fredag 23 augusti 2019

Köp och sälj


USA:s president är köpsugen. Det suget kan även jag känna av ibland, men i ärlighetens namn måste jag tilläga att mina inköp inte är av samma dignitet som Donalds. Jag nöjer mig med lite mindre saker. Stora inköp och storhetsvansinne går kanske hand i hand. Tänkte han tro på att USA en gång i tiden köpte Alaska av ryska imperiet? Det är enkelt att avfärda Trump med att han är en pajas, men det finns ännu en president som haft samma tankar, fast det var länge sedan. 1946 ville Harry Truman köpa Grönland för 100 miljoner dollar. Tror en del människor att världen är ett slags Monopolspel där det går att köpa och sälja landområden hur som helst?

Om det hade slutat här och Donald godtagit ett nej hade kanske även denna incidenten kunnat samlats in under hans andra lite löjliga tabbar, men han gick steget längre och ställde in besöket i Danmark, som han blivit inbjuden till av drottning Margrethe. Det är knappast hon som äger Danmark......det går nog inte ens och säga att hon är butikschef utan det lutar mer åt att hon jobbar på PR-avdelningen. Takt och ton är inget som man tänker på i samband med Donald Trump så egentligen är detta inget att förvåna sig över.

14 kommentarer:

 1. Inget förvånar när det gäller den mannen!
  Svar..Att bli äldre är inte alls dumt om man tänker på alternativet.
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej detta var nog inte sista dumheten.

   Radera
 2. Han är ju bara för rolig och hans uttalande att han bara ser ett eventuellt övertagande av Grönland som en fastighetsaffär är ju helt barockt. Vad var det som fick USA att välja honom?
  Hoppas att du får en fin fredag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det kan man verkligen undra. Måtte han inte bli vald för ännu en period.

   Radera
 3. Den karln är en pajas utan like men dessvärre så finns det många som röstar på honom. Det är ännu värre i mina ögon. Funderar på om Åland skulle köpa USA? Ge ett skambud, för så mycket pengar har inte vår lilla ö men försöka kanske duger.
  Då kunde vi kanske får lite ordning i världen. För Trump skulle absolut inte få vara president längre.
  Risken är rätt stor att han blir invald igen, tyvärr. De har ett så knasigt valsystem. Han kom ju in den här perioden också fastän Hillary Clinton hade många fler röster. Men än så lever man på hoppet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår mig inte på de som röstar på honom. Vi får leva på hoppet att han kastas ut efter denna perioden.

   Radera
 4. Ja, vad ska man säga?
  Jag är glad över att bo i Sverige. Lugnt och vacker natur. Lite mer värme året om skulle inte skada. Det tycker min kropp i alla fall.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag röstar också för lite mer värme.

   Radera
 5. Varför blir jag inte förvånad? Trump beter sig som en barnunge som inte får som han vill. Nu missade han ett besök i dejliga Danmark och förlusten är bara hans.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara till att gratulera danskarna.

   Radera
 6. Fördelen med att den trumpne jättebabyn Donald blev putt på Danmark är att danskarna slipper se och höra pajasen och betala stora summor för säkerhetsinsatser. Heja Danmark!

  SvaraRadera
 7. Ja han är verkligen som en bortskämd unge. Men det skrämmande är att han är president över ett av världens mäktigaste länder. Och vad som helst kan tydligen hända, med den mannen vid makten!

  SvaraRadera