måndag 19 augusti 2019

Längesen sist


Det är evigheter sen jag skrev ett blogginlägg, känns det som. En del har ändå hänt hos oss, för det är ju inte så att livet stannar upp bara för att man inte känner sig på topp. Både Göran och jag har blivit ett år äldre och klokare......vad vi nu ska göra med all denna klokskap. Normalt sunt förnuft räcker långt.


Av våra barn fick jag ett citronträd och det trivs verkligen hos mig. Till en början stod det vid garageväggen, men efter att jag flyttat in det på altanen var det som rena trolleriet. Det slog ut nya skott och det kom massor av blommor och jag fick även syn på flera små citroner. Jag hoppas det kommer att ge stor skörd när det väl kommer igång, för citroner har jag verkligen behov av på altanen.


Det vimlar  av getingar, flugor och annat otyg när vi sitter och äter. Då läste jag om ett ypperligt sätt att skrämma iväg inkräktarna. Man skulle dela en citron och sticka ner kryddnejlikor i den. Jag delade ett antal citroner och dekorerade med kryddor. Sen placerade jag dem i ett smalt avlångt fat, och det blev en riktigt tjusig bordsdekoration. Dessutom hjälpte det till att hålla de objudna gästerna borta.


Vi har även haft Luxemburgbesök och det är alltid uppskattat. Zoe har ärvt släktens pysselgener så det har blivit många timmar i hobbyrummet. Hon älskar att rota i mina lådor och hon vet att hon får använda precis vilka material hon vill. Jag tycker bara det är bra att det blir lite åtgång på allt jag samlat på mig. Det tillverkades dockor, tvål, bordsdekorationer och mycket annat. Hon saknar inte fantasi och det är så härligt. Varje gång hon är här hittar hon saker som hon undrar ifall hon får ta med sig hem.......och det får hon givetvis. Tyvärr fick inte allt plats i hennes resväska, och hon blev lite besviken. Men vi kom överens om att när jag åker ner i oktober så plockar jag med mig det som fick lämnas kvar.  Katarina hade en jättebra idé. Hon föreslog att jag kunde ta med en del hobbymaterial, för hon har fixat till ett pysselrum nere i Luxemburg. Perfekt! Då kan jag kanske få lite bättre plats i mitt rum.

Zoé är så kramgo och en dag sa hon:" Mormor jag tycker om att vara hos dig". Sen berättade hon att hennes kompis mormor bodde i Luxemburg. Det är klart lite skillnad mot att bo 100 mil från varandra som vi gör. En kväll när vi gick hem från lekplatsen pekade Zoé på grannens hus och sa:"Om jag och min mamma och pappa hade bott där kunde jag gått in till dig när jag ville." Då sved det lite i hjärteroten. Mina barn hade liknande idéer när de var yngre. Det fanns en villa precis nedanför Björnåsbacken som de försökte övertala mina föräldrar att köpa. Motiveringen var att då kunde de cykla dit på eftermiddagarna när de slutat skolan. Jag vet att min mor inte hade haft något emot det, men ibland går saker och ting inte att fixa hur gärna man än vill.

22 kommentarer:

 1. Så mysigt att Zoe har varit på besök. Det är verkligen stor skillnad när man bor 100 mil bort så då får man verkligen ta vara på dagarna. Jag är tacksam för att lilla S bor så nära men vi rår ju knappast över var barnen bosätter sig.

  Så smart sätt att mota bort ovälkomna flygfän. Dessutom så blev det verkligen en vacker bordsdekoration. Det tipset gör jag en notering om. Getingar har vi inte så många men däremot så har det varit gott om mygg.

  Kram och ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mygg har vi här med och jag som aldrig brukar bli stucken annars har varit myggens favorit i år.

