torsdag 22 oktober 2020

Huvudbry Jag brukar handla receptfria varor på nätet. Det är både bekvämare och billigare än att gå till apoteket eller de butiker som ofta säljer den här sortens varor. Sista gångerna jag beställt har jag valt hemkörning. Frakten är alltid gratis och detta alternativet är toppen. Nu får jag paketet levererat hem till dörren bara någon dag efter att jag beställt. En utmärkt service!

Jag har ett litet miniapotek hemma med huvudvärkstabletter, näsdroppar och annat som behövs för vanliga förkylningssymptom. Förutseende som jag är så har jag också alltid lite huvudvärkstabletter med mig i väskan när jag åker iväg någonstans. Förr var det lite besvärligt när man skulle ta en tablett och det inte fanns något i närheten att skölja ner den med....såvida man inte tänkt till lite extra och hade något drickbart med sig.

Sen kom de munsönderfallande tabletterna. De har förenklat livet avsevärt. Nu är det bara till att stoppa tabletten i munnen och den smälter på tungan snabbare än snabbt.......om man lyckas få den ur sitt hölje dvs. De här tabletterna är förpackade i kartor där man kan riva av hur många som behövs. Tidigare kunde man bara trycka ut själva tabletten utan någon större muskelstyrka. Det är slut med det nu. Jag talar alltså om Alvedontabletterna. Att riva av en tablett från kartan är ingen konst, men sen börjar strulet. Det finns en liten pil på folien i ena hörnet som visar att det är där man ska ta tag och börja dra. Det är inte några svårigheter med att få loss den där lilla flärpen, men sen är det stopp. Jag vet inte om jag använder fel taktik eller jag inte har så starka nypor, men den här förbenade tabletten är nästintill inbrottssäker. 

Mitt tålamod säger ganska snabbt åt mig att plocka fram en kniv och skära ett litet jack i folien så jag kan trycka ut tabletten...eller tabletterna, för vid detta laget har huvudvärken ökat i styrka. När jag är hemma är det inga problem, men hur ska jag göra när jag åker iväg någonstans? Jag kan inte köra runt med en kniv i väskan ifall jag skulle bli stoppad av polisen. Jag inser att jag har bara två val vid sådana tillfällen....att stå ut med huvudvärken eller riskera att bli anklagad för brott mot knivlagen.

28 kommentarer:

 1. Förlåt. Du skriver så bra & roligt att jag kan inte låta bli att skratta år eländet. Är rädd för att du kommer att förblöda på hemmaplan eller bli inspärrad på häktet för ditt sistnämnda.
  Vad bra att få det hemkört. Jag har länge tänkt skriva ett kåseri om förändringens vingslag. Där jag nu inte längre kan skruva av locket på burkarna med ex. Levaxin. Ibland är det så dumt så jag har lust att skrika. Först gör de tabletterna färgglada så alla barn vill ha "godiset". Sedan stänger de till så de som behöver dem inte kommer åt dem.
  Jag har alltid haft alvedon med mig. Men det är sällan jag använder dem själv. Tänk om de som jag "bjuder" på är äldre än jag är. ;)
  Regnkramar från Visby

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag retar mig också på Levaxinburken. Först ska man försöka "lägga pussel" innan man kan öppna den. Idiotiskt!

   Radera
 2. Nej, en kniv i väskan är kanske inget bra alternativ men visst är det märkligt att vissa saker ska vara så svåröppnade!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är precis som om någon vill att man inte ska använda dem.

   Radera
 3. Många knäppa förpackningar finns det. Glödlampor t ex. Det är rena turen om man lyckas få ut dem hela ur den hermetiskt tillslutna plasten.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är många gånger svårare att öppna förpackningen än att sen använda produkten.

   Radera
 4. Jag tycker som du att det är svårt att få ut saker ur förpackningen!
  Ha en bra dag!
  Och sköt om dig!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Man börjar misstänka att det pågår någon tävling mellan förpackningstillverkarna: "Vem lyckas göra den mest svåröppnade förpackningen? Exklusiva priser i potten!"
  Varje söndag när jag ska fylla på min "giftdos" för kommande vecka tänker jag på alla som t.ex. har söndervärkta händer. För dem måste det vara ren tortyr.
  Häromdagen beställde jag för första gången medicin över nätet. Paketet levereras hem till mig i eftermiddag/kväll. Snabb och bra service! Internet är toppen — när det används på rätt sätt.
  Norrbottnisk kram!

