tisdag 11 april 2023

Tillbaka till framtiden

Jag måste försöka få till en vardag igen även om det känns motigt. Tyvärr har jag inte haft energin att svara på kommentarer, men jag har läst vad ni skrivit många gånger om och jag känner mig väldigt priviligerad över att ha så många underbara bloggvänner. Jag har varit inne och läst bloggar lite då och då, och det har gjort mig mer och mer sugen på att själv börja skriva, men varje gång jag satt mig framför datorn med avsikten att få till ett inlägg är det precis som om fantasin sagt tack och adjö. Det har varit helt tomt inne i huvudet. Så kan jag i och för sig känna det även när jag inte sitter framför datorn. 

Det jag sysslar mest med nuförtiden är sortering, paketering och slängning. Jag har ett stort tyg och garnförråd och olika sorters sybehör. Eftersom jag planerar att flytta till lägenhet är jag tvungen att välja ut det jag absolut inte vill avvara...resten får gå till återvinningen eller loppis. Jag har försökt att trycka ner så mycket som möjligt i flyttlådorna, så de är ganska tunga, men jag får leta upp starka hjälpredor när jag ska flytta. I väntan på flytten har jag inrett ett rum till kombinerat sy och datarum och i mitt sovrum fick jag plats med ett par bokhyllor som jag också fyllde med tyger och annat hobbyrelaterat. 

Min förhoppning är att få tag på en trerumslägenhet så jag har ett vardagsrum, ett sovrum och ett kombinerat gäst och syrum. Jag vill gärna att när barnen kommer och hälsar på ska de kunna sova över hos mig så vi kan träffas så mycket som möjligt. Det betyder klart att jag måste göra mig av med en hel del möbler innan flytten, men det tar Bo, min svärson hand om. Han har sålt massor; både möbler, lampor och Görans snickerimaskiner. Det som inte går att sälja skänker jag eller åker med till återvinningen. Jag är en flitig besökare där nu. Eftersom jag åker dit så ofta känner personalen igen mig och är väldigt hjälpsamma. Ett par gånger jag varit där har de tagit hand om och tömt min bil. Jag behövde bara stå och vänta tills de var klara så jag kunde köra hem igen. Vilken service!

42 kommentarer:

  1. Nu ser jag här kunde jag skriva ger dig en stor stor kram och jag är så glad att se dig igen.. Ta allt i din takt vi väntar på dig.. Kram Nicki

    SvaraRadera
  2. Så roligt att du orkar tänka på att blogga igen och att du gör upp planer för framtiden. Vi hann ju flytta till lägenhet innan Åke lämnade mig och jag var och är väldigt tacksam över att slapp göra flytten ensam. Lycka till med det nya liv som väntar!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är onekligen jobbigt med flytt. Vissa saker måste jag göra själv, som sortering och sådant. Jag ska aldrig mer samla på mig så mycket som jag gjort tidigare. Hamstern i mig får vila.

      Radera
  3. Jag kände det på mig att idag gör du ett inlägg!!!! Välkommen tillbaka! Skriv när du skriver, så går det sig till :-) Mycket stök både känslomässigt och praktisk nu med allt har du, med hjälp lättar det.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Inte konstigt om du kände det på dig. Vi har ju upptäckt förr att vi tänker samma.

      Radera
  4. Förstår att det är mycket nu med det jordiska. Trots att det gått många år minns jag vilket hästjobb det var när mamma tömde huset när min pappa gått bort. En trea låter väl som en bra lösning så att du kan ta emot barn och barnbarn när de är på besök hos dig, Gott att du har armstark hjälp att tillgå!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är onekligen jobbigt med flytt. Jag håller på varje dag att dona med allt, men det verkar aldrig ta slut.

      Radera
  5. Förstår om du tycker att det känns jobbigt, och att du inte har energin. Men det är så roligt att du är tillbaka, om än så bara lite.
    Bra att du har Bo som kan hjälpa dig med de tunga lådorna, Rasmus är väl också stor och stark.
    Hoppas att du också haft en fin påsk.
    Kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Katarina med familj har varit här i påsk och hjälpt mig med trädgård och lite annat.

