onsdag 16 januari 2019

Nä, nu jäklar.....

.

....är jag riktigt förbannad. Det finns ett stort gäng människor uppe i Stockholm som tror att de är på nåt slags lekläger och dessutom får de betalt. Vi har lekland lite runt ikring här med, och visserligen går jag som vuxen in gratis, men jag får banne mig inte betalt för att vara där. Vill jag fika eller äta lunch får jag också betala för det. I Stockholm bjuds det på fika stup i kvarten.

En "vanlig" människa som missköter sitt jobb kan få löneavdrag. Skulle det gälla samma för politikerna hade det inte blivit mycket kvar av lönen för dem. Ansvarskänslan hos de här personerna är plus minus noll. Det är lika bra att det blir nyval, men det finns ett krav som jag tycker skulle ställas då. Samtliga inblandade politiker i den här röran skulle bytas ut. Det är dags att få in lite vettigt tänkande folk. Jag är helt övertygad om att det finns sådana i vårt land.

Idag kom mitt pensionsbesked. Jag fick en ökning på 133 kr och Göran fick 135 kr. Nu har vi fullt sjå med och tänka ut vad vi ska göra med alla dessa pengar. Det finns mycket man kan bli förbannad över.

17 kommentarer:

 1. Du har min fulla förståelse Gunnel!
  Jag blir också som Lilla My rätt ofta nu för tiden när det gäller politik.
  På vår sida av Ålands hav, då förstås.
  Dessvärre faller ett löjets skimmer över makthavarna och regeringsbildandet i Sverige just nu. Det är svårt att tro att det är vuxna människor som håller på som de gör, allt för att få makt. Om det är en tröst, vilket det knappast är, så plägar det smitta av sig också på andra ställen i andra länder. Maktfullkomlighet tror jag att man brukar kalla det.
  Se där så rika ni plötsligt blir både du och Göran. Nå håll i slantarna för snart ska de väl ha dem tillbaka igen på något sätt.
  Ha en fin onsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ska följa ditt råd, för en vacker dag får vi nog sända tillbaka pengarna...med ränta.

   Radera
 2. Håller med dig, man blir vansinnig!
  Jag har inte kollat vad jag får i löneök, men det lär inte bli många kronor.
  De som "sitter i sandlådan och leker, eller bråkar" har typ min årslön som månadslön. Man blir bara så trött och less på dessa politiker.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går inte att ha något förtroende för politiker idag.

   Radera
 3. Jag fick lite mera, hela 280:-, men jag var väl förmodligen i ett sämre läge än ni från början. Lekstugan i Stockholm orkar man nästan inte höra talas om längre....
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Kan bara hålla med om att det är pinsamt att se hur det går till i politiken nu. Rena lekstugan som jag inte orkar med längre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det bara de inblandade politikerna som inte fattar hur illa det är, tro?

   Radera
 5. Håller helt med dig!!
  Ja du vad ska vi hitta på med så mycket bidrag????
  S...Jag har varit på gymmet i morse trots ont i kroppen.
  Ha det så bra
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blir problem att göra av med dem.

   Radera
 6. Men nu verkar det bli en regering ändå till slut. Äntligen.

  SvaraRadera
 7. Återstår att se hur de välbetalda i lekstugan i Stockholm lyckas framöver. Mitt förtroende för politiker har minskat drastiskt med åren. Och den här regeringsbildningsröran är nästan komisk. Det verkar som själva politiken och demokratin är av ringa betydelse för maktgalna politiker.
  Hela 98 SEK mer varje månad kommer att ge mig stora problem det kommande året. Det blir ett liv i lyx under 2019. Hur ska jag kunna göra av med den fantastiska inkomstökningen? Jag velar hit och dit — Rolls-Royce eller Lamborghini? Jorden-runt-resa eller ny, lyxig bostad? Bekymmer, bekymmer ...
  Kram från 19-minusgradigt norr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte anade man väl att extrapengar skulle ge sådana stora problem.

   Radera
 8. Jag har följt denna lekstuga i Sverige. Och jag håller helt med dig om att alla borde avgå med omedelbar verkan.
  Maken till trams och barnsligt beteende får man nog leta efter. Jag tror att många i utlandet skrattar åt hur politikerna i Sverige beter sig. Upplever att många utlandssvenskar verkar tycka att det inte ens finns ord för det som pågår i Sverige. Jag kan inte fatta att Sverige har blivit (i mitt tycke) en bananrepublik. Och jag är mycket tacksam att mina föräldrar inte behöver vara med om detta.
  Ja, vad skall ni kunna göra med så stora belopp? ;)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ofattbart att det fått hålla på så länge. Vi funderar och funderar men än har vi inte kommit på vad vi ska göra av den nytillkomna "förmögenheten".

   Radera
 9. Håller med er alla. Själv bor jag i grannlandet i väst sedan 20 år tillbaka och när man ser på denna cirkus så blir man både ledsen och arg. Att de som har mest drar det längsta strået kommer vi väl aldrig ifrån, men att de folkvalda kan göra lite som de vill och slippa det yttersta ansvaret för sina handlingar utan att förlora ett öre är magstarkt. För Sveriges bästa? Någon som tror på det?

  SvaraRadera