onsdag 21 augusti 2019

Hon som bestämmer


Jag har så smått börjat med mina skogspromenader igen och det känns väldigt bra. Kondisen är inte som förr, men jag räknar med att den ska förbättras efter hand. Så blir det klart alltid när man håller upp en längre tid, men nu är jag i varje fall igång. Bättre sent än aldrig. Jag har en sådan tur att Ulrika numera slutar jobba vid middagstid på onsdagarna. Då hämtar jag henne på hennes jobb och sen åker vi hem till mig och äter lunch. Därefter tar vi en skogspromenad och sen åker hon hem. Det är alltid skönt att gå i skogen men det är betydligt trevligare när man har en  promenadkompis. Vi hinner ventilera mycket under vår promenad, så även om jag är kroppsligt trött så är hjärnan pigg.

När jag pustat ut en stund har jag världens energi att göra saker här hemma. Det är tur, för listan på sånt som måste göras är lång. När jag lyckats stryka något som blivit klart kommer jag i regel på något nytt, så den tycks aldrig ta slut. Det är egentligen inte meningen heller, för jag kan inte tänka mig något värre än att en dag behöva tänka:"Vad i all världen ska jag göra idag?"

Jag har två listor som jag tittar på ganska ofta....en att-göra-lista, som består av saker som ska göras praktiskt både ute och inne här hemma. Sen har jag en lista med sånt som jag drömmer om att kunna göra någon gång. Den listan innehåller bara roliga saker och aldrig några "måste-grejer". Jag har inget riktigt system för de här listorna som att efter tre eller fyra måstegrejer ska jag välja en sak från underhållningslistan. Här går jag enbart efter humör och känsla. Det bästa är att jag är den som har sista ordet när det gäller vad jag ska välja. Jag gillar att vara den som bestämmer......över mig.

20 kommentarer:

 1. Så skönt att du orkar ta lite skogspromenader igen - och så bra att Ulrika följer med.
  Du verkar ha ett bra system med två olika listor - och du bestämmer helt själv vilken av dem du vill använda just för tillfället :)
  Ha en bra dag och en trevlig onsdagspromenad!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser fram emot promenaden.

   Radera
  2. Måste svara på din kommentar hos mig idag. Jag förstår att du menar att det är ett vanligt inlägg och inte någon "utmaning", men många av mina inlägg är just det - helt vanliga alltså. Kollade de sista 10 dagarna - där finns 6 "vanliga" inlägg :)
   Kram

   Radera
 2. Jag menade att du är svampexpert och att inlägget idag passade så bra in på ditt intresse.

  SvaraRadera
 3. Så skönt att du har blivit piggare, och kommit tillbaka till bloggvärlden.
  En liten promenad är bättre än ingen alls.
  Hihi, jag brukar också bestämma över mig. Det blir lixom bäst så.
  Jag är själv inte riktigt tillbaka till verkligheten. Men jag jobbar på det. Stefan och jag har fått tillbaka våra liv och vårt hem. Och det är skönt. Både tjejerna flyttade v 31, men Therese med familj har fortfarande saker här inne, men det gör inget, för de är inte ivägen.
  Må väl Vännen! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tar alltid lite tid att landa efter en resa.

   Radera
 4. Bra listor. Den andra listan speciellt. För mig är det så att jag kommer på vad jag skulle vilja göra någon gång, men sedan glömmer jag det. Skriver jag upp det... så kanske jag gör slag i saken vid något bra tillfälle.
  Välkommen tillbaks till bloggen! Och lycka till med skogspromenaderna. All form av rörelse är bättre än ingen alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Skogspromenader är härligt.

   Radera
 5. Att gå i skogen är en lisa för själen, så det förstår jag att du mår bra av!
  Visst är det jättebra när man får bestämma över sig själv.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt plötsligt kunde jag inte svara på mina kommentarer direkt, och då hade jag velat kunna bestämma över datorn, men sen huxflux löste det sig.

   Radera
 6. Bra att du har blivit piggare!!
  Dessa manglar var livsfarliga.
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur man slipper ifrån sådana vidunder idag.

   Radera
 7. Kondition är verkligen en färskvara vilket man snabbt blir varse om. Härligt att du är igång med promenaderna igen och visst är det trevligt med en promenadkompis. Jag gillar upplägget på dina listor för minst lika viktiga är saker som vi hoppas på att kunna göra längre fram.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får inte glömma bort sådant som sätter lite extra piff på tillvaron.

   Radera
 8. I dagens läge tycker jag att extrapiffen är viktigast!

  SvaraRadera
 9. Det är så trevligt att läsa att du är på banan igen och du kommer att få ett positivt kvitto av de där promenaderna. Sedan blir det en bonus på onsdagarna för visst är det oftast roligare att ha ett sällskap med där man både kan prata, lyssna och vara tyst en stund ibland. Jag som är "listornas man" sedan grabb förstår dina listor och visst är det toppen att vara chef över rolighetslistan.
  Torsdagskram från Visby

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var ute en timme i skogen och kände mig som en helt annan människa efter det....bästa medicinen. Hoppas detta kan bli en rutin om onsdagarna. Chefsskapet passar mig perfekt....åtminstone över mina egna listor.

   Radera
 10. Att promenera är alltid skönt och jättekul att du har fått Ulrika med dig. Det är trevligast att ha sällskap.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man orkar gå mycket längre när man har sällskap. Kanske för att man inte tänker på hur många steg man tar,

   Radera