lördag 3 januari 2015

Gott Nytt År!

Tusen tack för alla jul och nyårshälsningar som jag fått. Bloggen har fått vila nu i ca två veckor. Jag har över huvud taget inte funderat på den, för det har varit full rulle hela tiden. Zoé med familj kom hit redan på söndagen innan julafton, så vi har haft många dagar tillsammans i år. Amyss (Rasmus) har naturligtvis också varit här mesta tiden. Zoé sken som en sol, lyfte armarna högt i vädret och ropade :"Amyss!" så fort hon såg att han kom. Han är och har alltid varit hennes stora idol. Allt som Rasmus säger och gör måste hon klart härma, och det blir lite tokroligt ibland.

Idag styrdes kosan åter mot Luxemburg, men Santos åkte inte med. Han skulle egentligen inte stannat förrän till påsk, men eftersom hans dagmatte i Luxemburg blivit sjuk, så fick vi ändra på det. Jag kan inte påstå att jag är direkt ledsen för det......tvärtom. Det är mest Katarina som tycker det känns lite jobbigt, men det blir det bästa för Santos, och det är det som är allra viktigast.

Tomten hade tänkt till ordentligt i år när han fixade min julklapp, för jag fick en ängel. Det kan man aldrig få för många av. Lika roligt som det var att plocka fram alla julpinaler, lika skönt tycker jag det ska bli nu när jag kan lägga undan allt. Granen barrar rejält. Det räcker nästan att titta på den för att några barr ska ramla av. Nu ser jag fram emot ljusare tider och många och långa skogspromenader med en liten kompis.

Jag vet inte om det fortfarande är lika populärt att avge nyårslöften. Ifall man i stället hade bestämt sig för nymånadslöften så hade det kanske funnits en chans att hålla dem. Att vara så ståndaktig i ett helt år är lite i längsta laget. En gång kom jag faktiskt på riktigt bra löften, som inte alls var svåra att hålla. Det första var att jag skulle se så många teaterföreställningar och filmer som jag nånsin kunde och hitta på allt som var kul. Det klarade jag med glans. Det andra var att jag skulle inte banta. Även det lyckades jag hålla, och det sista var att jag skulle inte överanstränga mig med nån tråkig motion. Det året passade jag Santos ganska mycket, så jag fick slänga in en Brasklapp att motion var tillåtet vid vissa tillfällen. Jag tror faktiskt jag kör en repris i år. Då kommer jag garanterat att känna mig väldigt nöjd med mig själv i slutet av december.

30 kommentarer:

 1. Så bra det låter alltihop. Vad kul för kusinerna att träffas och kul för Santos att stanna hos er. Dina nyårslöften var bra påhittade. En del skulle jag väldigt lätt kunna infria. Fortsatt god fortsättning. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte man ska göra det så svårt för sig. Jag är nog lite lat innerst inne.

   Radera
 2. Gott nytt år och god fortsättning på dig också! I år har jag faktiskt givit ett nyårslöfte också. Det var många år sedan sist. Men berättar det inte högt om jag inte skulle kunna hålla det :-) Så roligt att höra att boken om Storkusin och Lillkusin visar vad de kan uppskattades! Blir så glad för det. Ser ju att det ser lika ut hos dig med dina barnbarn (kusinerna)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tar väl inte det där med nyårslöften så högtidligt. Det är mest ett skojigt sätt att utmana sig själv.

   Radera
 3. Tackar,önskar dig detsamma,,en god fortsättning på 2015...
  Jag avger aldrig något nyårslöfte,,utan jag tänker som så,lev som du lär,gör det som du måste,var tacksam att du har din familj..Det räcker för mig..Haé Kram.

  SvaraRadera
 4. Gott Nytt År önskar jag dig också Gunnel!
  Du har två härliga veckor bakom dig med nära och kära och nu rullar snart oxveckorna på igen.
  Tur att du har Santos hos dig. Han är säkert lycklig.
  Här har jag bara tagit det lugnt jag också, knappt rört ett finger och det känns bra.
  Krafterna börjar återkomma för att åter ta tag i vardagen som närmar sig.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner mig faktiskt redo att sätta igång med lite nya projekt nu. Det är alltid roligt att ha något man kan planera och sen vara med och förverkliga.

   Radera
 5. Jag ger inga löften !! Vilken tur att Santos stannade kvar hos dej så att du får tröst! Önskar dej ett gott bloggår 2015!Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag ska avge nyårslöften måste de vara sådana att jag inte behöver anstränga mig nåt nämnvärt för att kunna hålla dem.

   Radera
 6. God fortsättning. Jag tror att du fixar hela året med de löftena. Häftigt. Jag hade i smyg hoppats på att du skulle vara matte åt Santos en längre tid, när ni nu träffades igen. Det låter trevligt även om ett av dina löften kommer lite i fuskvrån. :)
  Visst går det att leva utan både FB och blogg. Det förstnämnda gjorde jag hela december precis som året innan. Allt har sina för och nackdelar.
  Änglar kan man aldrig få för många av. Kommer den på bild första december 2015? Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser fram emot ett mysigt Santosår. Jag har faktiskt inte tänkt så långt fram ännu som till nästa december....men man kan aldrig veta vad som händer då.

   Radera
 7. God fortsättning!
  Vad roligt att du är tillbaks igen :)
  Skönt att ni har fått rå om varandra över jul och nyår.....Och extra kul att lille Santos är kvar. Och vilka bra nyårslöften du kom på :D
  Ha en fin kväll!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns så skönt att ha Santos här annars hade det blivit alldeles för tyst och trist.

   Radera
 8. Bra löften du hade! Gott nytt år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är nästan 100% säker på att jag klarar av att hålla dem.

   Radera
 9. Härligt med en långhelg med släkten - och särskilt barnbarnen förstås! Bara att suga på karamellen. Och vilken tur du har som får promenadkompis på långlån 😃

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer att bli en bra början på året.

   Radera
 10. Bloggvila är helt okej.
  Så ytterligare en ängel har fått ett hem hos dig. :)
  Mysigt att du får hundsällskap och då kommer du ut varje dag i ur och skur.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har just varit ute en runda nu på morgonen. Så skönt! Nu är jag full av energi.

   Radera
 11. Mysigt att få ha barn och barnbarn (åtminstone en del av dem) hemma över julen :)
  Här lovas numer ingenting :)
  Önskar dig en God fortsättning på detta nya år!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag har redan halvbrutit ett löfte, för jag tog en morgonpromenad i omgivningen.

   Radera
 12. Underbart att ha fått sällskap av lilla Zoé så länge. Bloggen kan gott vänta när man har trevligt besök :-) och jag gjorde likadant, fast inte lika länge.
  Mysigt att få rå om Santos ett tag också och få hundpromenaderna igen.
  Önskar dig en god fortsättning på nya året.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Eftersom jag inte kan träffa Zoé så ofta, så måste allt annat vänta när hon är här.

   Radera
 13. Hej hej och god fortsättning, förstår att du haft fullt upp men bara av roligheter! Nyårslöften har jag aldrig avgett, skulle förmodligen inte kunna hålla dem, har alldeles för dålig karaktär. Så skoj att du får en hundkompis igen, o för en lång tid framåt om jag förstår det hela rätt
  Kram från pörtet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja han stannar i varje fall i åtta månader.

   Radera
 14. Ha, ha det var roliga nyårslöften!! Man kanske ska avge sådana, som är lätta att hålla?
  God Fortsättning!
  Kram Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man behöver inte krångla till allting. Omöjliga löften har jag skippat för länge sen.

   Radera