torsdag 19 april 2012

Vårshopping


När nu solen börjat visa sig nästan varje dag, så vill jag gärna shoppa lite nya kläder. Troligtvis kommer det fler bakslag, för april är ju bara halvvägs, men då kan jag ju gå inomhus och känna mig vårfin. Det är speciellt en jacka jag är på jakt efter. En jacka som jag kan ha till vardags och som är lätt att tvätta och sen bara hänga upp på en galge. Det är väl inga onormalt stora krav, tycker jag. Men det visade sig vara helt omöjligt att hitta nåt liknande. Jag sprang in och ut ur 6 eller 7 affärer utan resultat. Så tröttande det är! Jag fick t.o.m. gå inom Hälsokosten och köpa nåt uppiggande så jag inte ramlade ihop i en hög.

En sak har alltid förvånat mig när jag är ute och letar kläder. Det tycks aldrig finnas nåt i min storlek, och ändå är jag inte uppe i Elefantklassan...än. Varför finns det så många plagg i storlek S och XS och nästan obefintligt i som jag kan tycka vuxenstorlek? Hade det inte varit bättre att ta hem rejält med vuxenmodeller och ett fåtal i ministorlek? Eftersom de större storlekarna alltid tar slut så snabbt, så kan det väl inte vara så förbenat svårt att räkna ut att det är de som säljer mest. Jag provade större och större storlekar, men ingenting passade. Till sist hamnade jag på storlek 56.....centilong. Det blev ett antal bodies och annat smått och gott till Zoé i stället. Jag hade ju förvarnat VISA-kortet om att det skulle storhandlas, och jag tycker det är viktigt att hålla det man lovar.

26 kommentarer:

 1. Läste på SVT´s hemsida att det ska bli ytterligare en helg med skitväder
  Men SMHI har haft fel förr.
  Jag har i alla fall inte plockat undan mina vinterkängor

  mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag litar inte på SMHI. Vi lyssnar på den danska väderleksrapporten. Det stämmer bättre med Skånevädret.

   Radera
 2. Jag har undrat sama som du.. varför tar de hem så mycket i små storlekar..Svar:Barn kan vara så enkla och raka i sina kommentarer.Det är vi vuxna som krånglar till det.Nattakram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får bli vatten och bröd innan nästa shoppingtur.

   Radera
 3. Visst är det tråkigt att inte hitta det man söker i affärerna och samtidigt undra hur de tänker när de beställer hem kläder. Jag köper en del på nätet istället och har hittat riktigt fina kläder där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns en del affärer där jag alltid lyckas hitta nåt, men ibland kan det vara kul att testa nåt annat. Det blir nog att jag får gå tillbaks till det gamla vanliga.

   Radera
 4. Min syster som har storlek S undrar alltid över varför det finns så mycket att välja på i M och L men så lite i S. Det är svårt att handla kläder och inte roligt heller. Jo, barnkläder och det blev det ju också.Hoppas du får tag i en bra jacka. Ha det gott. Kram/Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är svårt med kläder. De ska inte bara passa storleksmässigt, man ska ju helst gilla modell och färg också.

   Radera
 5. Ja, det är ursvårt att hitta kläder. Kanske tror man att man är yngre. Jag vet inte. Men visst är det kul att titta på kläder ändå. Skulle man kanske ha en coache med sig. Fast det låter dyrt.
  Fler klädbilder kommer. I det här vädret är det mest sy som gäller. Idag har vi snöglopp o jag har varit bra påpälsad o plockat nässlor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad spännande! Vad gör du av dem sen? Jag har smakat nässelsoppa och det var jättegott, men aldrig plockat själv. Du provar visst på allt. Väldigt intressant att läsa om det.

