tisdag 25 april 2023

Slit och släp


Förra veckan var helt fantastisk. Vilket väder! Solen sken varje dag och jag jobbade i trädgården så mycket jag orkade. Förmiddagarna var bäst, för sen blev det så varmt så det var omöjligt att göra något. Det är så kul att se alla växter som sticker upp nu. Runt ormhasseln är det alldeles blått av scilla. De blir fler och fler för varje år. Det är en tacksam blomma. 

I fjor fick vi hjälp av en trädgårdsfirma att lägga färdig gräsmatta där vi tidigare haft en perennrabatt. Jag tyckte jag var så noggrann med att gräva upp alla rötter och lökar där, men det var jag tydligen inte. Jag ser massvis med tulpanblad som sticker upp nu. Så många tulpaner har jag inget minne av att det fanns när vi hade rabatten. Jag tänker inte gräva upp lökarna, för det är ett evighetsjobb. När Rasmus klipper gräsmattan försvinner de och då är det "problemet" ur världen. 

Det är en konstig känsla att göra fint både inne och ute, när jag inte ska behålla huset. Tidigare var det för att det var så kul att gå runt och se allt som växte och jag har alltid gillat inredning. På nåt vis är det ändå en lättnad att göra den här sista genomgången av allt. Jag har trivts jättebra här men känner nu att det ska bli riktigt skönt att lämna över det till någon annan. Huset är alldeles för stort för en person. Det är byggt för en barnfamilj. Kanske kommer jag att sakna både hus och trädgård, men jag kommer inte att sakna allt jobb det innebär att hålla det i ordning. 

Om drygt en vecka kommer mäklaren hit och då sätts processen så smått igång. Det är mycket som ska ordnas och donas innan fotografen kommer hit för att ta bilder inför försäljningen. Dagarna rullar på i raketfart och jag känner mig aningen stressad ibland. Ulrika med familj brukar komma hit på helgen. Då hinner vi med en hel del. Men trots det tycks det alltid dyka upp fler saker som måste göras. Ibland känns det som jag skulle vilja packa en väska och bara ge mig iväg från allt jobb. 


Det går ju klart inte, men när det behövs något uppiggande brukar jag plocka fram min mobil. Inte för att surfa utan för att lyssna på ljudmeddelanden. Zoé tycker det är så praktiskt att prata in i stället för att skriva. Jag tycker det är jättekul att få höra hennes röst och jag sparar och spelar upp de här små meddelandena väldigt ofta. Då blir jag genast på gott humör. 


En glad nyhet är att jag får besök på torsdag kväll. Katarina flyger upp från Lyuxemburg och stannar fram till söndag. Då kommer vi garanterat att hinna med massor. Även de tre Mobergarna från Ängelholm kommer hit, så vi blir en stor arbetsstyrka. Som grädde på moset har Bo, min svärson, lovat att laga dansk fläskstek, som vi ska njuta av på lördag kväll.

28 kommentarer:

  1. Förstår att det inte är lika kul att jobba i trädgården.
    Har du hittat någon lägenhet ännu? Måste kännas både ock att sälja huset.
    Jobba nu inte för hårt, så du överanstränger dig.
    Många kramar Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tar pauser när jag känner det blir för tufft.

      Radera
  2. Kanske du kan få största delen av sommaren i din trädgård? Tar ett tag att flytta in, även för köparen. Ska du bo kvar i samhället?
    Fin hälsning från fina Zoe. Mycket hjälp till helgen. En del att fixa inför fotografering, det förstår jag.
    Var rädd om dej! Kram //Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det blir troligtvis inte förrän till slutet av sommaren som jag kan flytta och då hoppas jag på att få en lägenhet i Ängelholm.

      Radera
  3. Vilken fin hälsning från finaste Zoé. Och så bra att du har så många omkring dig. Dansk fläskstek låter delikat.
    Att det dök upp tulpaner trots att du trodde du grävt bort allt kan bero på att lökarna låg djupt och kom närmare ytan och då började utvecklas igen efter att legat lite i dvala. Det är vanligt när det grävs i trädgårdar och många fina lökväxter kan plötsligt dyka upp.
    Ha en fortsatt fin vecka!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nästa ägare kanske gräver upp och flyttar lökarna.

      Radera
  4. Jag förstår att du känner dig lite stressad inför allt som händer nu inom den närmaste framtiden. Tror att det kommer att ordna sig... du får bra och stark hjälp. Och så trevligt för dig att får träffa dem alla.
    Fint med dina samtal med Zoe.
    Allt gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska bli kul när vi är så många som jobbar i helgen. Det går alltid lite lättare då. En del saker i trädgården är så tunga så det fixar jag ändå inte själv.

      Radera
  5. Förstår att du känner dig stressad.Man hinner att samla på en hel del ..
    Svar..Jag gillade både priset och smaken!
    Ha en bra dag!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vill ju gärna se resultat snabbt, men får väl acceptera att det tar lite tid.

