onsdag 21 januari 2015

Skönhetsideal.Kvinnor och i lika hög grad män har alltid varit intresserade av sitt utseende. Förr var det kanske mer de som hade det gott ställt ekonomiskt. Idag kan i stort sett alla följa modets växlingar om de vill. Man försökte på alla sätt även förr att förbättra sitt utseende....man sotade ögonfransarna, hade peruk, bar korsetter som var så hårt åtdragna att inälvorna tog skada och mycket annat. Jag undrar när det egentligen började att människan ansåg att hon inte dög som hon var skapad.

Även om man experimenterad förr också, så tror jag inte det var i den utsträckningen och definitivt inte så långt ner i åldrarna som nu. Att piffa till håret, lägga make up och bära moderiktiga kläder är ganska harmlöst i jämförelse med kirurgiska ingrepp, implantat och insprutningar både här och där. Det är tur att kosmetisk kirurgi finns så att alla de männislor kan få hjälp som p.g.a. sjukdom, eldsvådor eller andra olyckor har fått sitt utseende fördärvat. Det är en mänsklig rättighet. Jag är väl lite mer tveksam när det gäller rena skönhetsoperationer. En operation är aldrig riskfri, och jag skulle inte utsätta mig för det om det inte var absolut livsviktigt.

När min syster och jag var yngre tävlade vi ibland om vem som kunde äta en vaniljbulle med socker utan att slicka sig om munnen. Det var jättesvårt. Man satt och trutade med läpparna på ett konstigt sätt för att de inte skulle mötas, för av nån skum anledning for alltid tungan ut då. Det såg ut som om man hade en Kajsa Anka-näbb. När jag ser en del kvinnor som sprutat in botox i läpparna så påminner det faktiskt om anknäbbar. Tänk att "sockerläppar" är på modet nu.

32 kommentarer:

 1. Jag tycker att det ser hemskt ut med jättestora läppar på en del kvinnor. Förstår inte varför det har blivit modernt. Tänker på Greta Garbo som nog är den vackraste kvinnan jag vet. Inga ankläppar där inte. Som du skulle jag aldrig kunna tänka mig att operas för någonting om jag inte var tvungen. Det räcker med de operationer som man gått igenom och som har varit lyckade. Det är synd om kvinnor som måste ta till kniven för att bli uppskattade, tycker jag.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen synd att de inte själva ser att de egentligen är vackra som de är.

   Radera
 2. De är lika okej med stora läppar som med små eller smala, så länge de är naturliga. Det syns ofta när det inte är äkta vara, och det är just det jag tycker är så konstigt ... att så många tycker det är okej med att se oäkta och plastig ut?

  Som ung var jag enormt ledsen över mina små bröst. Kände mig okvinnlig och formlös, kantig och mager, under en tid i mitt liv när utseendet var så viktigt. Hade jag fått bestämma själv och haft råd hade jag nog fallit för frestelsen att förstora brösten. Ville så gärna att pojkar skulle titta även på mig.
  Jag är väldigt glad över att jag inte kunde eller fick göra något då. Idag skulle jag inte kunna tänka mig ett sådant ingrepp. Det är inte värt det ... inte för något i världen. Inte ens fast jag fortfarande kan vara lite avundsjuk på kvinnor som har något att fylla ut BH:n med. Däremot har jag ju hellre små bröst än stora eftersom det också kan vara ett bekymmer med stora och tunga bröst ... det har jag ju förstått.

  Jag har väninnor som gjort bröstförstoringar och inte ett enda ingrepp har varit utan problem. En väninna gick med en operationsduk kvar i bröstet i flera år innan den började ge sig till känna som en infektion i hela kroppen. Hon blev jättedålig och hade hur ont som helst. Hon kunde faktiskt dött ... :(

  Nej, jag håller med dig helt och hållet. Inget är vackrare än det som är helt naturligt ... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så trist när unga tjejer fördärvar sitt redan fina yttre. Alla måste inte se exakt likadana ut. Det finns inte bara ett utseende som är rätt. Alla har väl något de är nöjda med, och då får man framhäva det i stället.

   Radera
 3. Håller med dig. Det är så tragiskt med den här operationstrenden. Vad skickar det för signaler till alla barn och ungdomar när de vuxna är så missnöjda med sitt utseende? Köper inte alls påståendet "jag opererar mig för min egen skull". Naturligtvis handlar det om hur vi vill att omgivningen ska se oss. Tänk om det istället för alla framväxande skönhetskliniker istället skulle öppnas terapilokaler där osäkra människor skulle få hjälp med att acceptera och gilla sig själva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker din ide är jättebra. Att ha ett bra självförtroende är viktigt.

   Radera
 4. Mors.Håller med dig,fattar inte att man betalar dyra pengar för att förstöra sitt naturliga utseende,gäller kanske inte alla,men många..
  Haé Kram.

