onsdag 7 januari 2015

Den ofrivillige golfarenHar man tröttnat på att inte få golfbollen i hålet när man är ute på sin runda så finns det nu en lösning på det problemet. Åk till Derbyshire! På den golfbanan finns ett hål med en diameter på 40 cm. Där skulle nog t.o.m. jag kunna klara av att pricka rätt. Intresset för den här sporten tycks ha svalnat avsevärt och nu funderas det skarpt på hur man ska göra den populär igen. Det finns tydligen många negativa saker med golf, som att det är för svårt, långsamt och dyrt. Förslag som kommit fram för att vända trenden är förutom sänkta avgifter kortare och snabbare banor och datorsimulerad golf inomhus.

För mig, som inte ens spelar bangolf, låter det här som väldigt gnälligt. Jag kan väl hålla med om att avgifterna är väldigt höga, men det har ju också länge ansetts som en snobbsport. När man tittar på golftävlingar så ser man sällan spelarna komma kånkande på en stor golfbag med klubbor. De har en person som släpar på den och de åker bil mellan de olika utslagsplatserna. Vad spelar det då för roll hur lång banan är? De kan knappast bli trötta av att gå de få stegen fram till bilen och sätta sig. Jag trodde i min enfald att man höll på med sport för att få lite motion.

Att klaga på att hålet är för litet är så ynkligt. Det är anpassat efter bollen, för den rullar ner i hålet om den slås på ett riktigt sätt. Det ska väl vara lite svårt, så man får kämpa? Allt måste inte serveras på en silverbricka. Ifall man nu inte är så duktig på att spela golf, finns det många andra sporter att välja på. Jag har hört golfspelare säga att det är så skönt och avkopplande att komma ut och gå en runda. Nåja, åka en runda då. Ska det nu spelas datorsimulerad golf inomhus i stället blir det inte så mycket bevänt med den friska luften. En lösning är klart att fixa korsdrag i lokalen.

Danny Kaye lär ha sagt: "Om du har tid att spela golf mitt i veckan driver du antingen en framgångsrik affärsrörelse eller så har du inget jobb alls."

26 kommentarer:

 1. Haha! Ja, det där hålet skulle nog jag också klara av att pricka :) Men jag har aldrig spelat golf och kommer nog aldrig att göra det heller.... :)
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara testat bangolf och det är riktigt kul.

   Radera
 2. :D. Ja, spelar man golf på det sättet så blir det nog inte mycket bevänt med motionen.
  Ha en fin måndag höll jag på att säga men det är visst onsdag idag och oxveckorna har börjat.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste erkänna att jag har också lite dålig koll på dagarna. De där helgdagarna mitt i veckan ställer till det.

   Radera
 3. Jag har aldrig spelat golf men håller med dig fullständigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig heller provat på att gå en golfrunda varken med eller utan klubbor.

   Radera
 4. Jag har golfat runt en golfbana en gång. Och jag har övat utslag rätt många gånger. Fast det var när jag jobbade i företagsvärlden och det var för länge sedan. Det var riktigt roligt. Fast det var ju ganska lätt att sikta på skogen eller någon sandbunker eller så....och det var ju inte roligt efteråt...Nä, golf är och var ingen sport för mig. Numera vill jag inte ens pröva minigolf. Det räcker alldeles utmärkt med långa promenader för mig. Eller att jobba i skogen. För i skogen får man upp flåset, pulsen, koordinationen och dessutom frisk luft på köpet.
  Ha bra dagar, snart är det fredag igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag föredrar också skogspromenader.

   Radera
 5. Jag år totaöt oduglig på golf Spelade bangolf en gång ,Det var första och sista gången..........Det finns gott om bra citat ,men jag glömmer dom .Sen så helt plötsligt så poppar de upp igen.Det snöade här för en stund sen. MEN nu är all snön borta!! Kram!. Ha en bra dag ! kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snö i morse, men nu är den puts väck.

