tisdag 6 oktober 2020

Besiktning

 

Idag på förmiddagen har jag en tid hos bilbesiktningen. Även om det inte gör lika ont som att gå till tandläkaren så är det lika nervöst. Det har poppat upp sådana här ställen i nästan vart kvarter nu, tycker jag. Idag är det många som slåss om kunderna. I och för sig är det bra, för då kan man jämföra priser. Det skiljer ganska rejält mellan besiktningsställena här runt ikring. 

När bilen fått sin dom hinner jag köra hem och äta lunch innan det är dags för nästa besiktning, nämligen mitt finger. Jag har fått en återbesökstid för sköterskan ville kontrollera så det läkte bra. Jag har inget obehag av det längre. Det är mest att det är lite bakvänt att hela tiden spreta med fingret. Så fort jag ska i närheten av något vått måste jag ta på en gummihandske. Det var väldigt viktigt att det inte blev blött. Om en vecka ska stygnen tas bort och sen är jag redo för nya äventyr. 

Det finns ju skor med stålhätta för att skydda tårna. Jag vet att Göran hade sådana skor när han jobbade. Kanske finns det handskar med stålfingrar, eller i varje fall ett slags stålfingerborg längst ut. Fingerborgar är jag van vid, så de vet jag hur jag ska hantera. Jag kan inte sy utan ett sånt på fingret. Det har blivit en vanesak så jag sätter automatiskt fingerborgen på så fort jag ska sy något för hand. Jag har faktiskt en hel del att välja mellan.

Sen fotot togs har det tillkommit ganska många. Kasthyllan hittade jag på en loppis och de små facken är helt perfekta för fingerborg. Givetvis använder jag inga av dessa. De står där bara som prydnad. Jag har från väldigt många länder, för mina barn och deras respektive köper till mig så fort de åker iväg nånstans där jag inte själv varit. 


40 kommentarer:

 1. Fint att det gick bra med bilen och fingret.. Jag kan inte hantera knivar utan att skära mig, min sambo brukar ropa stopp jag skär ha ha han är van att jag skär mig jämt så han är väl less på att skjutsa mig till läkare fniss.. Jag äger inte en enda fingerborg men jag skulle onekligen behöva en.. Ha en fin fin dag och var rädd om fingrarna.. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte första gången mitt finger råkat illa ut, men jag har aldrig behövt få sytt det tidigare.

   Radera
 2. Då önskar jag lycka till med både bilen och fingret! Bilbesiktning är alltid lite spännande, för man vet ju aldrig vad de hittar på.
  Så många fingerborgar du har! Min Krister hade en sån där hylla när han var liten, som hans samlade småprylar i. Undrar var den befinner sig i dag.
  Ha en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kasthyllor är bra till småsaker, men de är tydligen väldigt populära för det är svårt att hitta såna ute på loppisar nu....eller kanske jag bara haft otur. Jag hade nämligen behövt en hylla till.

   Radera
 3. Hoppas det gick bra på besiktningen både med bilen och fingret. Man kanske skulle uppfinna en vante/handske med fingerborgar i toppen! Skulle nog rädda många fingertoppar. Ha en bra fortsatt dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Båda besiktningarna blev godkända.

   Radera
 4. Många besiktningar blir det. Hoppas alla gick bra!
  Nä, se fingerborg, det var hundra år sen jag använde, oj har nästan glömt bort att de finns.
  Rejäl samling hos dig.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det avlöpte utan problem på båda ställena idag.

   Radera
 5. Hoppas att bilen fick godkänt och kan rulla vidare. Så skönt att ditt finger läker bra. Husse hade också skor med stålhättor när han jobbade vilket var en nödvändighet.

  Kram och god tisdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu kör jag säkert ännu ett år.

   Radera
 6. Hoppas att bilden passerade nålsögat på besiktningen men det gjorde den säkert. Håller givetvis också tummarna för att fingret läker till belåtenhet. Gillade verkligen din tanke här om att det borde finnas handskar med inbyggda stålhättor. Kanske något du kan uppfinna. Ser ett kommande Nobelpris där till dig.
  Vad gäller fingerborgar så vet jag att mamma och mormor hade dem. Men jag har nog aldrig använt någon. Jodå, jag har ett par stycken. Måste säga att din samling av dem är präktig. Kul att se och samla på dessa.
  Ha det så bra och trevlig fortsatt vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Kan jag tro se fram emot ett Nobelpris någon gång? Jag ska genast sätta igång och fundera.

   Radera
 7. Hoppas det gick bra både med bilen och fingret.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag hade jag turen med mig på båda ställena.

   Radera
 8. En sådan fin samling! Har nog aldrig ägt en fingerborg. Funkar ju att sy ändå. Sannolikt en vana.... Krya på fingret, så att det blir riktigt bra. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte sy utan fingerborg, men det är nog som du säger en vanesak.