      Radera
  6. Det är inte att undra på att du känner dig stressad inför husförsäljningen. Vi slapp ju det i och med att sonen tog över gården när vi flyttade, men jag kan tänka mig att det är otroligt mycket att tänka på.
    Så roligt att höra Zoés röst!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade aldrig trott att dte var så mycket som skulle fixas ..både praktiskt och kontakter med myndigheter och annat. Tur jag får hjälp med mycket. Jag lyssnar ofta på Zoés meddelanden.

      Radera
  7. Det är ett hästjobb att rensa ut och tömma ett hus så jag vet precis i vilken situation som du befinner dig nu. Skönt i alla fall att du får god hjälp för det behövs. Jag tror det blir helt rätt för dig att sälja huset och hitta ett smidigare och mindre boende nära dottern. Var sak har sin tid och ett stort hus kan man känna sig ganska ensam i. Sedan ska det skötas också.
    Vilken mysig hälsning från Zoe <3

    Kram och god tisdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är rena piggelinmedicinen att lyssna på Zoés sms. Jag hade aldrig fixat det här med husförsäljningen själv.

      Radera
  8. Att flytta för ju alltid med sig en massa jobb, varken man vill eller ej. Tycker du gör helt rätt att flytta till en lägenhet istället för att bo kvar i ett hus som är alldeles för stort för dig. Hoppas du har lätt för att slänga/ge bort/återvinna hos second hand. Hellre "slänga" för mycket än för litet. De brukar visa sig att en trerummare rymmer betydligt färre pryttlar än man tänkt sig och förråden till lägenheter är ju inte lika stora som en hel källare - till exempel.
    Bra att du får hjälp av döttrarna. Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har bestämt mig för att aldrig mer samla på mig saker. Det är massor som har åkt iväg, och jag ska göra en andra rensning inför flytten och då kommer dte säkert försvinna mer.

      Radera
  9. Du har ett digert jobb framför dig men med fin hjälp av "de dina" så kommer det att gå fint. Och att flytta är ju knepigt och på många sätt. Men det känns som om du gör helt rätt- Att ha en villa ger mycket men "kräver " också en hel del. Tror och hoppas du kan trivas och känna dig friare i en fin lägenhet.
    Kan känna igen mig i detta med att lyssna på meddelande i telefonen av barnbarnen- Lyssnar också när jag vill piggas upp.
    Många tankar till dig.
    Varm kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så kul att få höra barnbarnens röster. Jag längtar redan efter att få flytta till lägenhet.

      Radera
  10. Ett stort steg till i ditt liv är på väg att tas. Lycka till med försäljningen Gunnel! Jag känner så väl igen det där med att lämna det man älskar men också lättnaden över att göra det när man känner att det bara blir för mycket för en.
    Stort stort lycka till med allt du företar dig, förstår att det känns jobbigt många gånger om. Glädje är att du har så härliga barn med familjer som finns där för dig och du för dem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Med lite hjälp går allt så mycket smidigare.

      Radera
  11. Det är mycket jobb med en trädgård och det brukar kännas helt underbart att sedan njuta av resultatet. Förstår att det är annorlunda nu, att så att säga göra det för någon annan, men det är väl tvunget inför försäljning.
    Trevligt att du får besök och även hjälp, det blir toppen.
    Önskar dig det bästa och god lycka med försäljningen.
    Sköt om dig.
    Varma kramar från Wiolettan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Trädgården ska ju helst vara så gott som ogräsfri inför försäljningen. Annars tror jag inte dte verkar så lockande.

      Radera
  12. Så härligt att ha välbekant och arbetsvillig "personal" när det är mycket som ska ordnas och göras. Familjen är guld värd.
    Fint att du har tid på dig att fundera över vad som ska följa med från huset till lägenheten. Alltid svårt att flytta till mindre yta. Men också bra och "nyttigt" att sortera och rensa ut det absolut viktigaste från allt man sparat på sig under årens lopp. (Det borde nog vi alla göra emellanåt.)
    Du har ett jättejobb framför dig. Allt gott till dig. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var verkligen nödvändigt med den här sorteringen, för det dök upp saker som jag aldrig nånsin har behövt. Undras varför jag skaffade dem.

      Radera
  13. Det händer väldigt mycket hos dig i vårens och förändringens tid! God hjälp och så Zoé´s röst. Klart du lyssnar på den ofta - så härligt att hon hellre pratar in :-)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är så kul att få höra hennes röst.

      Radera
  14. Känner igen slitet och visst blir det för mycket ju äldre man blir, jag har ju en kompis som hjälper oss med sly i hagarna.. Jag har också tänkt ibland att vi kanske skulle sälja gården till yngre, men då kommer frågan, var ska vi bo då? Jag har svårt för att tro att jag skulle trivas i en lägenhet.. Kram https://kort.webblogg.se/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är drygt 50 år sedan jag bodde i lägenhet så det kommer nog att bli en utmaning.

      Radera