   Radera
 6. Tackar,en gör så gott en kan..Köpa kläder,,jag minns för ganska många år sen,jag hade fått ett gäng extra kilon efter att jag gjorde en paus med rökat,,jag skulle köpa en kostym,,visste inte min storlek,,så mannen i butiken kom med måttbandet,mätte och sa D104 ska du ha..Jag hade aldrig hört talas om den storleken,så jag frågade,D104 vad är det,,han svarade glatt,med glimten i ögat,Kort och tjock,,jag köpte en kostym som satt perfekt,,,Då..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gamla kläder har en förmåga att krympa i garderoben.

   Radera
 7. Kom på en sak om min mamma. Hon sa med glimten i ögat Min figur måste vara perfekt för jag har inte svårt att köpa kläder". Hon har absolut ingen mannekängfigur, så det är ju jättebra att hon kan hitta kläder som passar.
  Det jag sytt senast kommer en väninnas barnbarn att få.
  Nässelsoppa är väldigt enkelt förutom att plocka nässlorna. Prova absolut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar om jag kan få Göran till att plocka dem så står jag för kokningen.

   Radera
 8. Ja, det är inte lätt att hitta klädesplagg som passar. Visst finns det mera i storlek 38 och en expedit sa en gång till mig att de större storlekarna går först Jag tog en runda på stan igår. Letade efter en klänning. Det är mycket kalas framöver, studenter, konfirmationer och folk fyller jämt.
  Jag har gått ner 6 kilo och jag måste ha en klänning som passar. Att jag gått ner i vikt beror på att jag har tappat aptiten p.g.a. medicinen jag måste äta. Åter till klänningen. Min storlek (42) fanns men jag hittade inte en klänning som jag ville ha. Konstiga modeller, storblommigt och grälligt. Jag gick hem igen. Jag lät så upp en röd sidendräkt i Thailand men jackan känns för stor.
  I morgon fyller ett barnbarn 18 år och då skulle jag velat ha något snyggt. Jag ska gå genom garderoben med för små kläder. Kanske finns det något, som inte är allt för omodernt.
  Ha en trevlig helg.
  Kram Viola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter bra att ha gått ner så mycket, men inte sättet du har behövt göra det på. Det är alltid problem så fort man ska iväg på nåt skoj. Hoppas du hittar nåt i garderoben.

   Radera
 9. Ja, att köpa kläder är inte lätt... det brukar sluta likadant för mig - det blir något till barnbarnen istället :)
  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huvudsaken är ju att man får handla något.......och barnbarnen behöver ju också kläder.

   Radera
 10. Tänkte shoppa idag precis som dig men konstaterade att byxorna var för korta för vädret. Färgerna var för somriga och passformen för slimmad. Besviken nej då jga travade glatt hem i snön.
  Ha en fin kväll
  kram

  SvaraRadera
 11. Problemet är tvetydigt. Det är inte bara att butikerna tar hem för få av de storlekar som går mest. Jag som normalt är en ca 40 upptill provade både L och XL av ett stycke snygg linnekavaj idag och konstarerade att den inte var gjord för mig. Ärmarna för trånga och fick inte igen den enda knappen. Det måste vara så att idealstorlekarna har krympt i samma takt som folket ökat i omfång...?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är på tiden att man gör upp ett nytt storlekssystem. Det är alldeles för många som är missnöjda med det som finns nu.

   Radera
 12. Jag undrar om det inte är så att butikerna måste ta hem ett visst antal i varje storlek när de beställer, sen räknar alla med att de som blir kvar ska reas ut till slut. Riktpriset ligger då mellan det angivna och reapriset. Handel är mycket mer beräknande än vi tror. Fast just i det här fallet kanske det är på annat sätt. Jag vet inte, bara spekulerar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket möjligt att du har rätt. Jag har ingen aning om hur det funkar. Trist bara när man sällan hittar nåt som passar.

   Radera
 13. jag letade efter en mittemellanjacka, hittade ablsolut ingenting, så jag gav upp, du fick ju shoppat i allfall du :)
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, babykläder hittar man alltid i rätt storlek.

   Radera