måndag 13 april 2015

Känslornas bro

Öresundsbron är verkligen känslornas bro. Vi åker den nästan bara när vi ska till Kastrup för att hämta eller lämna någon av barnen eller barnbarnen, eller när vi själva ska åka iväg. I måndags kväll åkte vi dit för att möta Katarina och Zoé. Vid sådana tillfällen kör man glad i hågen över bron. De ville naturligtvis hälsa på sin lille vovve och se hur han hade det. Santos blev jätteglad när han träffade dem och svansen gick som en propeller. Zoé kallar honom för Lilla Gåbben så det har han lystrat till hela veckan.


Det har varit så kul att ha båda "töserna" hemma. Zoé pratar hela tiden. Hon förstår svenska jättebra, så det har jag hållit mig till. Däremot svarar hon på franska, så ibland har det blivit en hel del förvecklingar. Mina franskakunskaper är väldigt begränsade och mina kunskaper i franskt barnspråk är helt obefintliga. Det blev ändå så att vissa ord fastnade och sen fick det bli teckenspråk för resten. Det fungerade väldigt bra. Hon är en glad prick, och tog det inte så allvarligt när mormor inte fattade vad hon menade.


Amyss (Rasmus) var naturligtvis efterlängtad varje dag. Jag hämtade honom efter skolan och sen var det fullt ös tills han skulle hem. Även om det är lite åldersskillnad mellan dem så kunde de hitta en del gemensamma intressen. Fotboll gick bra. Bandymålet var perfekt i storlek till en match i trädgården, men Rasmus fick lite förmaningar för att han sms:ade kompisar mitt under matchen.


Tiden svischar iväg lika snabbt som åkturen på en rutschkana, och innan man vet ordet av så är det dags att packa in sig i bilen för en färd över bron igen. Den här gången är det dock inte lika kul. Nästa gång Zoé kommer hit blir inte förrän i augusti. Jag tror jag måste åka ner och hälsa på henne innan dess.

Inlägg 40 i Blogg 100

26 kommentarer:

 1. Tiden försvinner snabbt, så innan vi knappt hunnit blinka så är det augusti.
  Mysigt att rå om barnbarnen.
  Kram Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt med din optimism. Ska försöka tänka så.

   Radera
 2. Härligt med en helg tillsammans med barn och barnbarn - förstår att de här dagarna passerat väldigt snabbt. Kul att kusinerna kommer så bra överens, trots åldersskillnaden :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. De träffas ju inte så ofta. Det blir i stället lite mer intensivt de dagar de har möjlighet att göra det.

   Radera
 3. Zoe verkar till att vara en käck tös. Att vänta till augusti blir för lång tid! Du måste träffa henne minst en gång innan...........Vi har en fantastisk hårddisk! Kram!

  SvaraRadera
 4. Åh, vilken härlig helg ni har haft tillsammans med barn och barnbarn :) Men jag förstår att längtan blir stor om ni inte ses innan augusti, så du får nog ta en tur till dem istället!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Men så härligt med en "fransyska" som förgyllt era dagar! Fotot i mitten var härligt, det sa en hel del...
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att ta vara på minsta sekund när hon är här.

   Radera
 6. Hej! Franska är för mig helt obegripligt men dessvärre är det nästan lika illa med bebisspråk över huvudtaget. När mina barnbarn lärde sig prata likaså exets barnbarn så har jag suttit som en fågelholk. Man behöver umgås nästan dagligdags för att begripa vad dom menar! Men som tur är så skrattar dom mest åt att man är så fjollig så man inte begriper. I övermorgon fyller mitt enda barn år, törs jag skriva....39 bast! Huvaligen...så åren går fort
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnspråk är verkligen inte lätt att förstå.

   Radera
 7. Så kul med besök. Vad hon blivit stor! Fin text till bilderna. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är ganska lång. Det märks eftersom det dröjer lite mellan gångerna vi ses.

   Radera
 8. När jag var femton åkte vi med motorbåt mellan de danska öarna. Nu tog vi broar, samt fran Fyn till Ärö var det färja. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter väldigt lockande. Segelbåt är inte min stil. Jag är livrädd för småbåtar. Det måste vara minst en färja om jag ska åka med.

   Radera
 9. Det är jättemysigt med barnbarn. Men den tiden är över för min del. De är nu mellan 34 år och ner till 20. De vill inte leka mer. Men däremot så vill barnbarnsbarnen det. Blir mest de två som bor här i närheten. De är sex och snart 2 år. Jag förstår att du längtar till Augusti. Ha det bra. Kram/ Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste vara härligt med barnbarnsbarn.

   Radera
 10. Vilket härligt barnbarns inlägg.....förstår rubriken på inlägget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen helt olika känslor beroende på vilket ärende man har när man åker på den där bron.

   Radera
 11. Man kommer långt med god vilja och att gestikulera. :)
  Det måste vara praktiskt att bo såpass nära som ni gör i Europa. Från USAs västkust är det ett mycket stort projekt att komma till Skandinavien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns när Peter bodde i San Diego. Man var ganska mör innan man kom fram. Det är så enkelt att ta sig till Luxemburg med flyg...under 2 timmar. Till Daniel i Dallas tar det tyvärr betydligt fler timmar.

   Radera
 12. Jag har svårt att förstå min lilla ursvenska Lissa ibland så det är inte så konstigt att du inte förstår den lilla Zoé. Hon talar väl inte helt rent än, antar jag. Men så bra att hon förstår svenska - hon lär sig säkert en hel del ord genom att du håller dig till det språket! Barn är ju geniala när det gäller att lära sig språk!
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hennes föräldrar förstår inte alla ord hon säger fast de talar flytande franska, så jag är inte ensam om att ha språksvårigheter.

   Radera
 13. Det får bli en kurs i franska för dig Madame! Bon nuit och så vidare ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag försöker lära mig så mycket jag kan. Det är evigheter sen jag lästa franska i skolan så de kunskaperna är borta med vinden.

   Radera