torsdag 17 mars 2022

Lång väntan


I selfieutmaningen i tisdags skrev jag att mitt hår var i behov av lite ny färg, och det stämmer. Jag känner mig mycket piggare när jag har lite snygg färg i håret och inte det råttfärgade som jag annars ståtar med. Nu kände jag att det var hög tid för ett frisörbesök. Inte bara för färgens skull, men hela kalufsen är så vildvuxen så jag ser ut som mamma Knota i familjen Hedenhös. Anledningen till dröjsmålet är att jag blivit tvungen att leta upp en ny frisör. Det är allra enklast om jag bara behöver åka ner i samhället. För en del år sen åkte jag till shoppingcentret på Väla, men jag tyckte det tog onödigt lång tid, även om jag alltid var nöjd när jag gick från salongen. Åstorp är känt för att ha många frisörer och många pizzerior så det borde inte vara några problem att hitta en ny, kan man tycka. Tyvärr har jag testat nästan alla frisörer i samhället och inte varit särskilt nöjd, förutom med de som slutat eller sålt sina salonger. 


Men det fanns en salong kvar och dit begav jag mig igår. Det är inte bara en frisersalong utan där säljs även damkläder. Jag tittade bara som hastigast på utbudet, men jag blev väldigt sugen på att utforska mer. Vid disken stod en vänlig dam och undrade vad hon kunde hjälpa mig med. Jag förklarade att jag ville bli klippt och få håret färgat. "Ok", sa hon, "men tyvärr har vi bara en frisör som jobbar för tillfället så det är lång väntetid." Jag har väntat så länge redan så jag tänkte att strunt samma bara de har en tid till mig. Hon undrade om jag varit där tidigare och när jag sa att det hade jag inte såg hon lite betänksam ut. De hade p.g.a. personalbrist svårt att ta in nya kunder. Jag suckade djupt. Hon tittade på mitt hår en extra gång och sa att jag kunde få en tid om ca 1 1/2 månad. Antagligen kände hon medlidande både med mig och mitt hår. Det förvånade mig mycket att jag inte fick en akuttid, för det är verkligen katastrof. 

Nu har jag i varje fall fått en tid till den 17 maj och det ser jag fram emot. Under de här två månaderna får jag antingen  klä mig i slokhatt och mörka glasögon eller leta upp en mössa jag kan dra ner över ögonen när jag går ut så jag inte skrämmer vettet ur de jag möter.


30 kommentarer:

 1. Jag ångrar hemskt att jag slutade färga/tona håret, för nu går det ju inte att göra något åt det längre, nu får jag finna mig i att vara vithårig. Så länge man kan ha mössa när man går ut är jag glad.
  Grattis till att ha fått en tid!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker vitt hår är vackert. Det hade min mor. Mitt däremot är riktigt fåraktigt fult...det som växer ut alltså...resten är i olika nyanser efter att jag varit på besök hos frissan.

   Radera
 2. Jag tycker att du ska gå in där igen och säga att OM de får in något återbud kan du komma med kort varsel. Själv bokar jag nästan alltid ny tid innan jag går ifrån frissan. Varannan gång kör vi hela håret och en gång där emellan tittar jag in och får luggen klippt. Jag är så glad att jag hittat en frissa som jag trivs med och det är promenad avstånd dit - helt perfekt.
  Annars får du väl söka till Gör om mig på Gokväll....om de ff har det inslaget. Du ha en fortsatt bra eftermiddag, jag ska kör lite administrationsarbete nu efter dagens jobb.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bokade också alltid ny tid vid mina besök tidigare,och det ska jag fortsätta med här hos denna nya frissan med ifall jag blir nöjd.Jag läste just i tidningen idag om stylisten i Go´kväll och det verkar som det fortsätter.

   Radera
 3. Då kan du fira Norges nationaldag med en fräsch och fin kalufs. ;) Hoppas du blir nöjd med den hittills oprövade frissan. Det är alltid spännande med en ny, lite som att spela på lotteri. --- Jag måste själv ta fram saxen endera dagen. Såg i mina anteckningar att senast jag gick lös med den i rufset var 19 november. Så lite ans behövs verkligen här också.
  Kram från norr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte så modig att jag vågar klippa mig själv.

   Radera
 4. Man får vara ute i tid. Är nöjd med min frissa och beställer alltid ny tid samtidigt som jag avlägger det tidigare bokade.
  Smidigt!
  Du får väl ta på dej en fin damhatt så länge... 🙂🙃

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog dags för en vårhatt nu.

