torsdag 26 april 2012

Humörhöjare


När jag vaknade i morse kände jag mig lika vissen som busken på fotot. Det har regnat precis hela dagen. Inte förrän för en timme sedan så slutade det, och jag tog kvickt på mig jackan, la kameran i fickan och spatserade iväg. En tur i skogen brukar pigga upp. Det finns olika motionsslingor att välja mellan, från nästan oframkomliga till promenadvänliga stigar och småvägar. Jag valde småvägarna idag. Det är så blött och jag tycker det är så obekvämt att gå i gummistövlar.

Allt det här regnandet har gjort att maskarna kommit upp. Längs med hela vägen låg de på rad. Rena smörgåsbordet för fåglarna. Trots det såg jag ingen fjäderklädd varelse flyga ner och smaska på delikatesserna. Det är möjligt att bäst-före-datum var utgånget, men det var ju trots allt gratis. När jag var och handlade igår, så gick jag förbi en frysdisk med korv. Priset var nersatt till halva priset, och det stod inget om att det var kort datum eller nåt annat som låg bakom. Jag kollade ett av paketen och det visade sig att utgångsdatum var för två dagar sedan. Så fräckt!!!!

Man måste vara väldigt uppmärksam när man handlar, för det är lite fuffens här och där. Jag har läst om Stevia att det skulle vara nyttigare än vanligt socker, så jag har köpt en flaska. Det finns ju strö-Stevia också och det hade affären i två olika märken. Det ena var jättemycket biligare när man tittade på jämförpriset. Men jag begriper inte hur de har räknat ut det. Låt oss säga att paketet kostade 40 kr för 75g. Då stod det att jämförpriset var 50kr/kg. Hur i all världen kan det bli det???????

Fågelsång och en sol som kom fram så småningom lyckades få mig på gott humör. Det är lite ljusgrönt i skogen nu när alla träden börjar få löv. Det är blandskog vi har här, så man ser lite av varje. En del björkar hade fortfarande musöron, men några hade fått närapå råttöron.


20 kommentarer:

 1. Ganska fint väder hos mig idag. kanske dags att ställa in vinterkängorna, eller man kanske ska vänta till valborg är över
  Några enstaka regnstänk på eftermiddagen.

  Funderar på att sitta ute en stund imorgon, bara därför så snöar det väl

  Ha en bra kväll, mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snö slipper jag nog undan,men regn kommer säkerligen att falla på Valborgsmäss.

   Radera
 2. Tror du inte att det kan vara så att fåglarna är så tunga av allt vatten att de inte ens tar sig fram till masken. Så känns det för mig just nu. Nu får det vara färdigregnat. Om jag fattat rätt så får man inte sälja med kort datum när det redan gått förbi. Det kan vara straffbart för butiken
  Ha det bra
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är också trött på regn nu. Affärerna bryr sig nog inte om att det är förbjudet, för det förekommer ganska ofta.

   Radera
 3. Steviapriset måste vara 50 kr för 100 gram...där tror jag att felet ligger. Felskrivning. Får du tag på 1 kg Stevia för 50 kronor så är det urbilligt.

  Fåglarna vill säkert dra och slita i spänstig föda som slår knut på sig själv. Så gör maskarna motstånd nämligen.

  Kvällshälsningar
  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju förtryckta lappar det skrivs på, men då är det bara att göra om, tycker jag. I brådskan är det lätt att bara kolla jämförpriset och ta det billigaste. Får hoppas att det inte var så affären tänkte.

   Radera
 4. här har det också regnat, jag har redan använt Stevia rätt länge eftersom jag har typ-1 diabetes, säger om priset som Pettas att det måste ha varit en felskrivning
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var helt klart en felskrivning. Ska kolla nästa gång om det blivit ändrat.

   Radera
 5. Visst är det bra med skogspromenader... skulle inte överleva utan mina i stort sett dagliga stunder i skogen :) Tack för kommentar och beröm hos mig... rodnar lite :)
  Här var uppehåll men molnigt på f.m. - men regn, regn och mera regn på e.m. och det fortsätter visst fortfarande...
  Fult av affären att sälja korv med utgånget datum - det får de inte göra...
  Snart dags för välbehövlig skönhetssömn - kram och nattinatti!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skogspromenader är nästan ett måste.

   Radera
 6. Snygg övegång från daggmask till prinskorv:) Solen kom inte hit idag. Men regnet höll uppe en timme . Så jag fick min lilla promenad:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är absolut skönare att promenera när det är uppehållsväder.

   Radera
 7. Här har också legat massor av maskar på vägar och gator efter allt regn. Sicilianarna är alldeles förskräckta och vägar nästan inte gå på vägen. Sååå äckligt!!

  Jo, man måste minsann se upp i affärerna.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att det är äckligt.

   Radera
 8. Hej Gunnel...Jadå dimman håler sig borta nästa månad jag har förbjudit den att komma hit ha ha..
  Önskar dig en härlig helg och en härlig valborg...Kram Night Lady

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du sa ifrån i en bestämd ton.

   Radera
 9. Det var stor skillnad på busken och trädet. Färgen alltså. Man blir lite gladare av det gröna och det har börjat en hel del i skogarna nu. Vi har haft ganska fint väder några dagar men jag har varit inomhus i bankens källare. Vår grupp håller på att sätta upp bilder till en utställning om Gamla och nya Sjöbo. Det blir visning i morgon,vårdagen och Söndag,Lions dag. Och 1 Maj och nästa Helg. Vi hoppas på många intresserade.Ha en bra Helg/Kram/Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter spännande. Tur att det finns foton bevarade så man kan se hur det såg ut förr.

   Radera
 10. Ja, man måste verkligen kolla utgångsdatumen på matvarorna
  och tycker också det är fräckt med korven som såldes för halva priset och utgångsdatumet var för ett par dagar sedan
  det händer för mig då och då att jag ser matvaror som är nära utgångsdatumet eller att det gått ut, även fast de står på de vanliga hyllorna och till ordinarie pris

  Ja, det är ljuvligt nu när den första skira grönskan börjar komma på träden, och man ser ändringarna från dag till dag
  det går fort nu ute i naturen...lite för fort kan jag känna ibland..
  men detta är en så ljuvlig tid på året
  kram och ha en fortsatt bra helg

  SvaraRadera
 11. Våren är absolut den bästa årstiden.

  SvaraRadera