   Radera
 6. Kom att tänka på att de säger att storleken har ingen betydelse ,Men visst har den det i alla fall när man spelar goöf!!! :-)

  SvaraRadera
 7. Va, är det sant? Jag spelar inte heller golf, men något är det väl, eftersom så många blir bitna av det. Att man går i sakta mak, är ju bättre än inget och eftersom de flesta tydligen är ute i flera timmar, får de ju frisk luft. Så helt fel är det nog inte.
  Men jag har ingen bollkänsla, så det får vara. Och med så stora hål, vet jag inte om det ens vore roligt.
  Hur har det gått med duvan? / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det är sant vet jag inte, men det påstods så i tidningen. Jag tyckte det verkade så tokigt. Vi har försökt få tag på den som duvan lämnades till, men det är inte det lättaste nu i helgtider.

   Radera
 8. Jag har prövat på att spela golf i min ungdom. Men eftersom alla bollarna hamnade i ruffen och jag inte hittade dem blev det bara den enda gången. Jag har aldrig ångrat mig. NÄR skulle jag förresten ha tid med det?
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tiden räcker tyvärr inte till för allt man vill göra. Det blir inte ens lättare sen man slutat jobba.

   Radera
 9. Här är vi inga golfare heller.
  Vi har spelat sånt där bangolf med ungarna på nån camping och då var det kul,
  när ungarna slog en med hästlängder.
  Näe den bollsport vi utövade när barnen var små/tonåringar var nog fotboll.
  Rantafar tränade ett flicklag och jag ett annat, så vi var aldrig hemma på helgerna,
  behövde två bilar för att baxa in alla ungarna när vi åkte ikrong å spelade matcher.
  Men kul var det.
  På den tiden hade vi asfalterad trädgård...eller ska jag var ärlig var den vildvuxen hela sommaren.
  Men vilken härlig tid det var.
  Sen när dom växte upp och fick nya proffsigare tränare då hann jag men både det ena å det andra.

  Tiden i livet går så fort.
  Tänkte att dom första trettio åren var otroligt hektiska år, härliga.
  Från trettio till sextio var ju en arbetstid då man jobbade och trivdes sen ungarna flyttat hemifrån.
  Nästa trettio åren vill jag inte ens tänka på...tar nog bara ett år för år nu....

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du beskriver verkligen livets olika indelningar bra. Jag känner likadant, och jag tar också ett år i taget nu och gör bara det som jag tycker är roligt och mest nödvändigt. Det finns inte en chans att man kan hinna med allt, så varför försöka?

   Radera
 10. Har aldrig spelat golf och känner ingen lust alls att lära mig golf.
  Med så stort hål kanske till och med en person som jag kunde få i bollen. ;)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag undrar om det är lika kul att spela om man alltid lyckas få bollen i hålet. Det blir ju ingen spänning i det hela då.

   Radera
 11. Jag har aldrig förstått golfhysterin. Inte är det särskilt rolig åskådarsport heller ... Verkar vara en sport för inbördes beundran, och för att trigga sitt ego ...
  Men vad vet jag ... ;)

  Bangolf är helt okej och ganska roande förstörelse tycker jag. Bra semestersysselsättning. Lagom slant att lägga också ... ;) Jag skulle aldrig i livet lägga pengar på vanlig golf, för sååå roligt ser det inte ut ...
  Däremot har jag inte hört en enda i min umgängeskrets som provat golf säga att det är tråkigt när de väl provat. Det verkar som att det är väldigt lätt att bli "biten" om man börjar ...

  Men jag nöjer mig med bangolf. Det räcker gott för mig .. .hehe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker med att bangolf är fullt tillräckligt för mig. Men visst är smaken olika inte bara när det gäller sport.

   Radera
 12. Jag kommer ihåg det Danny citatet. Minns du när han hade en egen show som visades på svensk Tv? Då hade vi bara en svartvit Tv hemma. Undra vad han hade för färger. Mitt förslag är att du skippar golfen idag. Annars finns risk att du blåser bort. Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tittade alltid på Danny Kaye show. Blåst?!?! Här är det helt vindstilla.

   Radera
 13. I den här familjen minskar inte golfandet. Jag är numera en väldigt luttrad golfänka. Luttrad men inte helt nöjd, kan vi ju säga.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du inte lust att börja spela själv?

   Radera