fredag 15 maj 2015

Ingen arg snickare


Alla snickare är inte arga. Det vet jag, för jag är gift med en sedan flera år tillbaka. Det är alltså ingen egenskap som fodras för att man ska kunna ägna sig åt yrket. Jag tycker att alla som anser det vara inne att skälla och gorma på andra människor går ut och svalkar av sig. Jag är så enormt trött på alla låtsasilskna kockar, snickare och jag vet inte allt. När började egentligen den här trenden? Det är definitivt inget trevligt. Den "gamla" arga snickaren har alltid retat gallfeber på mig. Efter att ha sett ett par program där han gormade och gol och de boende grät, så fick jag nog. Det var inte bara det att han idiotförklarade dem, utan sen lekte han hobbypsykolog också. Troligtvis finns det ett slags manus i botten, och kanske bra betalt till de medverkande, men det kvittar. Jag tycker inte det är nåt att visa på TV.

Nu har han slutat vara arg och i stället har det dykt upp en annan ettrig terrier. Fast jag tycker inte den här snickaren verkar lika aggressiv av det jag sett. När han hjälpte Ernst i hans program var det en mycket duktig och trevlig kille. Ska han ta upp den fallna manteln från den förra programledaren får han nästan ha lite Dr Jekyll och Mr Hyde-gener.

Tacka vet jag Timells program. Där går det lugnt tillväga och de verkar ha kul när de jobbar. Dessutom blir det bra resultat och man får många tips på vad man själv kan göra. Jag tror aldrig jag hört någon i det programmet säga ett ont ord till någon av de medverkande. De smågnabbas, men på ett snällt sätt.

När jag kommer på nåt nytt jag vill ha här hemma brukar jag alltid berätta för snickaren hur jag tror man ska göra. Det brukar sällan stämma med verkligheten, men det gör inte så mycket, för Göran ritar upp hur det ska vara och sen fixar han det. Det senaste projektet är ett stort strykbord med hylla undertill för alla strykjärn, ärmstockar och annat. Jag sparar in många pengar på att ha en egen snickare.


30 kommentarer:

 1. Tack för tipset att virka små verktyg. Det är något jag skulle kunna göra till barnbarnet som fortfarande växer i magen.

  Praktiskt att ha en snickare. Hos oss är det jag som byggnadsingenjör, som skissar och kommer med de flesta idéer och instruerar Tobbe hur han ska göra, eftersom jag inte klarar sånt själv längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag står också gärna för idéerna, men det är alltid Göran som gör ritningar och färdigställer det hela.

   Radera
 2. Vilka fina verktyg du har "tillverkat" :)
  Och visst är det praktiskt att ha en hantverkare i familjen!
  Ha en fin fredag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir fram för allt lite billigare.

   Radera
 3. Vad skönt att ha en man som kan snickra ! och vet hur man gör, precis om Timell !
  Vilken tur du har Gunnel,
  för om jag vill ha någon snickare, så får jag leta efter en riktig hantverkare !

  Jag brukar också titta på Timell, och jag gillar flickorna som inreder hos honom !

  Men har aldrig tittat på arga snickaren, bara en gång i början, orkade inte titta så ilsken människa,
  fast jag visste eller tror att det bara var skådespeleri.

  Kram vännen, ha en jättefin fredag !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att det måste finnas ett manus, men jag fattar inte varför man inte kan prata normalt med varandra.

   Radera
 4. Det är väldigt praktiskt att ha en hemmasnickare till hands. Jag har en son som fungerar som en sådan. Jag håller helt med dig om Timells program, det är jättetrevligt och jag kan inte fatta vitsen med att snickarna ska vara arga och osympatiska.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Timells program kan man lära sig mycket av. De har alltid så bra idéer.

   Radera
 5. Håller med dig till fullo. Jag har sett arga snickaren två gånger under årens lopp, men jag slutade för jag tyckte inte om det. Likadant med kocken. Förstår inte alls den trenden om det nu är en trend.
  Fint att du har Göran som kan sina saker.
  Men du, ett stort strykbord kan vara OK, men vad menas med "alla" strykjärn? Har du väldigt många, behövs det inte bara ett, eller?
  Kram till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en hel del för att stryka olika saker. Har ju alltid hållit på med sömnad i stort sett hela mitt liv och då kommit på att det är praktiskt med lite olika sorters järn.

