tisdag 4 oktober 2022

Man borde inte hänga upp sig på saker

 

Men ibland är det svårt att låta bli. Det kan röra sig om bagateller, men i och för sig kan bagatellerna delas in i olika grupper. Det en del räknar som bara irritationsmoment kan för andra vara nästintill katastrofer. Nu är det inget katastrofalt som hänt här, men tillräckligt irriterande för att jag ska bli på dåligt humör. 

Jag har tidigare skrivit om att jag grävt upp en rabatt, som i stället ska införlivas med gräsmattan. Min tanke var att leta reda på en trädgårdsfirma som ville åta sig jobbet, men det var inte det lättaste. Jag vet inte hur många jag försökte få tag på, men de flesta åtog sig inte sådana småarbeten. Jag tycker det är tillräckligt stort för att vilja slippa göra det själv. 

När Katarina var hemma i sommar så föreslog hon att vi två kunde hjälpas åt med det när hon kom upp hit i höst. Det var ju väldigt snällt och jag började läsa på hur man skulle gå till väga. Alla perenner är borta, men det är lite ojämnt där nu, så jag förstod att jag måste fylla igen alla hålor och platta till. Det enklaste hade klart varit att då använda en gräsvält, men det fanns ingen att hyra i närheten. Att köpa en sådan för att använda endast en gång kändes väldigt onödigt. Då läste jag att när man fyllt på med jord kunde platta till den genom att gå med pyttesmå steg över det hela. Sen gick det bra att så gräs och täcka med lite jord igen, och till sist var det bara att vattna och vattna och vattna. 

Katarina kommer på fredag och jag har mycket annat som jag behöver hjälp med i trädgården så i förra veckan gjorde jag ett nytt försök att få tag på en trädgårdsfirma. Jag fann en förening av nåt slag på nätet och fick pratat med en person där via datorn. Senare på eftermiddagen blev jag uppringd av en dam som erbjöd sig att lämna mitt mobilnummer till ett par firmor som var med i deras register. När en vecka gått och jag inte hört något började jag bli aningen irriterad. Jag försökte ringa personen jag talat med tidigare, men när jag slagit klart numret hördes bara musik. Jag hade ingen aning om ifall jag kommit rätt eller inte. Nu var jag rejält irriterad och skrev en syrlig kommentar i deras spalt på datorn.


Jag var så frustrerad och skickade ett sms till Katarina och undrade ifall hon trodde att vi kunde klara av det. -"Jajamensan," sa hon, " vi tänker bara på alla irriterande typer och sen hoppar vi på jorden som om vi var tokiga."

Vi slipper kanske det ändå. För bara en liten stund efter att jag lämnat meddelandet på datorn ringde en dam upp mig och var väldigt förvånad över att ingen hört av sig. Hon hade nu lämnat mitt mobilnummer till en annan firma som skulle höra av sig på eftermiddagen, vilket de också gjorde. Det lät inte alls så besvärligt att få hjälp därifrån, så jag håller tummarna.

30 kommentarer:

 1. Jag har full förståelse över att du blir irriterad. Så skulle jag också bli om man inte får gehör, respons etc . Hellre ett nej än inget besked alls. I och för sig så upplever jag att det är märkligt att det räknas till ett litet jobb. Alla jobb är väl bra att ta i tider som dessa.
  Jag håller tummarna för att du får allt du vill ha åtgärdat gjort nu. Annars får väl du och Katarina tänka på alla irriterande typer och hoppa på jorden som om ni var tokiga när hon kommer .
  Lycka till! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt att det ska vara så svårt att få hjälp. Tur att jag har Katarina som reservplan.

   Radera
 2. Himla tråkigt att inte få gehör, att det liksom hänger i luften. Jag skulle bli superirriterad. Ja, det kan jag bli.
  Hoppas att det ordnar sig nu på riktigt.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan lova dig att jag var riktigt irriterad igår.

   Radera
 3. Om du har en åkgräsklippare och en lastpall, kan du använda pallen med lite tynge på och "sladda" och jämna ur jorden. Fattar du hur jag menar? En sloda kan ju funka till finliret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tyvärr ingen åkgräsklippare, men jag hoppas på den här nya trädgårdsfirman som hörde av sig.

   Radera
 4. Jag kan mer än väl förstå att du blev irriterad. Det som man tycker är ett relativt stort jobb tycker många firmor är små och då är det inte så intressant vilket irriterar mig. Det är ju man själv som avgör om man behöver hjälp eller inte. Hoppas verkligen att det löser sig.

