söndag 15 april 2012

Grattis!


Idag är den dagen på året då de flesta som fötts i Sverige har födelsedag. Så mycket tårtor det kommer att bakas, säljas och ätas idag. Enligt tidningen så blir det mest prinsesstårtor, gräddtårtor och schwarzwaldtårtor. Vi svenskar skulle tydligen vara rädd för nyheter. Det tycker jag inte stämmer alls. Finns väl inte något land mer än Sverige som så snabbt anammar allt från utlandet, eller i varje fall från USA. Spelar ingen roll om det är kläder, musik, mat eller vad som helst. Minsta lilla förskolebarn kan säga något på engelska med amerikanskt uttal. Det är inte bara nackdelar med detta. Svenskarna är kända för att vara bra på att prata och förstå engelska. Men det behöver ju inte betyda att vi måste radera bort allt svenskt. Utlandssvenskar är mycket mer noga att värna om svenskheten.

Det är visst drygt 25 000 människor som har födelsedag idag, men ingen i min bekantskapskrets. Jo, förresten! Zoé fyller 2 månader idag. Det ska vi fira!

19 kommentarer:

 1. jag känner heller inte någon som fyller år idag :)
  visst måste vi värna om svenskheten också, inte bara ta in alla influenser från utlandet
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är kul med influenser från utlandet, men det går ju alldeles utmärkt att blanda med det svenska.

   Radera
 2. Jaså är det så. När jag tänker efter kan jag inte heller komma på någon jag känner som fyller år. Vad är det som inträffar ca 9 månader sedan? Jag kan inte komma på något.

  SvaraRadera
 3. Det krävs mycket arbete för att få den trädgården i bra skick! Kram!

  SvaraRadera
 4. Jag har inte heller någon bekant eller vän som fyller år just idag. Inte heller den 22 mars som ju kommer tvåa i antalet födelsedagar. Däremot har jag två vänner som firar sina födelsedagar den 10 april, tre i listan. Allt ett troligt resultat av de tre s:en sol, sommar och semester;)
  Ha det gott!
  Kram,
  Lambergsfrua

  PS. kommentaren kommer under Anonymt för jag fixar inte de andra alternativen DS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu ser jag verkligen fram emot sol och sommar. Semester har jag varje dag.

   Radera
 5. Jag var ju nära att fylla år idag, fyllde ju igår. Är det vi som fyller nu som är de planerade barnen eller? :) Ha nu en fin kväll

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske det. Man har klart mer tid att umgås och planera under semestern.

   Radera
 6. Jag fyller år i dag!...Nej, jag skojar bara!!!!!!!!!! Men man kan väl fira endå och äta lite tårta.
  Må gott och ha det så bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst kan man fira ändå och äta tårta. Det gjorde jag igår.....helt utan anledning. Och det smakade lika gott som alltid.

   Radera
 7. Oj, är det flest som fyller år idag. Jag känner minst 4 som har födelsedag idag.

  SvaraRadera
 8. Se där! Blir det många kalas också idag?

  SvaraRadera
 9. Mors,,Nä ingen som fyller i min vänkrets heller....Ja du ser trägen vinner..Grattis till segern,,priset är bara äran..det kommer fler
  "Vem ska ramas in",,,så om du är på hugget är du snart på pallen igen..Haé Kram.

  SvaraRadera
 10. Kul idé du har kommit på. Jag gillar tävlingar.

  SvaraRadera
 11. Efter en snabb titt i kalendern (läs Fejsbook) konstaterade jag att jag inte har någon i min bekantskapskrets som fyller år idag.
  Men grattis till alla de 25 000 som jag inte känner!

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 12. Tur man inte känner alla 25 000. Inte bra för figuren med så mycket tårta.

  SvaraRadera
 13. Nej jag hade ingen som fyllde år i går den 15 men idag fyller min yngste son 39 år. Det var nästan att det blev en dag tidigare.Han är född kl 1 på natten.Genom Facebook har jag fått reda på att skräppeblad = Pastskråp. Jag har aldrig hört det.Jag visste inte heller att det var så många som fyllde år i går.Idag hämtar jag Elias ( mitt barnbarnsbarn)på dagis. Sen ska vi kolla lite sagor och tecknat ikväll innan han ska sova.Ha det bra. Kram/Anita

  SvaraRadera
 14. Det är bra med datorn. Man kan leta mycket information där.

  SvaraRadera