   Radera
 6. Jag håller med dig till fullo! Arga människor orkar jag inte titta på.
  Härligt att din alldeles egne snickare inte är lagd åt det hållet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan inte vara nyttigt att alltid vara arg.

   Radera
 7. Jag har inte sett programmet den arge snickaren! Timell har jag sett och jag tycker att det är ett mysigt program. Är det Görans verktyg du har tagit foto av??................................Det finns många läskiga djur i vår Herres hage! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte det märket han vill ha på sina verktyg. Dessa är Zoés och Daniels.

   Radera
 8. Jag tycker inte heller om arga snickaren, eller de där kockprogramen, där de gapar och skriker på varandra. Fina verktyg du har , är det du som gjort dom?
  Trevlig helg! Kram Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag virkade verktygen till barnbarnen för ett tag sen.

   Radera
 9. Jag är också utled på alla ilskna snickare, kockar och gud vet allt. Till vilken nytta ska man se på sådana program. Här stänger jag av dem ....ingen mår bra av sådant.
  Trender av allt annat än godo. Galla finns det tillräckligt mycket av ändå i vår vilsna värld.
  Dina verktyg är de gulligaste verktyg jag någonsin har sett. Lyckans dina barnbarn!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verktygen är väldigt säkra...ingen kan skada sig av dem.

   Radera
 10. Kvinnor älskar händiga män - Skulle det inte passa med ett uterum där och ett större badrum där. Eller en carport eller en friggebod kanske. Så det är nog inte det sämsta att vara en arg snickare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Vi har både uterum, carport, inte friggebod men ett brevduveslag och just nu är det badrummet som är på väg att förändras....fast Göran är fortfarande inte arg. Vet inte riktigt vad jag ska komma på för att få honom att gå i taket. Jag tror faktiskt han gillar att snickra...

   Radera
 11. Det verkar inte vara någon risk att din snickare slår sig på något vasst redskap.:)
  Vad bra du har det. Jag sparar in pengar på att bli klippt hemma.
  Samma åsikt. Jag orkade bara se ett program sedan hade jag fått nog av den snickaren. Hade han hållit på sig till mig hade han åkt ut. Tröttsam och nedvärderande programledarroll. Nu ska jag snart se vilka som gjort sin sista dans. Fredagskram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han var inte så intresserad av redskapen jag tillverkade. Han föredrar ett kändare märke.

   Radera
 12. Det krävs mera för att vara snäll och tålmodig och förstående än otålig och sur och arg... min man är världens snällaste snickare. De där verktygen hade passat honom perfekt. Men jag gillar faktiskt även Anders Övergårdh. Ibland krävs det lite ilska också för att saker och ting ska gå framåt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadå, ilska kan väl vara bra ibland, men jag gillar inte när man nedvärderar folk eller skäller på någon. Det kan klart var befogat ibland men aldrig inför TV-publiken.

   Radera
 13. Verktygen ser verkligen snälla ut. :) Ingen risk att skada sig.
  Har faktiskt inte sett de programmen du pratar om - har ingen VPN-anslutning till Sverige och väldigt många program är blockerade för oss utomlands.
  Här i USA har vi en kock som förolämpar tävlingsdeltagarna. Fattar inte att folk vill titta på sådana program.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt säkra verktyg även om man råkar ha tummen mitt i näven. Jag begriper inte hur man kan tolerera att bli förolämpad. Ingen ska finna sig i det!

   Radera
 14. De där redskapen är så fina!
  Håller med, håller med... så otrevligt så med gap och elakheter. Jag blev besviken häromveckan på "Trädgårdstisdag" - de har utvecklat sitt trivsamma käbbel till... ja, något negativt. På sluttampen var det rent oförskämt mot den trevlige och duktige kocken i programmet. Om det också var manus vet jag inte. Där förlorade de mig som tittare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så tråkigt det låter. Jag har inte börjat titta denna säsongen, men jag minns att jag gillade programmet tidigare.

   Radera