fredag 30 januari 2015

Jag tänkte snacka lite skit


Inte så lite egentligen. För några dagar sedan mötte jag en man som var ute och rastade sin lille hund. På en sträcka på ca 300 m hade han räknat till 35 hundlortar. Då ska det tilläggas att på samma sträcka är det uppsatt två stycken lådor som är avsedda för just detta. Jag förvånas varje gång jag är ute och promenerar över att det finns så många stelopererade hundägare. Det kan inte finnas nån annan förklaring till varför promenadstigarna här annars ser ut som rena svinstian. Det är inte det att det ligger bajs inne vid kanterna......nejdå......stora pladuskor mitt på gångstigen...nästan i storlek med hästbladdor. Till saken hör också att det ligger en lekplats precis i anslutning till stigarna och en stor fotbollsplats. Jag vet inte hur många gånger jag halkat i hundskit när Rasmus och jag spelat fotboll där.

När jag hälsar på Zoé finns det bara vissa lekplatser vi kan gå till eftersom det inte är tillåtet att ha hundar med på alla. Det är inte lika hårda krav här, utan det finns tunnor att slänga den lilla svarta påsen i på alla lekplatser jag besökt. Eftersom hunden inte gör sina behov i flygande fläng, så måste den som var med ha varit tvungen att stå kvar och vänta. Trodde personen att hunden bara satte sig på huk för att vila, eller hur gick tankarna? Hur svårt kan det vara att plocka upp efter sin hund? Jag har upptäckt nu sen Santos flyttade hit att i alla mina jackfickor eller byxfickor ligger det små svarta plastpåsar. För hundägare är det den absolut viktigaste accessoaren, tycker jag.

Det borde finnas nåt liknande körkort för att få gå ut med sin hund på allmän plats liksom det finns körkort för att få köra bil. Innan man fick köpa en hund skulle man vara tvungen att gå en kurs där man fick lära sig hur man tar hand om sin lille vän på bästa sätt...något i stil med föräldrakurserna för blivande föräldrar. Där skulle också läras ut när och var hundar får gå utan koppel, för det är det många hundägare som inte har en susning om. Dessutom skulle man plugga in vad vissa skyltar betyder, träna ryggböjningar och samtidigt kunna plocka upp saker från marken med hjälp av en plastpåse och till sist slå en knut på den......


..... och framför allt veta vad det här är för något. Den som inte kände igen den här anordningen skulle bli underkänd direkt. Inte katten klarar man en uppkörning ifall man inte känner igen en stoppskylt t.ex. Kanske det är lite väl hårda krav, men när det visar sig att så många hundägare inte är utrustade med sunt förnuft är det nog tyvärr nödvändigt.

28 kommentarer:

 1. Fy på hundägare som lämnar skiten kvar! Att trampa i en hundbajs kan faktiskt förstöra en hel dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många dagisbarn använder den här lekplatsen och deras lärare är förtvivlade.

   Radera
 2. Jag tycker som du! Om var och en plockar upp efter sig så får vi det renare. Något som jag tycker är äckligt är alla snuspåsar och tuggummi som ligger överallt! ÖRK!!! .................................Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns avskrädeskorgar uååsatt i stort sett överallt, så det finns ingen anledning att slänga saker på marken. Undras om de som gör så kör samma system hemma.

   Radera
 3. Jag funderar också på hur de hundägare tänker som plockar upp hundlorten knyter ihop påsen och sedan kastar den på stigen/trottoaren.
  Grattis till dig förresten, det är ju Gunnel idag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ännu mer huvudlöst att göra så. Tack så mycket! Det är väldigt likt, men jag har inte namnsdag förrän i juni.

   Radera
 4. Är det Gunnel idag - GRATTIS! Ja visst är det skit att inte plocka upp efter sin hund. Att ta med de svarta påsarna är ju hur enkelt som helst och när det ofta finns ganska tätt med tunnor att stoppa i. Jag tar oftast med det till min egen soptunna. Det går lätt det med. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Men som jag skrev till Ingrid så är det bara nästan namnsdag. Den egna soptunnan duger bra.

   Radera
 5. Ja, det är bedrövligt att vissa människor helt enkelt "skiter" i att plocka upp efter sin hund. Det borde vara en självklarhet.....Och det där med att ha svarta bajspåsar i alla jackfickor känner jag igen sen vi hade vår Leo :)
  Och jag ser på kommentaren ovanför att du har namnsdag. Så jag säger också grattis till dig idag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tror faktiskt jag ska fira lite extra idag när jag nu ändå har blivit så gratulerad.

