tisdag 28 april 2015

Det duger inte med Foppatofflor


Rasmus växer så det knakar nästan. Jag tycker inte det är längesen jag var med honom och köpte fotbollsskor. Nu klämmer de på tårna. Det var bara att ge sig iväg ut igen och leta nya skor. Vi passade på en dag när det var studiedag från skolan. Innan vi gick in i den första affären tyckte jag Rasmus sa nåt om "grisdubbar" och jag blev lite konfunderad. Han hade naturligtvis sagt grusdubbar, men det blåste så förskräckligt så jag hade hört fel. Väl inne i affären hittade han ett par Christian Ronaldoskor med en gång. De fanns bland juniorskorna och de slutar med nr 38,5. Tyvärr kunde inte Rasmus "knöla" ner tårna i dem, utan vi fick gå över till vuxenstorlekarna. Där fanns emellertid inte alls så många snygga modeller att välja mellan. Lite underligt, kan jag tycka. Det är inte speciellt ovanligt att killar i Rasmus ålder har stora fötter och naturligtvis vill de ha tuffa skor.

Vi bestämde oss för att prova sportaffärerna inne på Väla centrum. Det finns 3 olika butiker så det borde inte vara något problem......men det var det. Grässkor fanns det i överflöd, men nu var det grusskor som vi letade efter och de lyste med sin frånvaro. När vi gått ut från den tredje affären var vi ganska trötta och besvikna, så vi satte oss och fikade med kaffe, läsk och var sin stor chokladmuffins. Det var precis vad som behövdes. Nu hade vi fått ny energi. Innan vi gick till bilen tittade vi lite på de tjusiga bilarna som stod uppställda i ett stort tält på parkeringen, bl.a. en gul sportbil. Jag tyckte Rasmus sa:"Det står Din bil på skylten." -"Ok," sa jag, "då går vi in och hämtar den." Han bara tittade på mig. -"Jag sa det står Hedins bil på skylten." Ojdå! Jag skyller fortfarande på blåsten.

Vi åkte tillbaka till den första affären och tänkte dammsuga hyllorna i jakt på grusskor. Bland utgående modeller hittade han faktiskt ett par tjusiga dojor som satt skönt på foten. Målvaktshandskar stod också med på inköpslistan och det fanns en del att välja mellan. Rasmus förklarade för mig att vanliga märken på sådana handskar var Nike eller Select. -"Det är bara du som kör med Findus frysvantar," sa han. Jag har ett par sådana vantar som jag använder i trädgården och ibland har jag haft dem på när jag varit målvakt. De fungerar alldeles utmärkt. Man får väldigt bra grepp om bollen med dem för de är lite räfflade på insidan. Fast sist vi tränade tog jag på mig ett par bruna stickade vantar med glitter. Tjusigt värre.

20 kommentarer:

 1. Jag har ju haft förmånen att ha en barnfamilj som närmaste granne nu ett tag. De flyttade in 2012 och det är helt fantastiskt så barnen har växt under den tiden. Lille Tor, som sprang omkring helt näck på sommaren är nu en kaxig ung man som just lärt sig cykla utan stödhjul och äldsta dottern blandar jag nästan ihop med mamman ibland. Om en månad flyttar de igen och jag kommer verkligen att sakna dem.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är otroligt så fort barn växer upp. Även om man är med och träffar dem hela tiden är det svårt att hänga med.

   Radera
 2. Haha! Ja, du är härlig! Förstår att Rasmus har kul tillsammans med dig :)
  Men vilken tur att ni tillslut hittade ett par snygga skor som passade!
  Kram och ha en fin dag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att hitta skor som passar är inte det enklaste.

   Radera
 3. Det är svårt med grusskor, eftersom det är så mycket konstgräs. Vi hade svårt att få tag på det de sista åren dottern spelade fotboll. Och då vi köpte de sista paret, skadades hon åter i fotbollen precis då säsongen började. Där stod vi med ett par nya grusskor, som sen inte gick att sälja, pga konstgräset.
  Ungdomarna vet precis vad de vill ha för märke, kanske kan förstå att Rasmus inte vill ha findus vantar.
  Kram Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Nej, det är kanske inte det tuffaste märket man kan ha.

   Radera
 4. Ja, barn och ungdomar vet väl vad de vill ha. Tänker att det är bra - då får de mod att säga ifrån grupptryck och välja sitt spår i livet.
  Som svar - jag har fått spaden i present, men tänker att med enkelhet skulle det gå att fixa en liknande själv! Fin eftermiddag!/Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra om de har ett gott självförtroende och inte måste följa strömmen.

   Radera
 5. Det där med Findus frysvantar gillar jag. Man måste ju vara praktisk. Då går allt vägen

  Lycka är att hitta skor som passar! Härligt återgivet!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också man kan improvisera ibland. Det behöver inte vara det mest kända märket.

   Radera
 6. Ha ha ha . . . du tar väl ändå priset med de vantarna, kulle vilja se dig med dom, *fniss*
  Ja det måste ju vara speciella märken för att man ska kunna vara målvakt, hi hi . . .
  Och tala inte om vilka dojor man man måste ha . . .
  Nyss hade mina pojk banbarn storlek 35 - nu har de storlek 45, *fniss*

  Ha en bra vecka/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rasmus har nästan samma storlek som jag nu.

   Radera
 7. Det är helt annat pris på vuxen- än barnskor...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fotbollsskor är verkligen inte billiga.

   Radera
 8. Ja, det här med storlekar på skor, känner jag igen. Jag har ju haft tre tonårspojkar.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en stor kostnad när de växer så snabbt.

   Radera
 9. Jag köpte skor till Bettina förra veckan och ojade mig i affären om att hon redan hade st 39.....Kom hem och fick den där blicken....Mamma jag har faktiskt st 40. Vet du inte det?.....Hoppas hon slutar växa snart:).
  Tror absolut att bilen hade passat dig perfekt!!!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnen lever verkligen på stor fot. Jag tror också det var underförstått att det var min bil.

   Radera
 10. Vilken tur att man inte spelar fotboll. Mina Findus frysvantar fungerar också jättebra till det jag har dem (fast ska jag vara ärlig har jag nog inget namn alls på mina).
  Hörseln blir ju inte bättre med åren, det kan bli litet kul eller dråpligt. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan verkligen bli missförstånd när man bara hör hälften av det som sägs. Efter att ha jobbat med barn i hela mitt vuxna liv, så har jag fått en liten hörselskada. Ljudnivån bland barnen kunde ibland vara ganska hög, så den sortens skador är vanlig bland de flesta som arbetar med barn.

   Radera