  SvaraRadera
 6. Bästa Gunnel; kan inte låta bli att skratta trots allt!
  Ta en en liten vattenflaska med dig till vanliga Alvedon så slipper jag oro mig för fler skador du får!
  Jag använder också hemkört, även recpetbelagda numera. Om det inte är något akut jag behöver.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha1 Tack för omtanken! Jag får nog göra så.

   Radera
 7. Är så brottsligt att ha med sig. En lite nagelsax i handväskan känns väl inte så hotfullt? Tur att det finns tabletter som kan lindra ett huvudvärkselände!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huvudvärk kan vara väldigt enerverande.

   Radera
 8. Jag kan hålla med. Men attans så roligt du skriver, haha!
  Dottern och jag höll på att inte få upp korken på en vanlig LOKA vattenflaska, det ni!
  Annars har jag ständiga problem med att öppna ögondroppsflaskorna. Den ena sorten går alltid an men den andra, där får jag använda tång! Har frågat på apoteket om de har något hjälpmedel. Nix. Inte konstigt att en del anlitar hemtjänsten med att ta droppar.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inga problem med att öppna ögondroppsflaskan, men däremot att droppa i ögonen. Dropparna hamnar överallt utom där de ska.

   Radera
 9. Hahaha! Du har faktisk två val till här:
  1. Byt till Ipren.
  2. Köp en mini schweizisk armékniv. Det konfiskeras inte. Du får tandpetare, pincett, bagelfil och en sax på köpet. Kostar 175 kronor och finns alltid i min handväska, precis som en vattenflaska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! En sån kniv måste jag ha. Då kan jag fortsatta med mina Alvedon.

   Radera
 10. Knepigt! Men kanske kan en liten flaska med vatten göra susen. Jag brukar ja med det för ofta blir jag törstig när jag är ute. Och med vatten till hands fungerar med en vanlig alvedon. Men man kan ju undra hur de tänkt sig som skapat tabletterna som kräver kniv för att kunna inmundigas. Här krävs klart utveckling av förpackningen.
  Kanske kan vi med gemensam kraft skrida till verket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska försöka komma ihåg att ta med en flaska vatten tills tabletteländet löst. Man borde kasks klaga lite mer högljutt så pillertillverkarna vaknade.

   Radera
 11. Trots eländet med förpackningarna, så kan jag inte annat än sitta här med ett stort leende så här på fredagsförmiddagen! Hög igenkänningsfaktor angående eländet med vissa förpackningar. Jag får Alvedon på recept och då ligger de i burk ... och de går i alla fall fortfarande lätt att öppna :)
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns burkar också som kan var knepiga..t.ex. den som Bosse skrev om. Där måste man först pussla ihop två pilar innan den går att öppna.

   Radera
 12. Det är väldigt många sorts förpackningar, som är näst intil inbrottssäkra! Den som har värk i sina händer har fullt sjå! Risken att bli tagen för vapeninnehav får man ta, för huvuvärk är värre! Ha en bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja, huvudvärk är inget man vill ha.

   Radera
 13. Jag gör som du, köper receptfritt och även mina receptbelagda mediciner på nätet, högst två dagar innan man har dem hemma och "early bird" levererat dem och lagt i postlådan... Så otroligt bra service i coronatider....

  SvaraRadera
 14. Det var ju ett enkelt och bra sätt att inhandla medicin på, hem till dörren gratis, inte dåligt.
  Måste bara le åt din beskrivning av besväret med tabletterna. Känner igen mig i detta, men då gäller det burkar som är besvärliga.
  Nej, riskera inte att bli haffad av polisen.
  Gör som jag. Ta ur några tabletter hemma och lägg dom lösa i en liten dosa eller plastpåse, lätt som plätt.
  Trevlig helg.
  Varm kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får kanske göra så tills förpackningarna ändras.

   Radera