tisdag 1 mars 2022

Mer om mig

 Selfie nr 9 är det dags för denna veckan. Det är Klimakteriehäxan som kommer på alla ord vi får som start till selfien. 

Ögonfärg:Grön

Äter inte: Nässelsoppa. Jag har aldrig smakat nässelsoppa så jag vet inte om jag hade tyckt om det. Jag vet däremot att jag skulle inte tycka om att plocka nässlorna även om jag haft handskar på mig. Det hade säkert varit någon fläck på armarna som nässlorna kunnat bränna och det gör förbenat ont.

Musical: Annie. Den handlar om en barnhemsflicka som blir adopterad av en rik man. Min dotter och jag såg den i Köpenhamn för en del år sen. Vi åkte varje år ner till Köpenhamn och såg den musikal som gavs på våren på Det ny Teater. Den traditionen höll i sig i lite mer än 10 år sen kom Corona och satte stopp för det hela. Ett tag blev det förbjudet att åka till Danmark och efter det tappade vi lusten helt. 


Inget för mig: Elcykel...ja inte vanlig cykel heller för den delen. Jag har ingen cykel längre. Jo, förresten...en motionscykel, men den kommer jag ju inte så långt på. 

Hemgjort: Lakritsglass. Min dotter, Ulrika, är expert på att göra glass. Hon har testat att göra många olika smaker, men lakritsglassen är min absoluta favorit.

Värdefullt: Syrum. För mig är det det viktigaste rummet i huset där jag tillbringar mycket tid. 

Halvfabrikat: Mos. När det bara finns nypotatis att köpa är potatismospulvret ett bra alternativ. 

På golvet: Spikmatta. Det äger jag ingen, men jag inbillar mig att en fakir eller om det finns någon annan som har en sådan, så är den med största sannolikhet placerad på golvet.

Mat från Italien: Auberginepasta.

Teaterpjäs: Antigone. I fjor fyllde Helsingborgs Stadsteater 100 år och då spelades Antigone. Det är en klassisk, grekisk pjäs som har några fler år på nacken. 

Obehagligt: Eldsvåda.

Uppskattar: Allt som får mig på gott humör.

36 kommentarer:

  1. Själv har jag både vanlig cykel och elcykel. Den senare är perfekt när det gäller längre sträckor. Numera har jag också cykelhjälm vilket verkligen var på tiden. Så gott med hemlagad glass.

    Kram och god tisdag!

    SvaraRadera
  2. Fin selfie med bra svar! Jag äger ingen cykel alls och misstänker att jag skulle vingla betänkligt om jag skulle försöka efter alla år ...
    Lakritsglass är ingen favorit, men då har jag ju inte smakat din dotters förstås!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min balans är inte heller något att skryta med. Jag är ju lakritsoman, så jag gillar allt med lakrits.

      Radera
  3. Vilket underbart syrum! Där var det ordning och reda vill jag lova! Jag har en cykel men jag vet inte när jag cyklade på den sist. Det kanske blir annat när jag bor i stan. Motionscykel använder jag som uppvärmning på gymmet förstås, men då använder jag inte hjälm! 😲 Visst är det viktigt med humor! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min motionscykel står i mitt syrum så jag inte ska kunna glömma bort den...fast det händer ändå.

      Radera
  4. Kul att kolla din selfie! Nu påminde du mig om att jag har ingredienser till nässelsoppa i frysen, fick det i present och har helt glömt ... Allt som får en på gott humör är förvisso guld värt. Förstår att ditt syrum hör dit!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man måste försöka hitta så många ljuspunkter som möjligt och göra vad man gillar. Då mår man absolut som bäst och för mig är det att sy.

      Radera
  5. Nässelsoppa... nyttigt och helt ok i smak. Är dock flera år sedan jag tillagade. Spenatsoppa är lika gott!
    Cyklar har jag två av, både el och vanlig. Längtar till vårens cykelturer.
    Spinningcykel får funka så länge!
    Ha det fint! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror jag håller mig till cykling inomhus....mindre trafik och det gör inget om jag vinglar.

      Radera
  6. Jag har faktiskt inte heller ätit nässelsoppa. Jag håller mig till kajpsoppan på våren. Min cykel har jag ställt undan, för jag har så dålig balans och är rädd att cykla omkull.
    Nu ska jag också ge mig i kast med veckans selfie!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här selfieutmaningen är jättekul och det är många som hakat på.

      Radera
  7. Jag har ätit nässelsoppa en gång, och det var gott. Har funderat på om jag ska plocka nässlor till soppa, men har inte kommit dit ännu.
    Däremot så plockar jag nässlor i en hink, häller på vatten, sätter på locket. Sen får det stå några veckor ute i solen. Perfekt näring till att vattna utomhus med. Fast det luktar skunk.
    Jag cyklar inte gärna, får så ont av det. Ibland så sätter jag mig på motionscykeln, men får mera ont av den också.
    Ha en fin dag! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nässelplockning får vara för min del. Men jag har hört att nässelvatten ska vara bra.

      Radera
  8. Åå vilka härliga svar och ditt syrum får du nog döpa om till Skrädderi eller Syateljén. Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! När jag var yngre sydde jag ofta på beställning och då var det mer som en syateljé.

      Radera
  9. Roliga frågor och svar.. Den påminner om en bok jag nyligen köpt.. Den heter "En fråga om dagen" det är alla möjliga frågor, boken räcker i fem år.. Rolig grej.. Googla på den så får du se.. Ha en riktigt fin kväll nu kram Nicki

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter som en bok jag skulle gilla. Ska föröka få tag på den. Tack för tipset!