      Radera
  6. Blev så glad för din kommentar idag - och minst lika glad när jag upptäckte et nytt blogginlägg! Välkommen tillbaka! Ta det i den takt du orkar ... jag vet hur mycket du har att ta tag i. Skönt att du har "hjälpredor" - och fint att du får hjälp på återvinningen - upplever detsamma här med hjälpsam personal.
    Håller tummarna för att du hittar en för dig perfekt lägenhet. Jag har ju mina barn och barnbarn på nära håll och klarar mig utmärkt med min enrummare :)
    Tänker ofta på dig!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tar en dag i sänder och känner efter hur jag mår. Ibland hinner jag mycket ibland ingenting, men det får jag acceptera.

      Radera
  7. Så fint med ett inlägg från dig Gunnel. Ta det i din egen takt. Vi finns här och väntar. Så bra om du hittar en trerummare. Det låter som en bra plan. Och vilken fantastisk service på återvinningen. Och stark bärhjälp har du också. Vill också tacka för kommentarer hos mig. Blir alltid så glad när du tittar in.
    Önskar dig en fin vecka!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känns bra att vara tillbaka i bloggvärlden.

      Radera
  8. Förstår att du har det jobbigt! Så bra att du sorterar ut och får hjälp.Även bra att du har kommit tillbaka till bloggeriet.
    Svar..Det tog en stund att hitta sina skor.
    Ha en bra dag!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Snart sorterar jag väl i sömnen också.

      Radera
  9. Klart att du ska hjälp du behöver !
    Bra tanke med att du skaffar lägenhet, så att du har plats med fina nära och kära.
    Så roligt att träffa på dej här på bloggen igen.
    Har du fortfarande tid och ork att skapa med dina tyger och garner?
    Stor kram! Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blir piggare när jag får hålla på med lite pyssel. Det blir i mindre skala för jag har inte mycket tid över för annat än packning numera.

      Radera
  10. Jag blir så glad av att se dig här igen Gunnel och tycker att det är stort att du orkar, kan och vill. Jag förstår att det känns motigt men jag förstår också att du måste försöka mota bort motigheten. Sorg är sorg...så svår för att inte tala om saknaden som är som ett öppet sår. Som sagt, jag är väldigt glad att se dig i blogglandia igen när du känner för att titta in. Välkommen tillbaka, du är efterlängtad.
    Lycka till med flyttbestyr, försäljningar och allt som hör till.
    Stor kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Karin! Saknaden är oerhört jobbig, men jag har ju många som månar om och hjälper mig så det fungerar ändå. Jag måste bara komma på ett sätt att leva nu som känns bra.

      Radera
  11. Du är saknad i bloggvärlden, men ta det i din takt- vi finns kvar. Förstår att du har mycket att göra och många beslut som ska tas. Hoppas att du får med dig det mesta av din syateljé! Styrkekramar till dig och tack för titten hos mig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har "knökat" ner jättemycket tryter och annat som kändes helt omöjligt att slänga. I värsta fall får jag väl hyra ett extra förråd.

      Radera
  12. Så kul att du dyker upp igen trots att det känns motigt och tungt för dig. Hoppas du hittar en trevlig lägenhet, en trea är säkert lämplig så att du kan få ett kombinerat gäst- och syrum. Det är jobbigt att ta itu med att rensa och sortera men det är skönt när det är gjort. Nu önskar jag dig allt gott och är väldigt glad över att du hör av dig! Stor kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nyttigt att rensa ibland för jag ser att jag samlat på många onödiga grejer.

      Radera
  13. Så roligt Gunnel att läsa ett inlägg från dig. Jag, som så många andra har saknat dig och tänkt på dig. Att skriva är ju ett sätt att tänka så kanske kan bloggen vara en liten ventil-
    Du har mycket att stå i på alla sätt och att så småningom tänka på att flytta kräver ju sitt. Så bra det låter mer en trerummare så att du kan ha ett kombinerat "pyssel" och gästrum-
    Fint att läsa att du har god hjälp både av de dina på hemmaplan och av dem på återvinningen.
    Många tankar till dig.
    Varm kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Ditte! Jag har faktiskt längtat efter att börja skriva igen sista tiden. Det känns lite som terapi. Jag längtar så efter att kunna flytta och börja om på något nytt.

