onsdag 14 januari 2015

Snurra min jord


Det finns ingen som har så mycket att göra som en pensionär. Jag sa väl själv så lite skämtsamt många gånger under tiden jag jobbade. Nu vet jag bättre. Det stämmer ju!!!!! Jag har aldrig varit så upptagen eller haft så ont om tid som jag har nu. Det är faktiskt mer än jag som undrar över hur vi över huvud taget hann med att jobba förr. Naturligtvis gick det ut över fritiden, och det är inte riktigt rätt. Det fanns så mycket måsten förr. Man måste jobba, man måste hinna handla mat, man måste hinna med hushållsarbetet, man måste hinna träffa barn och barnbarn, man måste hinna motionera, man måste hinna...ja, i stort sett allt. Nu åker jag och handlar när jag känner för det. Hushållsarbetet....ja vi är ju två som är hemma på dagarna och det står inte skrivet :"Får endast öppnas av Pantertanten" på köksluckorna. Göran lagar god mat, och enligt Rasmus så är morfars köttbullar snäppet bättre än mormors.

Barn och barnbarn träffar jag så ofta jag har en chans till det, även om jag måste åka i många timmar. Motionerar gör jag som jag sagt tidigare INTE. Santos och jag strosar runt i skogen. Han är också pensionär så vi håller samma takt. Även om jag inte har några tider att passa så känns det ändå som om tiden inte vill räcka till. Kan det vara så illa att en pensionärstimme inte är lika lång som en normal timme? Det skulle inte förvåna mig det minsta om någon har dragit in på minuterna där. Det dras in på så mycket för pensionärerna.

Men nu har jag hittat lösningen på det hela. Den sista timmen den sista dagen i juni 2015 får vi EN HEL MINUT extra. Ja, inte bara vi pensionärer utan alla människor. Då ska jag skynda mig att göra så mycket jag bara kan. Anledningen till den här extra tiden är att jorden snurrar allt långsammare. Den kanske sätter sprutt igen, vem vet, men jag vill då inte att den ska stanna. Musikaltiteln Stoppa världen - jag vill kliva av låter inte alls lockande. Det var förresten i den här musikalen som Jan Malmsjö fick sitt stora genombrott när han spelade clownen Lilleman.

28 kommentarer:

 1. Jag är också pensionär sedan snart ett år. Jag blev det ett par år tidigare (vid 63 års ålder) vilket man kan bli här. Men jag är ändå företagare med allt vad det innebär. Ett lyckat koncept att "sakta" varva ner inför stunden då vi lägger av företagandet. Jag tror att det nog kan ta ett tag innan vi gör det men vi har möjligheten. Nu har vi möjlighet att säga nej till uppdrag som vi inte känner för att ta, eftersom lönen ändå ramlar in på kontot. En skön trygghet. Jag har också märkt att pensionärer alltid har mycket att göra ;). Äntligen så finns det tid för att göra det jag vill brukar våra helpensionärer säga när vi skrattar och säger att de snart springer benen av sig.
  Jag måste anteckna den där hela minuten extra. Något extra roligt ska man väl hinna med då, bara för att..
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pensionärstiden är en härlig tid.

   Radera
 2. Antecknar den extra minuten. Ska planera noga vad jag ska göra med den..Jag har en känsla av att pensionärstiden går fortare än annan tid. man hinner inte gå upp förrän det är tid att lägga sig ........Vi har en bäck 200 m från oss.Om jag hade tvättat där så hade jag nog kommit i tidningen! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns i varje fall som om tiden går snabbare, men det kanske är för att man bara gör roliga saker och vill hinna med så mycket kul som möjligt.

   Radera
 3. Jag håller med till viss del. Men skillnaden tror jag är, att saker får ta tid. Ska jag handla nu, kan jag gå och strosa utan att tänka på klockan. Blommorna vattnar jag, samtidigt som jag plockar litet här och där. Och så vidare. Det är så SKÖNT. Och man gör det man vill, mest. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis har du rätt. Man har ingen tidspress mer och då får saker och ting lov att ta tid.

