lördag 5 april 2014

Tjuvar


Senaste veckorna har det varit en hel del villainbrott i vårt samhälle. På nästan samtliga ställen så har tjuven eller tjuvarna brutit upp en altandörr för att komma in i huset. Det är både för och nackdelar med att ha en insynsskyddad trädgård. Jag uppskattar att kunna gå ut i vår trädgård och veta att jag inte är till allmän beskådan. Jag är inte folkskygg utan det är mer omtänksamhet om grannarna. Det är inte alltid mina lockar lägger sig så där snyggt kring huvudet som det är tänkt och då är risken stor att jag kan skrämma hicka på vem som helst. Tyvärr så uppskattar en del suspekta individer med den här typen av trädgårdar.

Enligt vad som stod i tidningen så har det inte varit några större stölder, men tillräckligt stora för att de ska vara onödiga, tycker jag. Hur tänker den person egentligen som bryter sig in i ett hus och bara roffar åt sig saker? Dum fråga egentligen. Personen tänker inte alls. Det mesta som stulits är datorer, DVD-spelare, kameror och smycken. Ett inbrott måste ha varit väldigt jobbigt, för där hade de tagit med sig mat och en deodorant också. Man blir helt klart hungrig och svettig av kroppsarbete, så det är nog förklaringen. Med det signalementet kan det väl inte vara så svårt att hitta tjuven? Det är bara att leta efter en suspekt, mätt individ som doftar gott.

26 kommentarer:

 1. Så ledsamt med alla oärliga människor 😞

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är trist att man inte får ha sina saker ifred.

   Radera
 2. Jag misstänker att majoriteten är fast i missbruk och behöver pengar till det. Brukar tänka på att en gång var de små barn med drömmar om framtiden och att ingen enda någonsin önskat fastna i missbruk. För dem som klarar sig ur det måste det vara hemskt att börja inse vad de ställt till med för andra. Sen finns det förstås ligor som stjäl ändå och det har jag faktiskt ingen förståelse för.

  SvaraRadera
 3. Tror säkert att många stjäl för att köpa sprit och knark. Synd att inte hjälp når fram överallt så de också får rätsida på sitt liv. När det gäller ligor däremot är det säkert inte missbruk som är orsaken till det hela. Där sköts det ju nästan som ett företag.

  SvaraRadera
 4. Så roligt att du skriver om villainbrott just idag. När gubben min tyckte att vi skulle spinna vidare på idén vi hade för några år sedan och göra en altandörr ut ifrån vårt långa stora kök! Nej, sa jag då blir det lättare för inbrottstjuvarna och har vi klarat oss utan den där dörren så gör vi det säkert i fortsättningen också, för all del så har vi ingen altan än....
  Tråkigt är det när man inte får ha sina saker ifred, vi har varit med om inbrott i vår sommarstuga, inte alls kul att komma dit efter mörkrets inbrott och se gardinerna fladdra ut ur fönstret...
  Ha en fin solig helg och tack för att du tittar in hos mej!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog omöjligt att skydda sig från inbrott.

   Radera
 5. vi har grannsamverkan i det här området men det är ju inte alltid det räcker
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har vi med, men det hindrade inte några tjuvar för att ta sig in i en villa medan ägarna var nere i samhället och handlade. Larmet gick, och de var hemma inom en kvart, men då var de här personerna borta tillsammans med en hel del annat.

   Radera
 6. Vi har grannsamverkan + larm. Här blir de fotade om de bryter sig in!! ..............Du får göra konstgjord andning på din orkide!!Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag skrev till Ansepanse så är det tyvärr inte alltid tillräckligt.

   Radera
 7. Ha ha hi hi . . . ja ursäkta att jag skrattar, det är inte åt de jäkla tjuvarna utan det är hur kul du beskriver händelser m.m. Jag tror inte larm hjälper mkt, men det beror på var och hur man bor. Långt ut i 'buchen' tar det tid innan Securitas kommer, då är tjuvarna redan på Kanarieholmarna på playan och skålar i 'paraplydrinkar', *fniss*
  I många andra länder har folk vakthundar, rejäla sådana som avger respekt. Som tur har vi våran arga 'vakt-katt', den som går in får skylla sig själv.

  Må gott/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Vaktkatt låter respektingivande.

   Radera
 8. Usch o fy,för dessa individer som inte kan skilja på mitt o ditt..
  Ja grattis du var snabb med rätta svaret..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tyvärr sällan någon åker fast. Jag ligger i startgroparna inför nästa tävling nu.

   Radera
 9. Sonen hade inbrott medan han var på Åland och den/de hade tagit sig in just genom altandörren. Det är inte stor idé att kosta på sig ett bra lås på den vanliga ytterdörren när det är lätt som en plätt att bryta sig in på baksidan. Tjuven hade gått väldigt varsamt fram och hade inte förstört någonting, men plockat med sig sprit, utländsk valuta, smycken, morfintabletter och lite annat, men dator och tv stod kvar. Polisen gjorde som de brukar, utredde och undersökte och la sedan ner på grund av brist på bevis.
  Hoppas att de får tag i era tjuvar!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det som är så retligt att det verkar vara fritt fram för alla ohederliga människor.

   Radera
 10. Ja det är lite på gott och ont att ha en insynskyddad trädgård. Men det är fruktansvärt att stjäla och göra intrång i andras liv genom inbrott.
  Vi har haft inbrott här i Sundsvall nu åxo. Inte trevligt alls. Man får väl ha en radio som är igång ute i trädgården, så tror dom man är hemma.
  Ha en skön söndag nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man läser dagligen om inbrott. Verkligen trist.

   Radera
 11. Jag kom in på din blogg idag och kunde inte låta bli att le lite när jag läste ditt inlägg. Men annars måste man nog säga usch och fy för inbrott. Tack och lov har vi inte haft något inbrott, men jag vet folk som blivit osäkra och känt avsky när objudna gäster klampat in i deras hem.
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste vara en hemsk upplevelse att komma hem och se att någon rotat runt bland ens saker.

   Radera
 12. Sådana räder är det i vårt område då och då också. Som tur är har vi inte drabbats. För några år sedan hade vi inbrott i sommarstugan, men de gick aldrig in i huset. Det var båtmotor, gräsklippare, verktyg o liknande som försvann. Det hade kännts ännu värre om de gått in i huset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det håller jag med om. Bara tanken på att någon varit inne och rotat runt bland ens saker är hemsk. Vilken otrygghetskänsla det måste bli efteråt.

   Radera
 13. Klåfingriga personer som inte kan skilja på mitt och ditt, är absolut inte önskvärda. De bara ställer till besvär där de drar fram.
  Kram Karin

  SvaraRadera
 14. Usch, inte roligt med inbrott. Vi har altandörren åt baksidan och där finns ingen insyn alls. Men istället så får de traska ganska långt från bilen om de ska ta sig in där. Vi valde ett helglasfönster i altandörren när vi satte in det och det ska låta mycket om de har sönder det. Sen satte vi in ett ordentligt lås som man måste ha nyckel att vrida om med för att öppna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt svårt att skydda sig från inbrott. Bovarna blir smartare och smartare. Synd att de inte utnyttjar den smartheten till något vettigt.

   Radera