torsdag 20 oktober 2022

Intet är som väntans tider

Just nu sitter jag och väntar på trädgårdskillen, som ska komma och rulla ut gräsmatta i vår trädgård. Det har tyvärr varit lite strul innan, men nu lovade han att komma idag, och det hoppas jag verkligen stämmer. Jag är i varje fall glad över att rörläggaren vi anlitar alltid går att lita på. Han säger en dag han ska komma och det stämmer varje gång. Dessutom jobbar han snabbt och gör ett bra jobb. Det han skulle fixa till i tvättstugan är klart och nu är det bara min insats som fodras. Innan han började jobba målade jag ju väggar och golv där tvättmaskinen ska stå, och nu är det dags att ge resten av rummet en uppfräschning. Får kanske måla om mig själv också.

Idag är det en underbart solig höstdag och jag borde egentligen jobba lite i trädgården, men efter allt grävande som jag hållit på med tidigare så har axlar och knän tagit stryk. Det får bli några dagars vila ännu. Allt sånt jag inte hinner med denna säsongen finns ju kvar att ta tag i nästa år, för jag är inte det minsta orolig att någon av grannarna ska gå in i trädgården och ta jobbet ifrån mig.

I mitt köksfönster har jag nu två blommor i världens vackraste färg. Jag köpte den här hibiskusen i somras och då blommade den rikligt. Jag räknade till 24 knoppar på den som har slagit ut efter hand, och det har kommit fram nya som jag inte såg tidigare. Det verkar faktiskt som om levande blommor börjar trivas hos mig igen. Jag vet inte riktigt varför, för jag kör samma hårda linje som tidigare....vatten när jag ser att de börjar sloka. Det måste vara riktigt tåliga exemplar jag fått tag på.


36 kommentarer:

  1. Då hoppas vi på att han infinner sig snart och att gräsmattan snart är på plats.
    Din orange hibiskus är något av det snyggaste jag sett. Fint växtsätt och fantastiskt många blommor. Och din vattningsmetod är en av de bättre. Det är ofta bra att låta växterna torka ut innan ny vattning.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är kanske inte inne på fel spår då. Jag minns att min mor ibland vattnade ihjäl sina blommor.

      Radera
  2. Hoppas att han snart kommer och att gräsmattan blir bra ! Blommorna är ju fantastisk fina!
    Svar...Ja det var längesen man kunde handla så i en kiosk!
    Ha en bra dag!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Då håller jag en tumme för att du får gjort det som göras ska idag!
    Fantastiskt vackra blommor 🌺🌺
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trädgårdskillen kom nyss och är i full gång ute i trädgården.

      Radera
  4. Se där, nu har du killen på plats! Hejaheja! Grattis! Din hibiskus är underbart vacker. Den har anpassat sig efter dig skulle jag tro. Din färg också :)
    Gräsmattedagsbra önskas!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Gräsmattan är snart på plats. Här går det undan. Jag ska försöka hålla liv i hibiskusen så länge som möjligt, för den lyser upp hela köket

      Radera
  5. Din hibiskus är ett riktigt praktexemplar. Och du sköter/vattnar den på bästa sätt. Hade förr en handelsträdgård som närmaste granne och trädgårdsmästaren där brukade säga att det är lättare att vattna ihjäl blommor än torka ihjäl dem.
    Toppen att gräsmattemannen är på plats! Måste kännas bra att få det jobbet gjort.
    Kram från norr!

    SvaraRadera
  6. Då hoppas vi att det ska fungera med gräsmattan. Vissa hantverkare fungerar allt med medan andra får man styra upp lite...
    Så fint det blommar i ditt köksfönster och färgen ligger verkligen i tiden nu.

    Kram och god torsdag!

    SvaraRadera
  7. Förhoppningsvis dök han upp, den du väntade på.
    Men vad säger du, gör inte grannarna in och fixar i din trädgård ? : )
    Frostigt idag. VAckert!
    Vilken fin hibiskus! Har haft ett antal under årens lopp. Till slut så tappar de bladen och blir en stor rishög. Är inte så bra på inneblommor. Men jag tror absolut på ditt koncept; vattna när växterna efterfrågar vatten. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gräsmattan blev perfekt. Visst är det konstigt att inte grannarna blir sugna på att två in och göra vid i min trädgård.

      Radera
  8. Nu är det ju sen eftermiddag, så jag hoppas gräsmattan är på plats.
    Läckra blommor i läcker färg!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodå, den är på plats och jag har dränkt in den med vatten.