   Radera
 4. Haha! Ja, var tar tiden vägen? Jag är hemmafru och tycker inte heller att tiden räcker till.....Kanske är det så att vi blir lite mindre effektiva?
  Som igår, då bestämde vi att vi skulle komma iväg tidigt idag för att uträtta lite ärende......Men vi har inte kommit iväg än :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så härligt det låter! Precis så ska livet vara.

   Radera
 5. Jamen härligt! En extra minut! Man ska se det positiva.

  SvaraRadera
 6. Ja, det är ju lite småroligt, att som pensionär, som jag, har all tid i världen, haha, själv tycker jag
  att dagarna bara flyger i väg !
  Inte en långtråkig sekund, hihi !

  Men vad små vi är i den stora världen och jordgloben ?
  Det visste jag inte om, den extra minuten, hihi !

  ha det gott kram !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det som är så bra...att inget är långtråkigt.

   Radera
 7. Jag är ju numera deltidspensionär (eller invalidpensionär som det heter, eftersom jag har en kronisk sjukdom) och jag jobbar endast halvtid i ett fritt yrke. Eller jag jobbar när jag vill för jag bestämmer helt över min egen tid. Det är fantastiskt! Jag har aldrig mått så bra som nu, jag har aldrig njutit av livet som nu.
  Den där extra minuten skall jag ta tillvara med att bara sitta och småle en stund. Gärna ute vid havet så där i sommartid....

  SvaraRadera
 8. Vad jag ska sy? Jag köpte bland annat ett tyg till byxor till ett av barnbarnen. Jag hade redan sytt ett par, men de var för små från början, så det fick bli ett par nya. Sedan följde det med litet av varje, som blivit två tröjor hittills. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zoé fyller snart år och jag är lite sugen på att göra något till henne.

   Radera
 9. Hej Gunnel, nu är jag på återtåg igen, livet återgår till det normala, både i sjukdom och dator-nätets vägran.
  Jag håller med dig till 100% med det där med pensionärs-livet, men vilken tur att man har något att pyssla med, sen styr man ju allt precis som man önskar. Blir det för mycket får man skylla sig själv, ja lagom är bäst heter det ju.
  Vilken tur oxå att man får den dära vintervilan, för som man håller på hela året i trädgården måste kroppen återhämta sig. Ja där fick jag skylla mig själv, men när något är kul då kan man inte sluta.
  Jag säger alltid att: jag ska bara . . . . och det där bara kan bli hur länge som helst, *fniss*

  Ja du den fina låten 'snurra min jord men inte så fort' med Jan Malmsjö stämmer minsann,
  och nu ska vi få en hel minut extra, hmm undra vad man ska hitta på då, *he he he*

  Önskar Gott Nytt År, tack snälla för alla goa kommentarer hos mig, de gör mig så glad.
  Må väl kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker som du att det är väl att man har något som man är intresserad av att göra, annars skulle nog pensionärslivet bli ganska enformigt.

   Radera
 10. Jag ska ta mig en ordentlig funderare på vad jag ska använda den där extra minuten till. Fast jag har läst att det bara är en sekund det gäller! I så fall blir det bara en blinkning extra.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan hända att jag har läst fel...eller så var det "önskeläsning".

   Radera
 11. Då ser jag fram emot sista juni ... :D
  Kramis

  SvaraRadera
 12. Hm... nu är det väl bara en sekund extra... men det är ju tid det också :)
  Önskar dig en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har säkert rätt. Men det hade inte varit fel med en minut extra.

   Radera
 13. Jag har redan börjat märka att tiden verkar gå fortare. Har något att göra hela dagarna. Men det är nog som en gammal släkting sade en gång. Det är ju bara det att allt man gör tar mycket längre tid då man blir äldre. Och det är väl det som är så skönt. Att det man gör FÅR ta tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är man inte lika snabb längre.

   Radera
 14. Då vet jag vad jag har att se fram emot, den dag jag læmnar yrkesarbetet før gott och det ska ske inom en snar framtid.

  SvaraRadera