      Radera
  14. Så kul att du vill börja blogga igen! Det skingrar tankarna, jag lovar! Hoppas du får tag i en trerummare som du trivs i. Dessutom har du verkligen kommit långt med "röjningen". Där ligger jag hopplös efter. Kan liksom inte förmå mig att "rensa", för då kommer det att eka i lägenheten, så... Önskade att jag hade din disciplin!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har tänkt mycket på det du skrev om att blogga för att skingra tankarna och det känns riktigt bra. Jag är helt enkelt tvungen att rensa eftersom jag omöjligt kan få plats med allt från huset i en trea.

      Radera
  15. Så fint att du känner för att börja blogga igen. Det kan vara ett bra sätt att stundtals skingra tankarna under den jobbiga tid du genomgår. Ditt liv har ju verkligen förändrats. Förstår att känslor och stämningar åker berg- och dalbana varje dag, ja, t.o.m. varje timme. Du sorterar inte bara saker just nu utan också hela din känslovärld.
    Jag hoppas du ska hitta en trevlig lägenhet där du kan trivas. Men att flytta — oj, det är en pärs! Och speciellt när man ska flytta till mindre. Vad ska man spara, vad ska man ge bort eller kanske rent av slänga? Massor av beslut som ska tas. Håller både tummar och tår för att allt ska bli till det bästa.
    Stor kram från mig. (Jag hör av mig.)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade aldrig trott att det var så mycket som skulle ordnas när man blev ensam. Det är en djungel av regler nu med tanke på huset. Tur att jag har en privat bankman...eller kvinna...Ulrika. Det snurrar som en karusell i huvudet.

      Radera
  16. Jag bloggar och skriver om mina känslor i alla sorger, ju mer jag skriver om sorgen så tror jag även jag bearbetar den, min första största sorg i livet var min pappa som dog den 12 december(1988), min största kärlek i livet, vi delade så mycket/allt .. sjukskriven och sedan jullov, ringde rektorn och sa att jag skulle komma tillbaka efter lovet och då fick ingen beklaga min sorg då hade jag brakat sönder totalt i sorgen, mina kollegor respekterade det och till slut började jag berätta om sorgen och mina känslor.. Jag tror vi släpper en del, men inte ALLT men att sätta ord på känslorna lättar för var gång vi berättar.. Kram och fortsätt blogga https://kort.webblogg.se/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Humöret varierar verkligen från dag till dag. Jag försöker hålla mig sysselsatt...jobb finns det i överflöd, men det är inte alltid lusten finns där.

      Radera
  17. Vad fint att just nu finna ett blogginlägg från dig, Gunnel!
    Hoppas innerligt att du hittar ditt nya bästa boende och kan starta upp. Livet ska levas och på bästa sätt, när det blev som det blev.
    Bra att rensa, sortera, trots att det är jobbigt, men du har ett mål, i ditt sorgearbete.
    Varm kram, Gerd

    SvaraRadera
  18. Jag längtar verkligen efter att få en ny lägenhet i Ängelholm. Det är en lagom stor stad med bra service

    SvaraRadera
  19. Vad glad jag blev när jag upptäckte att du så smått börjar komma tillbaka. Hoppas du får en lägenhet snart som passar dig. Stor kram!

    SvaraRadera
  20. Bra tanke där, att du söker en 3:a när du ska flytta. Själv bor jag nu i en tvåa, och det är absolut för litet när jag får besök.

    SvaraRadera
  21. Den anonyme är Anna-Lena

    SvaraRadera
  22. Vi har kommit av oss i vår rensning, Vi har ju stall, loge, källare och vind, vi har bott här i 35 år och har sparat många "bra att ha saker" Kram https://kort.webblogg.se/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har märkt att vi med samlat på många bra att ha saker.

      Radera
  23. Vad kul och mysigt att se att du är tillbaka. Hoppas det löser sig och du kommer till en mysig trea med utsikt över ån. Jag vistades väldigt mycket i Ängelholm under intensiva år. Mest såg jag när jag cyklade omkring där och delade ut foldrar. Där fanns många ställen jag skulle kunna tänka mig att bo. Syftade inte på sjukhuset som jag bott på en natt inför en undersökning. Bra att läsa att min namne hjälper till med att minska på bohaget. Han måste vara van vid att ha en samlarsvärmor. Det hade ju jag också. Helgkram, Bosse från ett soligt Visby.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vill gärna bo i närheten av Hembygdsparken nära Rönneå.

      Radera