fredag 30 augusti 2019

Bästa lekplatsen

Jag har tidigare berättat om att Rasmus och jag höll på med olika projekt under somrarna när han var mindre. Det är några år sedan som vi slutade med det. Numera är det mest att han kommer hit och klipper gräset varje vecka. En sommar åkte vi och kontrollerade lekplatser lite runt om i nordvästra Skåne. Det vi tittade extra noga på var vilka lekredskap som fanns och ifall de föll honom i smaken. Det fick gärna vara lite annat också runt ikring som var kul att titta på. Kanske lite träd där man kunde hitta nerfallna löv och kottar som sen hamnade i hobbyrummet. Fanns där lite djur i närheten var det naturligtvis ett extra plus. De lekplatser som inte hade en glasskiosk inom gångavstånd kom definitivt inte med på vår lista.

Den lekplats som vann var Hembygdsparken i Ängelholm. Där finns i sort sett allt man kan önska sig.Massor av kul lekredskap,en liten djurpark,


en äventyrsbana uppe bland träden


en restaurang och naturligtvis en glasskiosk med väldigt god glass.

Där finns även gamla museibyggnader med leksaker, dockor och annat gammalt som kan intressera både stor och liten. Dessutom finns en inbyggd scen där Pettson och Findus varje sommar bjuder på föreställningar.

Vi åkte dit väldigt ofta när våra barn var små och våra barnbarn gillar också den här parken. Den enda som ännu inte varit där är mitt yngsta barnbarn Hanna, men det kanske blir av till nästa år när de kommer hit. Jag tror att hon kommer bli lika förtjust som sina kusiner.

Något trist som hänt sista tiden är att det varit en hel del stölder och förstörelse i Hembygdsparken. Eldhs staty Mor har funnits i parken under många år, men för några veckor sedan var det någon som tyckte att den skulle bort. Polisen har inga spår efter förövarna och det är nog inte så troligt att den kommer att hittas.


En del av parken kallas för Pytteskogen och där finns bl.a. en jättestor stol att klättra på 


 och en önskebrunn.


Det här huset kallas för Pepparkakshuset. Det ska påminna lite om huset i Hans och Greta, men detta är mest dekorerat med "godis". (Det skymtar något i fönstret. Kan det vara Hans?) Nu hade några förståndsbefriade individer fått för sig att klottra och förstöra det. Jag undrar hur det ser ut i huvudet på de som håller på så här. Vad finns det för glädje i att förstöra för barn och även vuxna, för parken är omtyckt av alla. 

16 kommentarer:

 1. Det är så onödigt och trist, varför måste saker och ting fördärvas?? Onödiga pengar går åt att reparera och ersätta. Man blir så ledsen.
  Men jag blir glad av att se att du är tillbaka här. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det onödigt med all förstörelse.

   Radera
 2. Jag vet inte vad de har för lekparker här där jag bor har inga så små barn eller barnbarn..Ska hålla utkik.
  Svar..Det kan vara besvärligt när kroppen olika delar inte är överens.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du och jag får göra en inspektion av lekplatser i din närhet. Jag vet ju vad som fodras för att komma med på listan.

   Radera
 3. Min kusin med familj bodde en del år i Ängelholm så när barnen var små var vi några gånger i Hembygdsparken. Det var alltid lika uppskattade besök tyckte nästkusinerna.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Ibland åkte vi till Hembygdsparken när Max var liten. Ett jättetrevligt ställe både för vuxna och barn :)
  Kram och trevlig fredag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där finns allt man kan önska sig.

   Radera
 5. Det låter som om det finns mycket trevlig för barnen i Hembygdsparken, men så trist att folk inte kan låta ett sånt område var i fred.
  Ha en skön fredag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är obegripligt vad en del finner för nöje i att förstöra.

   Radera
 6. Vad mysigt det måste varit när ni åkte runt och jämförde lekplatserna. Ett härligt minne för både dig och Rasmus.
  En suverän park både för vuxna och barn. Tänk vi har kanske mött varandra där bland djuren, linbana, lekplatsen m.m. Undra hur många gånger som vi var där med barnen. En riktig oas. Trist med tjuvar och "kladdare". Pettson och Findus minns jag också väl. Men den dotter som inte satt på mina axlar hade svårt för att se något. När de blev större var det Kalvinloppet. Parken ligger så perfekt till.
  Helgkram Bosse
  Ps. Självklart ska ni ta dit Hanna nästa år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rasmus sprang också Kalvinloppet för en del år sen.

   Radera
 7. Åh, den fina hembygdsparken i Ängelholm besökte jag som barn när jag var på Skånesemester med mina föräldrar. Fina minnen från Skåne och Ängelholm som vaknade till liv nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där finns mycket att se och göra.

   Radera
 8. Så kul att läsa om din rundåkning med barnbarnen till olika lekplatser, för det är precis vad jag gjort med mina också! De har tyckt att det varit så roligt att komma till nya ställen. Men den tiden är över, för nu är de så pass stora så lekplatserna lockar inte längre. Det skulle möjligtvis vara någon med studsmatta då. Men det är fina minnen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul att kunna titta på foton från alla besöken.

   Radera