tisdag 15 februari 2022

Jag en tisdag

 Dags för ny Selfie, som Klimakteriehäxan ger oss stödord till. Jag har kanske inte rätt tolkning på alla ord, men då får man chansa.


Morgonvana: Kaffe. Här finns inga alternativ. Det är bara kaffe som gäller.


Djur: Elefant. Det är ett djur som påminner väldigt mycket om mig i kroppsformen och dessutom är vi lika graciösa.

Ost: Tilsiter.

Sällskapsspel: Rummikub.

Dricker aldrig: Blåbärssaft.

Litterär figur: Teskedsgumman.

Njutbart: Nybakat bröd.

Äter gärna: Dim sum.

Dans: Moonwalk.

Beatles-hit: Kansas City.

Vid datorn: YouTube.

TV-serie: Elementary.

Det jag är lite osäker på om jag tolkat rätt är dansen. Moonwalk räknas kanske inte som dans, men det är i varje fall väldigt svårt och man måste ha lite taktkänsla. När Rasmus gick på lågstadiet var han väldigt intresserad av fotboll och jag fick agera målvakt titt som tätt när han skulle träna. Det var väldigt viktigt att ha en unik målgest och visa upp efter att man gjort mål, berättade han för mig. En helg han var här tyckte han att vi skulle kolla upp vilka olika målgester det fanns, så vi parkerade oss framför datorn och letade upp en massa videoklipp. Det var faktiskt riktigt kul, för jag fick se det som var viktigast i en fotbollsmatch...nämligen målen. Sen zoomades målgöraren in och vi kunde titta på både volter, honnör och dans. Det bästa var att jag slapp lyssna på en snusförnuftig sportkommentator som analyserade varje boll och passning. I stället kunde jag lyssna till musik. Till många av klippen spelades Michael Jackson-låtar och därifrån var steget inte långt till Moonwalk.

Rasmus undrade hur han bar sig åt, så vi surfade runt på nätet tills vi hittade en instruktionsvideo. Sen började vi träna. Det var inte alls lätt, kan jag tala om. Man skulle skifta att stå växelvis på tå eller på hela foten samtidigt som man vickade på höfterna och förde ena foten bakåt. Det gällde verkligen att hålla tungan rätt i mun. Jag vill väl inte påstå att det jag framförde påminde om Moonwalk. Det dröjde däremot inte länge förrän Rasmus fått kläm på det hela. Man måste nog ändå ha en vit handske på ena handen om man ska kunna dansa som Michael Jackson. Hans berömda handske var glittrig och full med ädelstenar, men jag hittade bara ett par luddiga vita vantar i min låda, och de fick duga. Vi delade rättvist så vi fick var sin.

Övriga familjemedlemmar befann sig nog i chocktillstånd för det finns varken foto eller filmbevis från händelsen, vilket jag är oerhört tacksam för.

34 kommentarer:

 1. Ha ha bra och roligt inlägg..hade velat se er dans på film.. ha en riktigt fin tisdag nu kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är faktiskt tacksam att ingen kom på idéen att filma.

   Radera
 2. Kul selfie!!! Avnjuter den tillsammans med de sista dropparna av mitt obligatoriska morgonkaffe. Det där med att vara graciös som en elefant, det är jag välbekant med ...
  Bara att hänga med!

  SvaraRadera
 3. Kul att ta del av din selfie! Känner igen mig på morgonkaffebilden, man kan ju bara inte vara alert innan livsandarna har vaknat. Jag älskar elefanter men har en helt annan kroppsform men kan kanske vara lite klumpig ibland.
  Ha det gott och var rädd om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror de flesta känner igen sig när det gäller morgonkaffet.

   Radera
 4. Strongt av dig att prova på Moonwalk tycker jag. Jag skulle aldrig klara det.
  Ha en fin fortsättning på veckan!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill inte påstå att jag klarade av det heller.

   Radera
 5. Ja, kaffet är ett måste på morgonen. Jag är lika vig som en elefant, känner mig lika klumpig. Dansen hade varit kul att se.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vanlig vit vante fungerar också!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Ärligt talat så tycker jag att det är väldigt synd att bild- och filmbevis saknas. Tänk så roligt det hade varit att se det nu.