  Kram och god tisdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev också förvånad över att många firmor var så ointresserade.

   Radera
 5. Skulle se lite kul ut om ni stod där och hoppade, och det skulle säkert glädja grannarna. Men dom kanske är vana vid tokiga infall?! Hoppas det går bra, hur ni än går tillväga! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Häcken runt vår trädgård är mer än 2 meter så vi kan hoppa i lugn och ro om det nu blir nödvändigt.

   Radera
 6. Jag har sått igen åtskilliga rabatter på Stenstugu och grusgångar också och jag har använt precis den där tekniken som du beskriver. fyllt på jord och sedan jämnat till så gott jag kunnat och sedan sått gräsfrö och täckt med ett tunt täcke jord, men visst är det lite bökigt, så jag hoppas att den där senast firman kommer som utlovat.
  Kram och trevlig tisdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har med sått gräs när jag var yngre, men jag känner att med ålderns rätt vill jag gärna ha lite hjälp.

   Radera
 7. Är hos dottern på "mormorstisdag". Hon har låtit en kunnig man från seniorpoolen ta hand om höstarbetet i deras stora trädgård. Ser fint ut! Ska ut och inspektera strax. Bra med Seniorpool, när man inte hinner göra jobbet...Eller har rätt kunskap.
  Få se vem som hinner först med att göra jobbet!; du och dottern eller trädgårdsfirman. Kram//Anna-Lena

  SvaraRadera
 8. Måste man ha en stor slottspark för att trädgårdsföretag ska bli intresserade? Mycket märkligt. Alla jobb borde vara välkomna. Jag hoppas verkligen att du får den hjälp du behöver. När Katarina hälsar på ska ni bara ha roliga "jobb"! Kram och lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var să jag tänkte. Vi måste hinna prata och ha lite roligt också och inte bara jobba.

   Radera
 9. Skönt att det ändå verkar som du får hjälp ... inte lätt att klara allt själv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas detta löser sig, för jag känner att det är lite marigt och hinna med allt. Orken räcker inte till.

   Radera
 10. Hoppas verkligen de kommer dit och ordnar till det åt dig, kan ju vara skönt att slippa tänka på det i fortsättningen.
  Man kan inte klara allt själv alltid, så är det ju.

  Ha nu en jättefin kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade underlättat mycket om jag slapp så gräset. Det finns så mycket annat i trädgården som behöver göras ändå.

   Radera
 11. Katarinametoden gillas, tycker mig se er två i aktion :-)
  Håller tummarna för hjälpare som tycks vara på gång.
  Indelningen av bagateller får tumme upp! Och det är ju tillåtet att bli lite upp på irritationsstegen då :-)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja, vi hade säkert haft kul när vi hoppade men jag hoppas ändå vi slipper. Jag har lite kort stubin ibland...eller närmare bestämt ofta.

   Radera
 12. Jag håller tummarna att de kommer och att allt blir bra ordnat!
  Svar..Det krävs mod att testa så på ett par stolar
  Ha en bra kväll!
  Kram!

  SvaraRadera
 13. Känner också hur irritationen börjar stiga inom mig. Bra att det verkar lösa sig ändå, äntligen. / Anna-Lena

  SvaraRadera
 14. Pust! Tänk att det ska vara så besvärligt att få tag på hjälp att hyra in. Tur du är envis och bra att bli irriterad. Extra kraft kan komma med det.
  Gillade Katarinas idé att ni skulle hoppa på jorden. Behöver du extra hoppare kan jag också komma.
  Hoppas nu att det löser sig och att firman som hörde av sig dyker upp. Håller tummarna.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer nog att man får mer kraft av att bli irriterad men det suger också mycket energi. Hahaha! Snällt att du vill hjälpa till med hoppandet, men det bästa vore om firman tog hand om allt.

   Radera
 15. Jag håller också tummarna för att de kommer och hjälper dig, känner igen mig i hur svårt det är att få tag i "hantverkare" när vi skulle ta hjälp av nåra snickare till att sätta upp grillkåtan, ringde jag minst 15 firmor, ingen hade tid...Sedan fick jag napp med över en månads väntetid.. kram https://kort.webblogg.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så trist att leta efter nån som har tid att hjälpa till med sånt man inte själv klarar. Jag hade ingen aning om att det kunde vara så besvärligt.

   Radera