måndag 16 april 2012

En ny planet?


Jag har aldrig läst boken Män är från Mars, kvinnor är från Venus och tänker inte göra det heller. Efter att ha sett och hört (det kunde man inte undgå, han pratade oavbrutet och lyssnade inte på någon) författaren så var valet inte svårt. Knasigare idéer har jag aldrig hört tidigare och trots det har han tjänat rejält med pengar på dem. Världen är underlig.

Jag undrar vilken planet kassörskan jag träffade på idag kom ifrån. Det måste ha varit nån alldeles nyupptäckt tvärtemotplanet. Jag la upp mina varor på bandet och hon plockade upp mjölkpaketet...tittade på det....och sa HEJ! Vet inte ifall hon väntade sig nåt svar från paketet. Det fick väl i så fall bli ett litet försynt Muu. Hon hade haft bättre tur ifall hon vänt sig till mig och sagt Hej, för jag hade glatt svarat Hej! tillbaka. Ännu mer konfunderad blev jag när hon överlämnade kvittot till mig och sa: Tack. Jag blev helt ställd. Vad skulle jag svara? Varsågod??????

24 kommentarer:

 1. Tack för besöket.
  Jag har en välfylld bokhylla hemma, så några sysselsättningsproblem har jag sällan. Och ytterst sällan lider jag brist på fantasi

  Ha en bra dag/mvh

  SvaraRadera
 2. Ja,tråkigt när husen missköts,,men rivning var nog det enda rätta,jag pratade med rivarna dom var i uselt skick..Haé Kram.

  SvaraRadera
 3. Ja Kassörskorna kan vara från en annan planet ibland.Jag dansade dom tre danserna och några till.De två första åren dansade jag med två vänsterben.Och det händer även nu att jag inte får rätt på fötterna vet inte om det är i huvudet eller i benen felet sitter :-) Hmm.. det är nog både ock.......Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men du har ju dansat ett bra tag, så jag tror nog du fixar det galant.

   Radera
 4. Ha ha ha....det var nog en underlig planet kassörskan kom från. Tyvärr är det ganska många kassörskor som kommer från samma ställe.

  Jag läste boken för många, många år sen. Jag lärde mig att jag som jobbat på en mansdominerad arbetsplats och var van att styra och ställa, även gjorde det i mina relationer. Så jag har blivit dukigare och låter min man fundera fört på en lösning och märker jag att han inte fixar det, då frågar jag lite fint om han vill höra min åsikt. För jag ser ofta problemet och lösningen ganska snabbt, speciellt när det gäller vår renovering. Nu har vi inga problem med att min man känner sig överkörd eller nertryckt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske finns nåt i det han skriver som stämmer, men jag tyckte att han själv verkade vara en väldigt jobbig typ. En sån karl hade jag strypt långsamt.

   Radera
 5. hahaha - hon kanske befann sig på den nya planeten :)
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antagligen. Hon måste ha tyckt jag var väldigt märklig.

   Radera
 6. Jag har inte heller läst boken, men förstås hört talas om den många gånger.
  Min orsak till att jag inte har läst den är nog bara att det inte har blivit av, det har funnits intressantare.

  Kanske kassörskan helt enkelt hälsar på mjölkpaket!? Vi har ju alla våra egenheter..:). Tvärtomplaneten låter intressant

  Ha en fin kväll!
  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer bra att vi alla har lite konstigheter för oss. Själv tycker vi det är fullt normalt, men andra har kanske en annan uppfattning.

   Radera
 7. Jag tycker att boken var rätt kul att läsa. Men karln var ju vidrig att lyssna på, om man får uttrycka sig så. Kassörskan var ialafall på en annan planet med tankarna. Ha en fin kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kanske skulle läsa boken och inte tänka på författaren.

   Radera
 8. En måndagskassörska kanske..??

  Tjingelingen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon var kanske inte på humör idag. Det kan ju drabba vem som.

   Radera
 9. Den där kassörskan hade nog en väldigt dålig dag! Regel nummer ett är väl att man tittar på den person man hälsar på eller talar med. Men vem vet, hon kanske har drabbats av någon vårkärlek, för då kan nog tankarna fladdra iväg lite hur som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror du slog huvudet på spiken.

   Radera
 10. Ur led är tiden,hahahaha!Men hon sa iaf. n-å-n-t-i-n-g....mig glor de för det mesta bara ointresserat på,tsss!
  Ha en skön dag.....mu på dig ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst gör det skillnad om kassörskan säger hej och verkar allmänt vänlig...men det finns givetvis helt värdelösa kunder också.

   Radera
 11. Men hon sa något iallafall. Fast vände sig till fel objekt.

  Angående drömmar. En del är mer realistiska än andra. Mitt växthus är realistiskt, men jag kan inte bygga själv. Alltså måste jag övertyga någon byggkunnig i min närhet. Ibland behövs mycket övertalning - ibland mindre. Här har jag inte nått fram än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade också behövt träna mig i övertalandets konst, för jag märker att mina argument går inte fram ibland. Du vet ingen bra kurs?

   Radera
 12. Hej Gunnel...
  Ja där kan man snacka om en oinsprerad expedit..
  Men som tur är är inte alla så..
  men vanligt folkvett borde väl dom flesta kunna..
  Nu önksar jag dig en fin dag ochy hoppas att du mår bra..
  Kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det finns många mycket trevliga expediter, och då blir det genast roliagre att handla.

   Radera
 13. Kan det vara som jag skrev om för en vecka sedan i min blogg. Alla har vi våra dåliga dagar men visst blir fundersam och måste bita ihop för irritationen är på väg att ta över. Du får ge tillbaks nästa gång: Titta på mjölkpaketet innan du lägger man det och såg direkt till paketet: Vad kostar du då?
  Ha en fin eftermiddag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag gillar dina tokiga ideér.

   Radera