onsdag 28 augusti 2019

Plattsittning

Nej, rubriken är inte felstavad. Jag vet att det heter plattläggning, men det beskriver inte riktigt det jag tänkt berätta om. Göran och jag har jobbat som sittande plattläggare några dagar. För några år sedan plockade vi upp plattorna vid utgången från altanen. Nu kunde vi inte komma på varför vi gjort det, men vi måste ha haft en vettig anledning till det. I vilket fall som helst så är allt det historia och nu har vi åter en plattsatt gång utanför altanen.


Jag plockade fram högtryckstvätten och rengjorde alla plattorna och vi åkte iväg och köpte stenmjöl som skulle läggas underst. Göran hade en del bra grejer som hjälp vid själva läggandet, för det får inte vara så att de vickar när man går på dem. Det enklaste var att Göran gjorde underarbetet med att få marken slät och sen hjälptes vi åt med att lägga dit plattan. Vi har en trädgårdspall som man kan vända på och ha när man ligger på knä också, men Göran tyckte det fungerade bra att sitta på den. Vi är inte så viga nån av oss längre.

Jag tyckte det var orättvist att bara Göran skulle få sitta och jobba, så jag drog fram en trädgårdsstol som jag satt på medan han gjorde grovjobbet. Vi jobbade så svetten rann, men det berodde mest på att solen sken och att det var kanonvarmt. Vår altan är placerad i söderläge och just där vi höll på fanns inga skuggande träd eller buskar.


För varje platta som lades så kontrollerades den med ett vattenpass. Jag vet att om det är "i våg" så ska den där bubblan vara i mitten, men det var den inte alla gånger. Jag var lika klok var det skulle läggas under mer stenmjöl så plattan låg rak. Då är det bra att ha en snickare vid sin sida. När bubblan var i mitten och plattan bankats till var det dags för mig att gå upp på den och utföra några danssteg. När vi såg att den inte gungade fortsatte vi med nästa. Det tog sin lilla tid, men det är bättre att vara noggrann annars blir det bara att man går och retar sig på det som är fel. Åtminstone gör jag det.

21 kommentarer:

 1. Ibland måste man ändra och förnya sig, så var det säkert då ni tog bort plattorna. Nu blev det ännu en förnyelse då ni lägger tillbaka plattorna. Så är det ju även inne i husen, kul att möblera om, för att senare ställa tillbaka möblerna.
  Ni har fint samarbete.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt. Det blev en sorts ommöblering.

   Radera
 2. Jag är imponerad. Bra jobbat.

  SvaraRadera
 3. Vad fint det ser ut blev säkert riktigt bra.. Snyggt jobbat kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det underlättar även för städningen. Det har dragits in mycket grus när vi gått in från trädgården.

   Radera
 4. Klart att du blev svettig! dansa i denna värme då blir man sitt och det tar på krafterna
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var kanske dansen som var det jobbigaste.

   Radera
 5. Igår blev man rejält svettig. Idag är det betydligt svalare och blött.
  Snyggt jobbat, kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi fick lite regn igår, men idag verkar solen komma fram igen.

   Radera
 6. Ni är verkligen duktiga ... och jobbar bra tillsammans! Snyggt!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är roligare att jobba när man slipper göra allt själv.

   Radera
 7. Det är gott när man kan samarbeta och tänk så fint det blev! Det är mycket man kan göra sittande och plattsittning låter ju vettigt.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det gicks alldeles utmärkt att sitta.

   Radera
 8. Vilket bra samarbete er emellan och så fint det blev. Vi ska byta plattorna men det får trädgårdsfirman göra åt oss. Lugnast så med tanke på knän, ryggar och muskelfäste.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja det kändes lite i ryggen efteråt.

   Radera
 9. Som det brukar när jag inte varit här på länge så ler jag och det kommer ut ljud ur munnen och jag trivs och plattsitter utan problem - vare sig det är i water eller inte :-) Härliga du Gunnel - och Göran - G+G= går det så går det och det gör det med er två!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. men se nu gjorde jag så igen ... ja ja du vet ju vem Tove Klara ovida är så... och att ordskåpet inte finns längre - men jag finns ju :-)

   Radera
  2. Haha! Du är för härlig. Går det så går det.

   Radera
 10. Det är skönt med plattor på ingången, så det inte blir så indraget. Ni är så händiga, du och din Göran. Fint blev det! Och dansen tror jag gjorde susen! :D Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att dansen satte piff på det hela.

   Radera