tisdag 15 januari 2019

Granen står så grön och grann i trädgården


Efter att vår julgran stått klädd inomhus under tre veckors tid, tyckte jag det var dags för en flytt. Jag plockade bort alla dekorationer och tänkte att det blev nog till att klippa ner den i småbitar där den stod....precis som vi gjort alla år tidigare. Då har vi lagt alla avklippta grenar i en sopsäck och en massa barr har legat på julgransmattan. När nu granen stod där demaskerad såg jag att inga barr hade ramlat av. Den var lika grön och grann som när vi satte in den.


Julhelgen var slut så den åkte ändå ut och jag satte den på baksidan av huset. Där har jag nära till trädgårdstunnan och behöver bara lyfta upp locket och slänga ner grenarna direkt. När jag tittade lite extra noga på granen kändes det lite hårt att kassera den. Den får stå i trädgården ett tag. Faktum är att det ska bli spännande och se hur länge den klarar sig utan att barra.

Jag ska givetvis hålla den under uppsikt och börjar den se hängig ut är det bara att låta den försvinna. Skulle det däremot visa sig att den fortfarande har kvar livsviljan...låt oss säga fram emot påsk...då ska jag dekorera den med fjädrar. Den kanske t.o.m. är så envis att jag kan använda den som midsommarstång och hänga blåklints-och prästkragegirlanger i den.

20 kommentarer:

 1. Heja julgranen. Jag vill se hur den ser ut i slutet av april med påskkläderna på.
  Du skulle sett vår. Den var tät och fin men ALLA barr följde med när vi tog av kulor m.m. Ibland ramlade kulorna av själva. Lite störande när det hände på natten för den person som i v-rummet.Visst är det en bra taktik att klippa av allt i småbitar på plats och lägga det i en svart sopsäck.
  Kram från ett riktigt blåsigt Gotland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser verkligen fram emot att kunna påskpynta granen.

   Radera
 2. Jag vet inte hur min mamma bar sig åt, men när min lillasyster fyllde år den 27 januari hade vi ofta julgransskakning och då stod ofta granen där så grön och fin med nya gröna skott i grentopparna. En granskötsel som jag aldrig lyckats leva upp till.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. En gång för många år sen hade jag med en gran som slog ut nya skott till påsk, men det har bara hänt en endaste gång.

   Radera
 3. Har inte någon gran att sätta ut Och min stora gran i trädgården finns inte mer Den sågade Rudi och Ola ner..
  S...Jag somnar ofta framför TV .Men en sådan Tv hade man kastat ut genom fönstret :-)
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får väl se hur länge jag har en gran i trädgården.

   Radera
 4. Så fin gran, och alla barren kvar. Det var annat än vår.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Granen är lika fin nu som när vi satte in den.

   Radera
 5. Grattis gröna granen! Hoppas den inte blev alltför chockad av att bli utegran igen; skånskt januariväder är förvisso bistrare än juligt inomhusklimat. Den blir fin med påskfjädrar — och även med midsommarklädsel. ;)
  Norrbottenskram till Skåneland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får kanske vira en pläd runt granen så den pallar för Skånevintern.

   Radera
 6. Det här blir roligt att följa. Du vattnar väl granen fortfarande fastän den har fått flytta ut? Jag hoppas verkligen att den håller sig fin till påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När vi satte in den fick den vatten, men sen glömde jag helt bort det. Eftersom den ändå klarat sig vågar jag inte börja vattna den nu. Då kanske den blir chockad.

   Radera
 7. Vad häftigt, den får ni ju bevara, bevars!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas den klarar sig ett tag till.

   Radera
 8. Det ska bli spännande att följa den granens äventyr. Vacker är den dessutom där den nu står! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är mycket vacker...inte särskilt hög men mycket tät.

   Radera
 9. Precis så där gick det med vår julgran från år 2017. Den var grön och fin och hade till och med skott, så inte kunde jag kasta den på brasan, så den fick stå kvar nästan ända fram till påsk.
  Praktisk gran som kanske duger till alla högtider under året?
  Fin fot din gran har!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är spänd på och se hur länge jag kan bevara den. Stjärnfoten gillar jag orks.

   Radera
 10. Den pryder verkligen sin plats!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser ganska mysigt ut i trädgården nu.

   Radera