  Njut nu av en härlig födelsedag!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, jag vet inte om jag håller med dig där. Det blir fest med tårta ikväll när Rasmus kommer hit.

   Radera
 8. Himla synd att ingen förevigade Rasmus och dig=) Jag började också som du med kaffe och elefant men sen tog det tvärstopp, tur att jag har många morgonvanor. O'boy smakar alldeles för lite choklad tycker jag. Jag måste ha riktig kakao och bara lite socker som jag rör ihop med grädde =) Kul att du också hänger på! Ha en fin eftermiddag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att smaken är så olika så allt går åt.

   Radera
 9. Nu blir jag imponerad .... moonwalk. Tror inte övriga familjemedlemmar befanns sig i chocktillstånd. Dom var nog så fulla av beundran att dom glömde föreviga händelsen.

  Kram

  SvaraRadera
 10. Vilken härlig story om dina och Rasmus fotbollsäventyr. Har ju varit målvakt själv, på riktigt alltså, så jag har "full förståelse" för ditt underbara "tillägg" till dina svar.

  Sedan ser jag att kaffe, elefanter och Tilsiter ost är väldigt poppis bland deltagarna - hahaha:-)

  Moonwald däremot är du ensam om:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag upptäckte också att vi var många som hade nästan samma svar på en del uppgifter. Moonwalk är inget jag försöker mig på mer. En gång får räcka.

   Radera
 11. En sådan härlig historia! Och visst kan Moonwalk vara dans!
  Maten du nämner har jag sldrig hört tslas om. Får googla. Ej heller Bratleslåten...
  Då ser vi likadana ut då... och tör oss på samma sätt
  Kul att läsa! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. En elefant är kanske inte så rörlig, men har i varje fall pondus.

   Radera
 12. Jätteroligt att läsa dina svar med uppiggande bilder. Och en hel del igenkännande både i svaren som jag hade men jag kunde stämma in i ytterligare en del av dem. (Passade dock inte med mina bokstäver)
  Vad gäller "moon walk" var det väl steg/dans som Michael Jackson ägnade sig åt. Bra gjorde han det ju dessutom. Rolig berättelse om hur du och Rasmus la er i träning inför detta med "moonwalk" och jag är säker på att ni gkorde succé.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rasmus och jag har gjort många kul saker tillsammans.

   Radera
 13. Elefant-vig är jag också. Inte det sämsta...Dim sun måste jag googla på, kunde vara vad som helst, men förmodligen asiatiskt i alla fall. Kul att lära sig något nytt. Måste också lyssna till Kansas City för den var inte alls bekant så här på raken.
  Moonwalka vidare, bra jobbat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kansas City är nog ingen låt man hör särskilt ofta.

   Radera
 14. En härlig selfie!
  WOW ... Moonwalk! Åren går fort, men jag minns faktiskt dina fotbollsträningar med Rasmus :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev mycket träning för en del år sen.

   Radera
 15. Nu har jag fått mig ett gott skratt igen! Såg för mig en elefant med vit handske göra moonwalk, som jag absolut tycker är en dans. Sådana här saker som man gör med barnbarnen glömmer dom aldrig. Det har jag bevis för. Så även om ni inte fastnade på bild, så finns ni nog på mångas näthinnor! Ha det bra! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer. Vissa saker sitter som fastnaglade i minnet.

   Radera
 16. Moonwalk är nog ingen ide för mig att satsa på, låter ju som en enkel biljett för mig till lasarettet.
  Men en vit handske ska jag nog kunna ordna iallafall. :)

  Ha det fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag höll mig i ryggstödet på soffan när jag tränade annars hade det nog varit riskabelt.

   Radera
 17. Heisann, ååå er det dim-sum det heter, kinesiske små sur-søt-retter. Det ante jeg ikke. Godt å få litt mer kunnskap i matveien. Når det gjelder Beatles låter så finnes det vel en eller flere titler for hver bokstav? Hvilken enorm utgivelse de hadde!
  Ha en fin dag ;:OD)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beatles-låtar finns det i massor, men jag är inte så bekant med alla.

   Radera