   Radera
 6. Skaffar man hund så ska man plocka upp efter den. Instämmer till hundra procent!

  Och ja, liljekonvaljdoft är något heeeeeelt annat ;)

  Hoppas du får en finfin dag!
  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en självklarhet. Haha! Ja den doften är nåt helt annat, det håller jag med om.

   Radera
 7. En sån jycke som på din bild skulle man ha! Problemet här hemma är att vi har totalt 6 jyckar på gården som består av tre hus med 6 bebodda lägenheter, hundarna springer oftast lösa här ute. Jag brukar följa John, dvs. går efter min jycke och plockar upp när jag ser att hon gjort ifrån sig. Så gör inte de andra hundägarna..fast jag stör mig inte så mycket, jag kan nog också missa en klutt. Det roliga är att nu då vi har massor av snö så skottar jag en liten gång fram till fågelbordet och var tror du alla 6 hundar skiter? Jo på gångstigen där förstås! Det blir trixigt värre på morgonen då jag ska fram och mata fåglarna...
  I stadsmiljö håller jag med dig, man bara måste plocka upp efter sin jycke, BASTA
  Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det viktigaste är absolut at plocka upp efter hundarna på lekplatser och gångbanor. Inne i skogen och på småstigarna här runt ikring där inte många promenerar är det väl inte värre än när hästarna lämnar sina "spår". Haha! Hundarna kanske trodde att du skottade till dem

   Radera
 8. Håller med dig till punkt och pricka! Orkar man inte plocka upp efter sin hund... ja, då ska man inte ha någon!

  SvaraRadera
 9. Det är ju faktiskt inte så arbetsamt att böja på ryggen.

  SvaraRadera
 10. Har alltid med mig bajspåsar och hundgodis. Plus kameran. Tre måsten.
  Visst ser man en del hundskit men nog är det betydligt bättre än tidigare om åren då man kunde halka omkring i dem. Nu blir man upprörd när man ser dem, vilket är ett bra tecken.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kameran är alltid med här också. Det brukar alltid dyka upp nåt spännande på vägen. Tyvärr är det nog lika illa här som det alltid varit med upplockningen. Vi har skogen väldigt nära, men det är inte alltid hundarna hinner dit när de är nödiga. Då är det bättre att vara förberedd med en påse i fickan.

   Radera
 11. Håller med dig som vanligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror faktiskt att vi är många som tycker lika.

   Radera
 12. Det är konstigt att folk beter sig så, för man undrar om de själva vill trampa i andra hundars korvar? Självklart ska man plocka upp efter sin hund. Vi bor i för sig på landet och här behöver inte plocka upp, för hundarna väljer att gå upp en bit i skogen eller på åkern för att göra sina behov och ingen går där. Men skulle det hända utefter vägen eller om vi är inne i stan, så plockar jag givetvis upp efter min hund.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En hund som springer löst går ju oftast en bit från vägen och sätter sig, men en kopplad hund håller sig oftast på stigen. Det är en självklarhet att plocka upp då, tycker jag.

   Radera
 13. Här ute på landet är det förvånansvärt rent som väl är. De som bor här i byn är väldigt noga med att ta upp hundlort efter hunden. Kanske det beror på att alla känner nästan alla som bor här eller vet åtminstone vem som har vilken hund :-).
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske sätter lite press. Här plockar oftast hundägare med små hundar upp efter dem, medan de med större hundar, som också lämnar större högar efter sig, bara sätter näsan i vädret och vandrar vidare.

   Radera
 14. Det är synd om de hundägare som sköter sig skitbra. Snart åker jag på en smäll. Kan inte låta bli att ironisera när jag ser "missarna". "Du glömde visst något på vägen". Få personer säger förlåt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Fler borde påpeka för de som "glömmer". En gång såg jag utanför mitt köksfönster hur en stor hund la en kladd där och sen gick de bara vidare. Jag gick efter och sa: "Jag såg att din hund sket utanför mitt hus. Du kan få låna en plastpåse av mig och ta upp det." ..."Nej, jag är på väg hem efter en påse." fick jag till svar. Han kom faktiskt och plockade upp.

   Radera
 15. Vi tycker samma. Jag skrev om det här för några år sen: http://lottamodin.se/2010/03/skit_bajs_lort_avforing_exkrementer/
  :)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Har läst ditt inlägg nu. Det var ord och inga visor.

   Radera