      Radera
  10. Vad trevligt att läsa dina svar. Och roligt att få veta lite mer om dig och lite som också förstärktes.
    Ler lite igenkännande och flera svar hade kunnat var mina. Om det passat med bokstäverna. Ja. inte direkt då de som handlar om handarbetet. Antar att det nu är för sent för mig att komma i gång där. Men annat. Din dotters lakrtisglass skulle jag gärna testa. Tycker mycket om just om lakritsglass.
    Önskar dig en bra vecka.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hemgjord glass smakar helt annorlunda, tycker jag , och smakar den då även lakrits är den oslagbar.

      Radera
  11. Hahaha! Vi har ju redan tidigare kunnat konstatera att vi har ett och annat gemensamt du och jag. Idag är det definitivt de gröna ögonen. Så kul, då slapp vi skriva "ål" till fråga 2 - om vi haft blåa eller gråa ögon alltså.
    Nässelsoppa har jag ätit en enda gång på en trerätters jobblunch. Kan lugnt säga att jag tog en sked av soppan. Lyckades med nöd och näppe behärska mig att inte spotta ut soppan. Det var ju gäster med... Nej, den "delitakessoppan" smakade äckligt. Ungefär som jag föreställt mig...
    Ingen cykel av någon sort här heller och definitivt ingen lakritsglass eller annan glass heller för den delen.
    Pulvermos älskade jag till plankstek på 1980-talet.
    Jättekul att läsa din selfie:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då behöver jag inte bry mig om att smaka nässelsoppa, för jag litar på ditt betyg. Plankstek var det länge sen jag åt nu.Plankorna står bara i skåpet till ingen nytta.

      Radera
  12. Vilken härlig knorr på slutet, klart att vi ska vara på gott humör! Vilket tjusigt syrum du har med grejer och tillbehör fint ordnat på hyllorna. Jag kan inte ens hålla i en nål, aldrig kunnat tidigare och nu med fingerartrosen är allt pilljobb omöjligt.
    Jag gör oftast pulvermos året om eftersom jag är ensam. Inte värt att smutsa ner kastruller för så lite...tycker det blir bra med en äggula och kryddor som piffar upp det. Min spikmatta har kommit bort i flytten, vet inte var den hamnade, kanske i källarförrådet. Kan inte påstå att jag tycker den har hjälpt mig direkt, men nu skulle jag gärna testa igen när jag har ryggproblem. Kanske kiropraktorn imorgon säger åt mig att ligga på en?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi äter också pulvermos lite då och då och som du säger med lite krydda blir det helt ok. Spikmatta har jag inte testat.

      Radera
  13. Att din ögonfärg är grön minns jag från förrförra adventskalendern hos dig. Nässelsoppa äter jag en gång per år, tidigt på våren då nässlorna är späda och inte bränns. Men, det smakar ungefär som spenatsoppa. Lakritsglass lät gott och att syrum är värdefullt för dig kom inte som någon överraskning.
    Sol idag och våren börjar kännas närvarande trots mängder av snö i trädgården.
    Ha en fin dag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilket minne du har! Själv hade jag glömt bort att jag skrivit om gröna ögon tidigare.

      Radera
  14. Kul att läsa dina svar! Jodå, spikmatta, det har jag sedan många år. Om jag använder den så blir det faktiskt i sängen. Jag kan efter en stund somna på den, det blir liksom lite gott-ont.
    Nässelsoppa är jättegott, med ägghalvor i och en klick yoghurt - som grädde på moset.
    Jag cyklar hela året, har två, en tantcykel och en elcykel.
    Kram, Gerd

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har förstått att du cyklar väldigt mycket. När barnen var små gjorde jag det med och då hade jag alltid den yngste i en barnsits på pakethållaren.

      Radera
  15. Kul att läsa mer om dig! Jag gillar inte nässelsoppa men jag avundas dig ditt syrum! Innan vi bytte bostad hade jag också ett syrum där jag kunde härja fritt. Nu syr jag inte så mycket, det är för besvärligt att plocka fram alla prylar.
    Ha det gott! Här har vi underbart vårväder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hekt rätt. Ska det bli något sytt måste det vara lätt att plocka fram materialet annars minskar lusten.Jag är glad att jag har platsen för att ha ett eget syrum.

      Radera
  16. Kul svar. Spikmatta har jag aldrig legat på.
    Nässelsoppa aldrig ätit, men jag har bränt mig på nässlor många gånger.
    Kramiz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den enda kontakten jag haft med nässlor är när jag bränt mig.

      Radera
  17. Heisann, det er så morsomt å lese disse innleggene, noen svar gir smil om munnen! Er det du som har brodert damen på mosjonssykkelen? Godt jobba i så fall ;:OD). Jeg har flere sykler i kjelleren og en mosjonssykkel etter mannen min, stående oppe - ingen brukes. Jeg skulle gjerne ha tatt en sykkeltur på vanlig sykkel, men med hunden min lenka til den, ville det ha vært en ulykkesmaskin!!! Tror neslesuppe er godt selv om jeg heller aldri har smakt det, sundt er det i alle fall. Ha go´hælj ;:OD)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, jag har inte broderat den cyklande damen. Jag borde nog använda min motionscykel mer, men ibland är jag för lat.

      Radera
  18. Som tvilling föds man till tävlingsmänniska, vem är starkast vem kan spotta längst. vem kan cykla fortast m.m. Min man säger ofta att han ser tvillingen i mig...Nu ska jag skryta om att jag var starkast till tolv år, när jag brottat ned honom sa han alltid att han var kissnödig och han skulle kissa på sig, släppte upp honom och han flög på mig igen och åkte ned i backen...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som barn minns jag att man alltid jämförde sig med kompisar eller syskon.

      Radera