   Radera
 9. Vilken rolig samling av fingerborgar. En fröjd att titta på. Titta men inte röra är kanske rätt uttryck här;-)
  Hoppas bilen klarade besiktningen. Jag har till i januari på mig med min bil. Som du säger, det är alltid pirrigt.
  Skönt att du har inte några besvär längre med ditt finger. Gissar dock att du inte gör om att formklippa dina buskar utan vettiga handskar. Men man lär sig ju alltid den hårda vägen, eller hur;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag lärde mig verkligen den hårda vägen denna gången. Jag ska tejpa fast ett par handskar på häcksaxen så jag aldrig glömmer ta på dem.

   Radera
 10. Härligt att både bilen och fingret lättade kan ropa: Hurra, vi klarade besiktningen! ;)
  Jag har också en samling fingerborgar, dock obetydlig i jämförelse med din.
  Typkast är perfekta att ha småpryttlar i. Min familj var goda vänner med en "tryckeri"-familj och jag hade turen att få tre kast när tryckeriet skulle moderniseras. Ett kast gav jag bort men två hänger (fullproppade!) på väggen i arbetsrummet. Kul att titta på alla söta små saker. En del av dem är från min mammas barndom.
  Här har det regnat och blåst hela dagen. Hoppas ni har bättre väder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag skiner solen tillfälligt, men det blir inget trädgårdsarbete för mig än.

   Radera
 11. Härligt att båda besiktningarna gick bra.
  Jag har sytt mycket, men har aldrig använt en fingerborg, jag äger inte ens någon.
  Din samling är fin, och det är fint med prylhylla.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag beundrar de som kan sy utan fingerborg. Jag tycker det gör så ont när jag ska trycka genom nålen så det är en omöjlighet.

   Radera
 12. Skönt att bägge besiktningarna gick bra! Vilken fin samling fingerborgar du har! Jag har en, men den vet jag inte var jag har. Synd, för den har varit min farmors ...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du hittar den. Så roligt att ha kvar en så gammal fingerborg.

   Radera
 13. Jag hoppas att både bilen och fingret gick igenom besiktningen med godkänt!!
  Sv..Idag har jag tagit nya tag!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Wow, vilken härlig samling av fingerborgar! Det känns son "se men inte röra" när man kikar in i skåpet. Alla behöver en fredad zon, också fingerborgar!
  Skönt att besiktningarna gick bra!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är det se men inte röra som gäller. Enda gången är när de ska dammas. Har funderat på att sätta nåt glas framför, men jag måste kunna öppna det när jag ska sätta in fler.

   Radera
 15. Försöker nu för tredje gången att skriva en kommentar. Få se om den här fastnar...
  Man kan samla på myccket t.ex. tomtar ... det tror jag är ganska vanligt. Tycker nog att din fingerborgssamling slår tomtesamlingarna.
  Imponerande och vacker.
  Hoppas att fingret läker som det ska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra att kommentaren gick igenom nu. Jag har förstått att en del har problem med kommenterandet. Irriterande till tusen.

   Radera
 16. Hoppas att det gick bra med både bil och finger idag....ja var rädd om dig nu så att det inte händer nåt annat med fingret <3 Vilka fina fingerborgar, vad kul att du samlar på såna men det var kanske ganska logiskt ;) Kram på're

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja samlingen kanske inte förvånar eftersom sömnad är mitt stora intresse.

   Radera
 17. Besiktning av bil kan vara nog så nervöst, för det kan bli dyrt.
  Fint att fingret också fick sin besiktning, viktigt med våra händer, vi använder dom till så mycket och då vill vi att dom ska fungera fint.'

  Din fingerborgshylla med innehåll, gillar jag verkligen. Det var en annorlunda och rolig grej, att samla på dessa små fina tingestar.
  Var rädd om dig, både med och utan skyddshandskar.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tar det väldigt lugnt för tillfället och håller mig ifrån alla vassa saker.

   Radera
 18. Hoppas båda besiktningarna gick bra. Sådant är alltid lite nervöst. Kan också bli dyrt utan att det går att styra själv.
  Härlig samling du har. Synd vi sålde alla våra fingerborgar. De i porslin var tuffast tyckte jag.
  Helgkram, Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får kanske använda några av mina fingerborgar nästa gång jag ska ut i trädgården och klippa. Tillskärarsax eller häcksax......lika farliga att använda.

   Radera
  2. Det gäller att vara försiktig i alla lägen. Jag lyckades igår skada två fingrar när jag löste korsord. När jag suddade gjorde jag en vanlig rörelse. Men klamrarna (stavas det inte så?) höll inte tätt utan stod vassa uppåt.

   Radera
  3. Ajas! Det lät inte bra.

   Radera
 19. Då önskar jag att besiktningarna gick bra och håll dig torr! Vilken ljuvlig smaling fingerborgar du har; det är vid såna bilder jag tänker att jag kanske skulle samla jag med? Det brukar gå över fort!
  Måste kika in på söndagen MM också!
  Trevlig helg önskar jag!
  Kram

  SvaraRadera