   Radera
 2. Jag känner igen mig själv när du beskriver dina och Zoes känslor, för så var det för mig och mina barnbarn också. När de äntligen hamnade i Sverige hade de inte någon större nytta av en mormor, fast jag har ju hjälpt dem lite med den krångliga svenska grammatiken.
  Det där citrontipset var bra och jag har ett jag också.
  Här i området är det många katter och när man gjort i ordning i en rabatt älskar de att använda den som toalett. Då tar jag ett par citroner och zestjärnet med mig ut river citronskal över rabatten. Det hjälper! Katter gillar inte heller citron. Förr använde jag citronpeppar, men det blir för dyrt att hålla på med.
  Ha en Glad måndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror säkert att dina barnbarn har stor nytta av sin mormor när de är vuxna med. Bra tips för rabatten. Det ska jag testa.

   Radera
 3. God förmiddag!
  Här är det 18,8 och inget regn!
  Jag har haft mina barnbarn relativt nära mig i alla fall i samma land!
  Citroner är bra till mycket!
  Ha en bra måndag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är väldigt glad att jag har åtminstone ett barnbarn nära.

   Radera
 4. Vad härligt att du haft Zoe hos dig ett tag. Det fyller på livsandarna att vara med barnbarnen. Vilka bra tips förresten, dels mot mygg och dels mot katter. Hoppas också att era födelsedagar varit bra. Grattis i efterskott! Ha det riktigt bra! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det var så kul att ha Zoé här.

   Radera
 5. Jag förstår att du och Zoè har njutit av varandras sällskap ❤, men visst känns det i hjärtat när man bor långt ifrån dem.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns tomt många gånger.

   Radera
 6. Så snygg dekorationen blev tillika avskräckande för rätt varelser. Den idén ska jag ta till användning här också. Tack Gunnel!
  Jag känner så väl igen Zoé genom Wilhelm, de har lika roligt, tycks det som, båda två att rota runt i mormors alla gömmor där det finns så mycket roligt som man kan använda. Praktiskt för dem att ha sådana mormödrar. Ja, nog skulle det vara fint att ha de nära närmare, i huset bredvid ungefär, bara att springa över när lusten finns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul att pyssla med barnen och visst hade det varit en fördel att ha dem på närmare håll.

   Radera
 7. Välkommen tillbaka i bloggosfären! Ibland behöver man en liten paus.
  Kul med pysselkompisar!
  Ha en fortsatt skön augusti!

  SvaraRadera
 8. Det är så underbart med barnbarnen. Astrid kommer nu in springandes till Stefan och mig. Och då Melker ser mig eller Stefan kommer han och ska upp i famnen. Helt fantastiskt.
  Citron och nejlikor? Det måste väl fungera då om man har detta på bordet i uterummet? Slipper vi då flugor och getingar?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åstorpsgetingarna gillar i varje fall inte citron.

   Radera
 9. Vad gulligt med lilla Zoé. Klart hon vill ha mormor nära.
  Jag har allt mellan 11 - 16 mil mellan mina barnbarn, utspridda där jag sitter som spindeln i nätet. Och utan bil, så krävs lite planering.
  Livet är njutbart. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tänka mig att det kan vara besvärligt att få till träffar. Tur det finns så många olika sätt att kunna se varandra ändå nu.

   Radera
 10. Härligt att se att du kommer med ett inlägg igen! Så kul att Zoe verkar vara lika pysslig som mormor! Roligt att kunna skapa tillsammans!
  Hoppas nu din hälsa är bättre och att du orkar lite mer!
  Kram

  SvaraRadera
 11. Tänk om det fanns ett magiskt fespö som fixade till saker så de blev exakt som man vill. Det var gulligt sagt av Zoe. Det är så härligt att se att hon ärvt dina pysselgener. Det är också mysigt att se att du är tillbaks med ett längre inlägg. Vilket bra tips för att skrämma iväg de små flygarna som kan störa den trevligaste stund. Snyggt också. Ska försöka lägga det på minnet.
  Då vet jag en söt tjej som längtar till oktober.
  Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag längtar verkligen till oktober.......eller du menade kanske Zoé?.....hmhm

   Radera