slingor. Jag är väldigt nöjd med resultatet. Det var tur att jag beställt tid nu, för jag hade fått påminnelse om att jag måste förnya mitt körkort. Det är givetvis en fördel om man ser någorlunda mänsklig ut på fotot.

Det dröjde några dagar innan jag hade tid att åka in till Helsingborg, så jag fick själv fixa till frisyren utan hjälp av någon frisör när det äntligen blev dags. Innan jag åkte in till Vägverket så kollade jag på resultatet av mina ansträngningar i spegeln, och det var inte alls dumt. Jag tänkte att ÄNTLIGEN kommer det att bli ett foto som gör mig rättvisa. Men sen började jag tänka lite mer praktiskt. Det drar med sig en hel del jobb också. Då måste jag föna och kamma och fixa till mig varje gång jag ska åka iväg...om det så bara är en liten tur ner i samhället, för jag måste ju likna den där tjusiga donnan på körkortet ifall jag blir stoppad av polisen. Att jag inte tänkte på det tidigare! Efter en sista titt i hallspegeln gick jag in i badrummet och torkade av sminket och rufsade till frisyren. Nu liknade jag en helt vanlig Pantertant igen.

Fotot som togs på Vägverket blev precis som alla andra gånger jag förnyat mitt körkort: Hemskt!  Om en vecka kan jag lösa ut mitt nya körkort med det nya fotot och lugnt ratta min bil i ytterligare 10 år. Skulle jag bli haffad av polisen behöver jag inte bli nervös. Körkortsbilden stämmer exakt med verkligheten.

19 kommentarer:

 1. Du är underbar!
  Kommer du vara nervös när du ska åka på fest nu då?
  Men jag är övertygad om att du är stilig fixad som ofixad.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Nu fick jag problem igen. Jag får kanske ta sminkväskan med mig och hyfsa till mig när jag kommer fram.

   Radera
 2. Kan ju vara smart att likna bilden på körkortet. Dottern som är 23 år, har nu haft sitt körkort i 5 år, får kommentarer om att det inte är hennes körkort, både på krogen, och då hon skulle skriva högskoleprovet, inte så kul.
  Kram Lisa

  SV; nu har jag inte kört bil på över 2 år, men jag tankade alltid då det var en kvarts tank kvar. Kanske att det är något manligt att vänta in i det längsta med att tanka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 10 år är en lång tid så man hinner ändra utseende.

   Radera
 3. Ja det låter ju klokt att man bör vara sig lik på körkort och pass. Men att du skulle se så hemsk ut ,tror jag inte ett smack på.....Med en så vacker och humoristisk insida, är jag övertygad om att du strålar av naturlig skönhet!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, tack Susan! Den finaste komplimang jag fått.

   Radera
 4. Gillar verkligen din blogg. Har ingen egen själv men din ligger naturligtvis under "favoriter" och vet du vad, knappen är riktigt härligt orange så jag hittar dej snabbt bland alla andra.
  Vårhälsningar från Västjämtland / IngaLill

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen hit! Så smart att ha en orange favoritknapp.

   Radera
 5. Förnyar man körkortet inne på Vägverket numera? Var tvungen att kolla och såg på deras webbsida att man kan skicka in handlingarna. Hur som helst så ser man väl alltid hemsk ut på de där fotona som man måste visa dagligen.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag åkte in direkt så tar de fotot där med, annars måste man själv fixa foto och jag tyckte detta var så bekvämt.

   Radera
 6. Ligger det på ens eget ansvar att man ska bli igenkänd på fotot? Om det är så är det kanske inte alls var bra att kortet blev dåligt även denna gång. Då blir du ju inte igenkänd ändå.
  Kul att du blev nöjd med nya frisyren. Det är inte något jag brukar bli, men jag skyller inte på frissan. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. De gånger jag blivit stoppad av polisen har de kikat på körkortet, och inte reagerat nåt nämnvärt. Det måste betyda att jag ser likadan ut år efter år. Bara hårfärgen som ändras...men kortet är ju svart/vitt.

   Radera
 7. Haha! Ja du är bara för härlig :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Något jag tyckte var skumt var att jag fick inte ha glasögon när jag fotades. Det har jag på mitt gamla körkort.

   Radera
 8. Du är för rolig du Gunnel. :)
  Det är konstigt att man ofta ser ut som en suspekt brottsling på till exempel pass- och körkortsfoton.
  Vad bra att du kan vara rufsig nu.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar naturlig skönhet bäst.

   Radera
 9. Ja, de där "offentliga" bilderna av sig själv är aldrig roliga. Avskyr verkligen de där "måstefotograferingarna".
  Planerar att ta oss till Ängelholm till att börja med för att sedan fortsätta mot Helsingborg och vidare söderut... vi brukar inte planera så mycket, utan tar en bit i taget och ser vad vi hittar :) Undviker de stora vägarna... man upplever mycket mer om man kör längs det lite mindre vägnätet... sen beror det förstås på vädret :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både Ängelholm och Helsingborg är underbara städer. Åstorp är en pärla i Nordvästra Skåne, men det antar jag att du visste redan.

   Radera
  2. Jodå... har allt koll på var du finns ;)

   Radera