lördag 28 april 2012

SkönhetsidealJag förstår mig inte riktigt på dagens skönhetsideal. I stort sett alla unga flickor är mer eller mindre vackra, tycker jag. De har slät hy utan tillstymmelse till rynkor och klara ögon med ögonlock som sitter där de ska och inte hänger och fladdrar som gardiner. Likväl är de i regel inte nöjda med sitt utseende. Det var klart likadant när jag var ung, men vi hade inte så många möjligheter att ändra på det förutom med make up. Nu är kirurgiska ingrepp vardagsmat. Har alla yngre tjejer helt plötsligt blivit jättetuffa och helt orädda för sprutor? Även om detta hade funnits att tillgå när jag var ung, så hade jag aldrig vågat mig på det. Högsta mode numera är att ha läppar som är lika stora som halva ansiktet. Vackert? Nja, det kan väl diskuteras.

Men jag måst erkänna att jag har faktiskt testat detta en gång som tonåring. En morgon när jag vaknade nuddade halva min ovanläpp näsan. Det kändes väldigt underligt. Svårt att äta var det också, för läppen höll inte "tätt". Det var ingen botoxinjektion som var upphov till detta utan en allergisk reaktion. Jag hade fått nässelfeber!!!!! Doktor tillkallades (på den tiden var det ingen svårighet att få hembesök av läkare) och han beslöt att jag behövde en spruta med "motgift". Jag tror mig minnas att nålen var i storlek med en strumpsticka och det som sprutades in gick inte heller av för hackor. Det gjorde nåt så in i hoppsan ont!

Skillnaden på mig och de unga flickor som får botoxsprutor idag är att för mig var det nödvändigt eftersom det var ett sjukdomstillstånd, men dagens unga tjejer gör det helt frivilligt. Dyrt lär det vara också. Ett tips är ju att ta reda på vad man är allergisk emot och slänga sig över det. Förhoppningsvis så svullnar då den delen av ansiktet upp som man vill ha förstorat. Det är klart en chansning....men helt gratis.

18 kommentarer:

 1. Bra tips!:)
  Skönhetsidealet är helt på "vridur".
  Varför inte vara glad över sin egen personlighet...alla skall vara så lika och så unga, så länge,helst ännu längre

  Karin sänder en solskenshälsning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inget kul om alla ska se precis likadana ut. Pengarna för skönhetsoperationerna kunde de säkert ha mycket roligare för.

   Radera
 2. Man borde vara tacksam över sitt utseende.
  Den som inte är supersnygg och smal, har oftast något annat som kompenserar, t.ex. en smart hjärna.
  Ja, det verkar inte som många av det snygga folket är särskilt smarta alla gånger

  Hälsningar från ett soligt men lite kyligt Stockholm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej av det som visas på TV så får man ju den uppfattningen av att skönhet skulle vara motsatsen till intelligens. Så är det givetvis inte....men det blir ju "bra" TV.

   Radera
 3. hahahaha - ja, på det sätter skulle det ju bli bra mycket billigare :)
  fast jag håller med dig, det är INTE vackert det som ungdomarna håller på med idag kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att förstöra sitt utseende så tycker jag. Man ser ju skräckexempel på hur de ser ut efter några år.

   Radera
 4. Fniss!! På det sättet skulle det klart bli mycket billigare. Jag tycker att det ser hemskt ut när de har gjort en läppförstoring. Man ser ju bara ett par läppar komma gående......Ja...Katten är mer självständig!Den tror att den äger hela världen.. Kram!

  SvaraRadera
 5. Jag förstår heller inte mig på dessa s.k. skönhetsoperationer, och detta med läppförstoringarna förstår jag inte alls
  En del tycker jag t.om. ser förskräckliga ut i sina stora läppar....och inte är det snyggt heller...i alla fall inte i mina ögon
  antagligen tycker / eller tror...de själva att det är det......

  Och att unga tjejer utsätter sig för olika skönhetsoperationer är ganska skrämmande tycker jag..
  Skönhet finns ju i alla former och utseenden.....det skulle ju vara trist om alla såg likadana ut

  Kram och ha en fin fortsatt helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också det är hemskt att alla vill se likadana ut. Vart tar personligheten vägen då?

   Radera
 6. Så smart av dig att tänka så. Tyvärr kan man nog inte styra svullnade. Jag brukar på på ögonlocken och jag tror inte att det är så inne. Jag har ett läppstift som gör att läpparna ser svullna ut. Det sticker lite grann när man lägger på det och det syns att de är större. Fick det av dottern som köpt det i england annars kan jag säga att jag duger som jag är.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att jag duger som jag är, men det är kanske så att självförtroendet växer med åren. I så fall är mitt självförtroende megastort.

   Radera
 7. Egentligen kan man fundera över om detta med kirurgi skulle vara mer motiverat hos den äldre delen av befolkningen som kan drabbas av ett antal osköna ålderstecken, men vi kan ju ha ett bättre självförtroende. En ung människa är ju måhända mer osäker och inblandad i ett slags utseendetävling för att attrahera en lämlig kandidat från det motsatta könet. Då känns det kanske mer akut att rätta till upplevda utseendebekymmer. Synd är det i alla fall och de här svullna stela läpparna är inte fina. Dessutom brukar de bli lite knöliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många som gör de här skönhetsoperationerna åldras verkligen inte vackert.

   Radera
 8. Jag har inte träffat nån som tycker att dessa tjejer är vackra. Men det tycker de nog själva förstås. Hur kul är det att se ut som alla andra. Ha en fin kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig. Tycker det är charmigare att ha en egen stil.

   Radera
 9. Jag håller fullkomligt med dig. Jag förstår inte heller hur de vågar.Jag har fått fyra cortisonsprutor i höfterna nu den sista månaden och jag kan garantera att jag inte tar en sådan spruta om jag inte har förfärligt ont. Jag tror inte heller jag hade gått på det även om jag vore ung. Ha en bra Helg. Kram/Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cortisonsprutor är vedervärdiga. Sånt ger man sig inte på om man inte är så illa tvungen. Hoppas det har hjälpt dig.

   Radera