måndag 28 april 2014

NyinflyttadeDet gick tyvärr inte att ha något fågelcafé i plommonträdet. Det var visserligen välbesökt, men det kom även den sortens gäster som jag inte alls hade tänkt mig. Trädgården höll på att bli invaderad av skator och råkor. De flög ner mot korgen och välte ut det jag lagt där, sen var det fritt fram för dem att kalasa på alla godsaker som låg på gräsmattan. Alla småfåglarna försvann, och så vill jag inte ha det. Dessutom var de ganska aggressiva och attackerade brevduvorna när de satt på taket till duvslaget. Det fungerar inte att ha en massa huliganer som stör i trädgården när nu duvtävlingarna startar på lördag.


Jag flyttade hela rasket till buskarna framför köksfönstret igen. Där får småfåglarna vara ifred. Den stora busken som all maten hänger i har nu börjat slå ut sina små rosa blommor som påminner om körsbärsblommor. Det blir nästan som en liten Körsbärsdal för dem, och där ska råda fred och inte en massa bråk. Jag känner mig lite som Sofia. Hon som ägde brevduvorna i Körsbärsdalen.


 Göran har tre avdelningar i duvslaget och dessutom ett litet annex i garaget, som är fullbelagt året om. När det då kom ett ringduvepar och ville bosätta sig fick de hyra in sig i en jättehög cypress. Jag gick en liten runda i trädgården i dag och då flög fru Duva upp i grannens höga björk och satt där och iakttog mig.


Jag träffade även på den andra grannfrun...fru Koltrast, men hon bara blängde surt på mig. Hon hade kanske en dålig dag. De har flyttat in på vår altan och byggt sitt bo uppe under taket. Vi hade planerat att lägga nytt tak där i vår och sätta in nya fönster. Det får vi skjuta på framtiden, för vi vill inte störa dem förrän ungarna flyttat ut. När vi nu är så försynta tycker jag inte hon har någon anledning att se så förnärmad ut. 

20 kommentarer:

 1. nej, då kan du ju inte ha kvar fågelbordet
  vad snälla ni är som låter koltrastarna ha kvar sitt bo, fast jag skulle göra likadant förstås
  Sv: jag tror vitsippor har en tendens att sprida sig lite överallt, men jag tycker att det är välkommet :)
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kan ju sitta ute i trädgården tills koltrastarna flyttar.

   Radera
 2. Vad kul med alla fågelvännerna. En koltrast hade byggt bo på vår stege. Tyvärr. För vi behövde den. Vi flyttade boet en bit. Får se om det går.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De verkar inte särskilt oroade av att ha människor så nära inpå sig. Hoppas de nöjer sig med boflytten.

   Radera
 3. Här kom också skator och råkor Men de kan inte ta mat på mitt "cafe" för det gungar för mycket!......Man får passa på när det är fint väder att packa korgen! och ut och träffa vänner i naturen! Kram!

  SvaraRadera
 4. Det gungade rejält här med, men det struntade dem i. Synd att de inte blev yra i mössan.

  SvaraRadera
 5. Så kan det bli ibland när man håller caféliv. Även här kommer det kajor och skator, någon kråka, men tillsvidare har vi lyckats hålla dem borta för det mesta. Det händer att jag får sitta och vinka runt med en kökshandduk för att de ska flykta.
  De är litet för gåpåiga de större fåglarna och det gillas förstås inte. Någon måtta får det vara.
  Kul bild av duvorna!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sen jag flyttade matstället in i den stora busken har inga större fåglar dykt upp. Hoppas det fortsätter så.

   Radera
 6. Lite tacksamhet kunde hon allt visat. Bra att du har ordning i klassen. Fina bilder. Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också hon var lite väl snorkig.

   Radera
 7. Underbara bilder - jag njuter!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Visst har naturen en läkande och uppiggande effekt!
  Noterade att din björk hade MÅNGA och LÅNGA hängen! Pollen i massor, med andra ord. Jag har klarat mig än så länge, utan alltför mycket ögonbesvär! Vi får se till Valborg, när vi ska till sommarstugan några dagar. Vi har massor med björkar på tomten. Håll tummarna för mig!
  Kramar Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är gott om pollen här och har varit ett bra tag, tycker jag. Det kliar i hals och ögon och jag nyser stup i kvarten. Tur det finns medicin som lindrar.

   Radera
 9. Koltrasten kan skatta sig lycklig som har en så snäll hyresvärd. Hoppas bara att skatan inte tar äggen.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får försöka vara uppmärksam på om skatan börjar smyga runt här.

   Radera
 10. Du verkar hitta förströelser även att dina sällskap fart sin kos. Tur att du får lite nya bokamrater om än inte med mjuka armar eller lurvig päls. Jag hoppas att Rasmus snart håller dig sällskap igen.
  Kram!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är precis som du skriver inte lika mjuka och kelsjuka som mina tidigare hyresgäster, men det ska bli kul att följa dem sen när ungarna har kläckts.

   Radera
 11. Fru koltrast ser verkligen besvärad ut. Jag håller med Bosse, lite tacksamhet kunde hon ju visa. Det är inte alla hyresvärdar som är så måna om sina gäster.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon blir kanske lite vänligare när hon inser att vi är ofarliga.

   Radera