   Radera
 5. Skam den som ger sig och skönt att du fick en tid. Den långa väntetiden indikerar väl att salongen är uppskattad. Jag tror faktiskt inte är så illa som du själv säger.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att den är väldigt uppskattad så jag ser fram emot besöket.

   Radera
 6. Bra att du fick en tid.Du får använda olika hattar tills du är fixad i håret!
  Svar..Ja det är ett bra råd Vi har fostrat våra pågar så!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli så skönt att få håret fixat.

   Radera
 7. Du är då för rolig! Sån härlig självdistans! Skrattade gott åt detta med en akut tid.
  Kanske kan det komma något återbud.
  Tror man själv tänker mer på håret än vad andra gör.
  I Spanien och oftast här hemma också har jag en keps på mig eftersom jag bör undvika sol i ansiktet. Nej, den är inte på inomhus eller vid matbordet. Har även hatt men den blåser ofta av och så ska jag jaga den.
  Kram och trevlig kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En keps var en bra idé. Du har nog rätt att det är man själv som har mer fokus på frisyren.

   Radera
 8. Om man väntar på nåt gott... Å att få en ny frisyr just på Norges nationaldag är ju heller inte helt fel;-)
  Trodde det bara var långa väntetider för läkarbesök, men uppenbarligen är det lika illa hos frisören. Åtminstone i dina trakter.
  Akuttider - hahaha ingen dum idé alls!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas det bara är tillfälligt som det är sån kö. Det är klart inte lätt för en ensam frissa att serva alla som vill ha tid.

   Radera
 9. Tiden går fort ... men kanske kan du få en återbudstid lite tidigare.
  Jag skulle också behöva klippa mig ... får se om det blir av. :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många föreslår att jag ska höra efter en återbudstid och det ska jag faktiskt göra. Två månader är en lång tid att vänta.

   Radera
 10. Det var en lång väntetid. Då jag ska klippa mig så vill jag göra det nu, och inte vänta flera veckor. Det är en jobbig väntan.
  Du får tona håret hemma själv.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill ha lite slingor också i håret och det vet jag att jag inte klarar av att göra själv så det blir snyggt. Jag får snällt vänta.

   Radera
 11. När man har råttfärgat hår (det har jag också) så är det lika bra att dra ner mössan som på katten, och hoppas att man ser lika söt ut. Men chansen är väl inte så stor! Här har vi också massor med frisörsalonger och massor av restauranger, trots att vi är en liten stad, så det är inga problem att få klipptider i alla fall. Problemet är kostnaden! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är enkelt att få klipptider hos vissa frisörer här med, men det är de som jag testat och inte var nöjd med.

   Radera
 12. Är du helt säker på att hon menade 17 maj 2022? Dagen till ära blir det säkert norsk frilla och norskflaggfärgat. (Det var ett nytt ord som det skriker rött under) Min tanke var att du skulle besöka alla pizzerior och undersöka om det inte fanns någon som även ägnade sig åt hår. Vad bra jag har som bara behöver gå till toaletten och sätta mig på en stol. Det är inte så noga med klädseln även om det brukar skämtas om det. Undra hur många tusenlappar jag sparat sedan S blev min frisör?
  Fredagskram, Bosse

  SvaraRadera
 13. Hahaha! Du är tokig! Nu gör du mig osäker...visst menade hon 17 maj i år...jag får ringa och kolla. Hur ser norsk frilla ut? Norskflaggfärgat får vara nåt som går att tvätta ur då, för jag tänker inte fira Norge hela året. Det låter lockande att boka en tid hos Solveig, men jag tror att resan till Visby kostar mer än ett frisörbesök i Åstorp.

  SvaraRadera
 14. Ett är sedan jag var och färgade och klippte håret... pga av att jqg inte äter är håret frisigt och nött... gissar att min frisörska inte skulle känna igen det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fullt så länge sen är det inte som jag besökte frissan, men det känns ändå som det är för länge.

   Radera
 15. Vilken otur du har..håller tummarna att det är värt all väntan sen..ha en trevlig helg nu..kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas mycket på den här nya frisören. Jag vill gärna kunna bara åka ner i samhället och bli snygg i håret.

   Radera
 16. Den som väntar på något gott väntar inte för länge! Men när det gäller hårklippning låter det långt till 17 maj, men vad du kommer att njuta den dagen. Ny frisyr och ny färg, du kommer att vara jättefin (och troligen också belåten).
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir en lång väntan men jag får försöka stå ut.

   Radera