      Radera
  9. Vilken blomsterprakt!
    Härligt med hantverkare man kan lita på.....troligen väldigt lätträknade.
    Ja att gräva tar på kroppen och du har ju gjort ett mastodont jobb i din trädgård. Jag resonerar som du....det jag inte hinner med i höst har jag kvar att göra till våren ingen risk att någon tar jobbet ifrån oss. Ha en bra kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har haft tur och hittat två väldigt duktiga hantverkare och dem håller vi hårt i.

      Radera
  10. Då hoppas jag att du inte fick vänta förgäves. Det finns inget tråkigare att vänta på hantverkare...
    Å den orange hibiskus är helt underbar - älskar ju också orange:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att vänta är så irriterande. Orange höjer humöret flera grader.

      Radera
  11. Då hoppas jag att du har fått på gräsmattan nu så att du får det grönt och fint.
    Vilken fin hibiskus du har och vilken vacker färg.
    Ha en fin kväll!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allt är på plats nu. Jag är väldigt förtjust i min blomma.

      Radera
  12. Så bra att rörmannen kom och att det jobbet gått bra. Och väldigt bra gjort av dig att ha målat allt. Hoppas och önskar nu att "trädgårdsmannen" också kommer som det är bestämt och att gräsmattan kommer på plats.
    Dina hibiskusar är verkligen vackra. Hade en fin sådan i vår spanska stuga och den gick från att vara i kruka till att bli planterad i en rabatt. Ofta många knoppar men när de slog ut blommade de bara en dag och drog sig sedan tillbaka och föll av efter ytterligare ett par dagar.
    Undrar hur länge dina blommor är i blom-
    Väldigt vackra krukor har du också till dem.
    kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Denna veckan har allt flutit på som planerat. Jag älskar hibiskus. Mina blommor håller sig fina tre dagar innan de skrynklar ihop sig. I morse upptäckte jag 8 nya knoppar. Den ger visst aldrig upp.Jag tycker om kopparsaker och har mycket av den varan i köket; både som prydnad och till att använda.

      Radera
  13. Gissar att jag som bor i/utanför ett mindre samhälle har lättare att få service, inte så många anspråk på tjänster och företagen behöver var kund de kan få, när vi behövt elektriker, kunniga entreprenörer till vattenpumpen kommer de på dagen eller dagen efter, skönt att allt är i ordning nu, kram https://kort.webblogg.se/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi bor med i ett mindre samhälle, och nu har vi hittat bra yngre killar som man kan lita på. De vi alltid anlitat tidigare har precis som vi blivit äldre.

      Radera
  14. Blomman är verkligen fin..jag vattnar mina en gång i veckan men jag hoppar över om jorden känns fuktig.. lycka till med blomman och tvättstugan och ha en riktigt fin helg nu kram Nicki

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det blir alldeles säkert målning i helgen.

      Radera
  15. Det är jobbigt att vänta på hantverkare. De ska komma på utsatt dag/tid. Vi har väntat på rörmokaren sen i december 2021. Han skulle komma bort en kväll, men han sa varken vilken dag-vecka-månad eller år. Så vi får väl se när han kommer.
    Ka en bra dag! Kram Lisa

    SvaraRadera
  16. Så fina blommor och i din färg. Det syns ju att de trivs hos dig.
    Vänta på hantverkare kan vara jättejobbigt. Har varit med om det flera gånger och det är lika frustrerande varje gång. Tider ska hållas, men de kan ju bli försenade på förra stället, enligt dom, så är det kanske.
    Bra att du tänker på att spara kroppen ibland, som sagt, jobbet är kvar.
    Trevlig helg.
    Kram från Wiolettan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lämnar de bara besked att ttden blir ändrad är det ok, men att sitta och vänta och inte veta när de kommer gillar jag inte.

      Radera
  17. Jättefin hibiskus. Det var längesedan jag hade en sådan, men nu blev jag verkligen sugen på att köpa en. Har för mig att mina hibiskusar fick något slags spinn som jag inte fick bukt på, så jag tröttnade. I vilket väderstreck står den? / Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min blomma står i öster, men jag har haft en ännu större som stod vid ett västerfönster. Förr när jag fick spinn på blommor duschade jag den i först jättevarmt vatten och sen iskallt. De blev väl chockade för det försvann, men det finns ingen vetenskaplig undersökning på att det ska hjälpa, så jag hade nog bara tur.

      Radera
  18. Hantverkare skiljer sig ju lite ifrån varandra, vissa ser ju en stolthet i att passa tider medan andra fullständigt struntar i det.
    Hoppas allt är klart nu iallafall.

    Är ju lite lurigt att övervattna en växt, fungerar det så fungerar det.

    Ha en fin lördag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har vi hittat två jätteduktiga hantverkare, och det känns tryggt.

      Radera