fredag 4 januari 2019

Stjärnklart

Nästan varje år skaffar jag mig något nytt julpynt. Det är inte för att jag har för lite av den varan, men jag gillar att ha något nytt att vila ögonen på. Vissa år har jag använt sådant som jag redan haft i många år. Det är lätt att plocka isär och komplettera med annat som finns i pyssellådorna och vips har man en ny dekoration.


För en del år sedan gjorde Göran två stjärnlampor som jag har i TV-rummet. Jag hade sett modellen i ett reklamblad och vi åkte iväg till butiken så han kunde se hur den såg ut i verkligheten. Den första som tillverkades blev bra i formen, men alldeles för mörk efter den blev betsad. Det var inte så jag hade tänkt mig den. De övriga lamporna betsades i en ljusare färg och blev betydligt mycket snyggare.


Den här första lampan har stått i Görans snickarrum och varje gång jag sett den har jag blivit lite irriterad.  Nog borde det gå att göra något annat av den? Javisst! I "lila rummet" har jag tidigare haft en stor pappstjärna i fönstret under julen, men den var så svår och få till att hänga snyggt. Jag var nästan ett nervvrak innan jag fick den helt utvecklad med alla spetsar. Jag har även en del grått i det som jag kallar för lila rummet och tänkte att en grå stjärna i fönstret hade gjort sig perfekt. Göran målade den i en silvergrå färg och sen köpte vi möbelspik som han satte fast längs hela ytterkanten. Den här gången blev det precis som jag tänkt mig det.


Sedan tidigare hade jag en vit trävas med utsågade stjärnor. Det var egentligen en slags ljuslykta, för det var en glasbehållare inuti. Nu målades den här vasen också grå och med en massa vita amaryllis i passade den bra i fönstret.


Jag är nöjd med julens nyaste arrangemang.

22 kommentarer:

 1. Så snofsigt! Det är aldrig fel med en händig karl i närheten även om man själv är händig. Två plus två händiga händer blir ju "fyrhändigt". ;)
  Natti, natti!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är kul när det går att komplettera "händigheterna".

   Radera
 2. Han är verkligen duktig din Göran! Jag minns när han hade gjort den fina stjärnan du har i tv-rummet. Den nya i fönstret är riktigt läcker med de blanka spikhuvudena och ... den fina vasen med amaryllisarna passar så fint där också! Ni matchar varandra bra - du säger vad du vill ha - och Göran fixar det åt dig ... härligt!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådana gemensamma småprojekt sätter piff på tillvaron.

   Radera
 3. Alltid kul att förnya sig lite. Ni är ju så pyssliga och duktiga!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Det ser ju jättefint ut! Jag köpte mig en ny elektrisk ljusstake till advent i år och den är jag mycket nöjd med.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om man har mycket sen tidigare jular så är det alltid kul med lite nytt.

   Radera
 5. Så händiga och kreativa ni är båda två! Här blev det inget nytt i år men väl en del förra året. Jag tycker det är kul att förnya mig även när det gäller julbelysningen.

  Kram och ha en fin fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag finns så många fina julbelysningar och man måste inte ha kvar samma år efter år.

   Radera
 6. Ja, det kan du verkligen vara. Om detta skulle ske hemma hos mig så skulle jag bli storligen förvånad. Jag är inte så praktisk och har ingen fantasi att "göra" något eget och min mysing klarar inte heller det, men han är duktig på så mycket annat.
  Det var många år sedan jag köpte något nytt till jul, utom dukar förstås. Men, det finns så många julsaker här så jag har inte hjärta att skaffa mer. Jo, jag kunde ju förstås skänka bort det jag har och på det viset få något nytt. Får se till nästa jul. Men, så är det ju detta med minnen också som sakerna ger.
  En mycket fin lampa har ni gjort och det ser så mysigt och inbjudande ut i fönstret.
  Kram till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag har kvar en del julsaker från när jag var barn och från när mina egna barn var små och de är jag väldigt noga med att behålla som de var.

   Radera
 7. Vad roligt att kunna fixa till det! Sånt har jag lämnat bakom mig, saknar min handy man och själv har jag tappat konsten. Men gläder mig åt andras fina konstverk!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul när man kan hjälpas åt med idéer och utförande.

   Radera
 8. Underbart att ha en sådan händig man och som också tycker att det är roligt med julpynt. Jättefin stjärna blev det ju! Förstår att du är nöjd med ditt vackra fönster.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har lyst så mysigt hela julen. Nu är det snart dags att plocka undan allt pynt.

   Radera
 9. Så bra det blev! Och visst är det bra med händiga män. Jag har turen att också ha en händig karl :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bekvämt när man kan få gjort saker hemma utan att behöva anlita någon som ska ha betalt.

   Radera
 10. Snyggt och fiffigt! Bravo ropar jag över havet!

  SvaraRadera