tisdag 8 januari 2019

Samma visa varje år


Så här efter helgerna känner jag mig som en tjock trädstam som ingen når om. Jag tycker inte jag ätit så mycket onyttigt, men det har nog slunkit ner en och annan chokladbit och lite annat smått och gott.


Det hade säkert inte skadat med lite styrketräning, men det är så trist. I så fall skulle jag vilja ha en PT i stil med godingen på fotot.  


Några dieter kommer det inte bli tal om. Jag har testat alla som finns......t.o.m. att fasta. Då livnärde jag mig på olika slags drycker en tid. 


Egentligen är det skrattretande att jag bekymrar mig om detta. Både min mormor och min farmor var damer med lite extra vaddering och det störde dem inte det minsta. Jag är också både farmor och mormor och borde vara lika smart....men strunta-i-vikt-genen har tydligen missat mig.

24 kommentarer:

 1. Vilka underbara bilder! Den där genen har jag inte heller begåvats med så nu blir det andra bullar, eller inga bullar alls. Bäst så!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Här är också bullarna portförbjuda.

   Radera
 2. Underbara, tilltänkta PT-ar.
  Antagligen bekymrade de sig också, men mera i tysthet än vad vi i vår generation gör. Eller kanske det är som du skriver, att man inte bekymrade sig lika mycket om övervikt och extra vaddering på samma sätt som vi gör? Vi är ju så influerade av alla smala, magra, klena "förebilder" i vår tid.
  Också här har det slunkit ner chokladbitar och godbitar men som grannen sade åt mig, mellan jul och nyår kan det ju göra det, mellan nyår och jul får man leva lite mera vettigt igen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag ska verkligen försöka leva lite vettigare nu.

   Radera
 3. Härliga bilder! Ja, nu gäller det att vara lite försiktig med bullar och choklad - har verkligen försökt hålla igen på godsakerna under helgerna, men ändå stramar det onödigt mycket i midjan.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underligt att det ska var så lätt att lägga på några kilon men inte att ta bort.

   Radera
 4. Oj vilken prins på sista bilden. Han lär inte bry sig om din extra vaddering. Njut av honom och må så bra!
  Svar: Ingen försäljning vid andehus av klänningar. Snarare ett offer av något slag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mitt yngsta barnbarn Hanna på sista bilden. Nu är hon snart två år och har betydligt längre hår.

   Radera
 5. Hörde en färsk undersökning om att hålla på med dieter för viktens skull. Det finns ingen som fungerar. Kommer inte ihåg allt, men kanske var det så att man faktiskt inte kan hålla på med dieten hur länge som helst. Och då ramlar man tillbaks i sitt gamla beteende igen.
  Jag har också fastat en gång. Tredje dagen spydde jag som en gris... då avbröt jag den, och har inte fastat igen sedan dess.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte riktigt på dieter nu. Det måste nog mer bli att man ändrar sina matvanor så man blir nöjd och håller sig till dem.

   Radera
 6. Vilka härliga foton. Kan du inte fråga om han vill bli din PT? Lite trivselvikt tror jag är hälsosamt.
  Tisdagskram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det trista är att ska han bli min PT får det bli via nätet. Är lite bökigt att ta sig till Dallas inför varje pass. Jag köper dina tankar om trivselvikt.

   Radera
 7. Gosebilder, verkligen! Ja, det här med vikten stör mig inte så himla mycket. Jag är nog mer fokuserad på rörligheten, alltså att jag ska böja mig, både i knäveck, midja, sträcka på armar och promenera. Vikten, visst skulle den kunna vara annorlunda, men så länge jag är frisk och kan röra mig obehindrat är jag nöjd. Även om orken kunde vara bättre! Alltid är det något som spökar... Vi får kämpa på, alternativet är sämre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vikten är absolut inte det viktigaste. Det håller jag med dig om. Jag vill bara kunna vara så pass vig att jag kan plocka upp saker jag tappar och ha kondition så jag orkar göra allt kul jag har inplanerat.

   Radera
 8. Vid juletid blir det alltid lite extra gott att äta.
  Jag har aldrig fastat eller bantat, men till och från försöker jag att pressa vikten lite. Men det är gott med god mat.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Ha ha Jag har samma vaddering. Rudi säger att jag är greppvänlig:-)
  S...Borde vara 8 lätta regler att följa
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skadar nog inte med lite extra stötdämpare här och där. Inbyggda airbags kan man väl kalla dem i stället för valkar.

   Radera
 10. Vilka härliga bilder på dina godbitar ❤
  Och visst är det tyvärr så att man stoppar i sig lite extra över julen!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland måste man få frossa lite extra.

   Radera
 11. Lite extra vaddering gör ju att man bara är mer att tycka — och hålla — om. Hellre något kilo för mycket än för lite.
  Jag fastade flera gånger i yngre år men det var mest för att jag mådde så bra i kroppen. Som längst fastade jag i 25 dagar, känslan var euforisk. (Som bonus blev jag av med ett eksem jag hade på händerna.)
  Må gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte det var jobbigt att fasta och svårt sen när man skulle bryta den.

   Radera
 12. bra att vara ute i friska lufte och krama träd.

  SvaraRadera