  SvaraRadera
 5. Det tycks ha blivit ett "måste" hos många yngre att känna sig tvingade att ändra sitt ansikte och sin kropp.
  Mycket tragiskt att yngre inte kan acceptera hur de ser ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det sägs ju att barn gör inte som vi säger utan som vi gör. Ligger nog en del sanning i det. Vuxna måste vara ett föredöme för både barn och yngre. Vem ska de annars lära sig av?

   Radera
 6. Så sent som igår kväll satt vi och diskuterade det märkliga "skönhetsidealet" som är förhärskande . Vad är det som driver kvinnor, både yngre och äldre till att fördärva sitt utseende som de gör? En sak är att få anknäbb när man vill undvika socker från vaniljbullar, men att spruta in botox titt som tätt överallt är ju sjukt. Det är ju inte ens snyggt. Till och med en anka ser bättre ut. För att inte tala om alla uppblåsta bröst...och rumpor...och....
  Det verkar som att vettet dras ut ur hjärnan samtidigt som botoxet och siliconet går in.
  Ha en fin dag Gunnel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Du har nog rätt. Det verkar vara svårt att sluta för de som en gång börjat med de här "försköningarna" och det tyder ju nästan på att de inte tänker lika förnuftigt längre.

   Radera
 7. Haha !! Du har så rätt.När man ser vissa kvinnor komma gående mot en så ser man nästan bara ett anknäpp komma gående!! Man stirrar sig blind på dessa läppar!!!.Och det är samma med allt skrot de sätter i näsor,läppar ögonbryn! Man ser inte skönheten för en massa skrot !! ........... Kram!

  SvaraRadera
 8. Haha! Ja, jag tänker också alltid på Kajsa Anka när jag ser någon men Botoxläppar :)
  Ibland ser de faktiskt inte riktigt kloka ut :D
  Kram

  SvaraRadera
 9. Visst är det hemskt med dessa ankläppar. Tycker de som har så ser groteska ut. Ibland klarar jag inte av att titta på vissa filmer där de är helt orörliga i ansiktet av allt de sprutat in, för det stör mig för mycket. Gillar inte alls och tycker även synd om dem som tror att de måste utföra allt detta för att bli omtyckta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ansiktsuttrycken blir ganska stela och lite spöklika.

   Radera
 10. Håller med dig till hundra procent. De som fötts med fel, eller råkar ut för olycka, det är en helt annan sak.
  Och att operera hängande ögonlock kan säkert vara befogat ibland. Men just de stora läpparna. Det fattar jag bara inte. Det är ju verkligen förskräckligt med anknäbbar. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ju hoppas att det blir omodernt med tiden, så inte fler fördärvar sitt utseende.

   Radera
 11. Vet inte ens varför man ska ha stora läppar ???
  Tänk va sladdriga dom ska bli med tiden,
  den dagen man hamnar på hemmet rinner vällingen ned i famnen och ingen förstår vad i hela friden dom sluddrar fram.

  Hahahahaha....Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte många tänker på hur det blir om ett antal år, men det kan säkert bli stora problem. Tur man har normala läppar så man kan dricka både välling och starkare saker utan att det rinner vid sidan om.

   Radera
 12. Ja, det har jag också tänkt Gunnel, att putande läppar har blivit en sån modesak ?
  Och dem som har stora putande läppar vågar knapp att le, har du märkt det ?

  Men visst jag vill piffa upp mig för fest och så, det är ju bara kvinnligt,
  men jag skulle aldrig i livet våga sätta i mig nån nål, (botox) eller operera mig för att bli vacker.

  Ha en trevlig dag kram !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns så mycket man kan göra för att försköna utan att förstöra.

   Radera
 13. Skrattade gott åt Rantamors kommentar!
  De som gjort skönhetsoperationer brukar ofta ångra sig efter några år! Och då kan man fråga sig varför man har kastat ut en massa pengar till ingen nytta. Dyrt nöje!
  Kram Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hela kroppen åldras ju och då är det väl bättre att låta den göra det i lugn och ro. Då ser man lika gammal ut över hela kroppen i stället för att ha ett ungdomligt ansikte till en kalkonrynkig hals och rynkiga händer.

   Radera
 14. Du har helt rätt... kirurgiska ingrepp i form av skönhetsoperationer för dem som behöver p.g.a. sjukdom eller olyckor... absolut en mänsklig rättighet... men jag kan inte förstå hur någon utsätter sig för sån´t frivilligt och utan anledning. Ja, det övergår mitt förstånd helt enkelt.
  Önskar dig en fin dag.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är obehagligt att få ett "stick i fingret" för ett enkelt blodprov, så att frivilligt spruta in botox finns inte i min tankevärld.

   Radera
 15. Botox-läppar ser för jä..liga ut. Så var det med det.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 16. Jag skulle aldrig få för mig att ändra på någonting i mitt perfekta utseende;)) Det är ju det ända här i världen som jag är helt ensam om. Unika är vi alla människor. Men jag dömer inte de som vill förändra sig.....Jag tycker inte om tatueringar heller....Men två av mina mest kära har tatueringar både här och där.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att var och en ska göra som den vill, men för egen del är det inget jag är intresserad av.

   Radera